• Kalasb­yxa
    Äldre 24 Jul 20:31
    52990 visningar
    220 svar
    220
    52990

    Hur kan men ge sitt barn tex oboy?

    Jag kan verkligen in förstå hur man kan ge ens barn oboy?  ALLA föräldrar borde få gå en kurs om kost....

    1glas OBOY (ca:2dl) innehåller ca: 15sockerbitar, oboy är ju socker med chokladsmak? Skulle du ge ditt barn 15st sockerbitar att knapra på?

  • Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?
  • Trolle­t Ludenb­en
    Äldre 25 Jul 16:34

    jag skulle aldrig komma på tanken att ge mina barn oboy...

    men om man förfasar sig så här fruktansvärt som denna ts gör kanske man bör fundera på vad som är meningsfullt att fylla livet med. Orkar man gå och förfasa sig över andras val??


    Älskade ungar
  • DuBBee­L
    Äldre 25 Jul 16:35

    Man behöver inte anstränga sig nå märkvärdigt mycket för att hitta att ett glas (2 dl) Oboy och mjölk innehåller ca: 7 sockerbitar.

    (En av alla länkar http://www.nacka.se/web/omsorg_stod/folkhalsa/goda_matvanor/Documents/lar_dig_hitta_dolda_sockret.pdf )

    Sen kan man ju jämföra detta med tex Heinz ketchup.. Där en flaska ketchup innehåller ca 60 sockerbitar....

    Jag tror att man kan äta allt och dricka allt, men i rätt mängd. Varierad, sund kost och motion (+ sunt förnuft) räcker ganska långt tror jagGlad

  • Äldre 25 Jul 16:35

    Hmm tycker att det är tragiskt att folk inte kan ha nån måtta på hur de ska eller inte ska ge sina barn.
    Inte tusan är det någon fara om man ger ungarna oboy nångång ibland, man ska absolut ha ett tänkt när det gäller barn och socker men att man blir fanatisk gynnar ingen.
    Mina barn får oboy en morgon i veckan och ingen av dem är överviktiga, nu är äldsta 18 och hon kan ta oboy flera dagar då hon gör sin egen frukost, hon är 170 och väger 48 kg så hon kan behöva lite sånt Drömmer

  • Linda1­976
    Äldre 25 Jul 16:40

    som svar på ts: det undrar jag med. Det är ju skitäckligt. Tacka vet jag varm choklad gjord på äkta kakao och råsocker. Det är GOTT!


    Min smak är mycket enkel - jag nöjer mig bara med det bästa.
  • Trolle­t Ludenb­en
    Äldre 25 Jul 16:40
    Faber skrev 2010-07-25 16:28:15 följande:
    Jag och mina bekanta är uppväxta på Oboy, ingen av oss är överviktig. Fast det var ju på 70-80-talet då man var ute och lekte dagarna i ända utanför föräldrarnas synfält och det inte var lika farligt att leva.
    fick med äta det under hela uppväxten. Var inte heller överviktig som barn. Men jag hade jävligt mycket hål i tänderna. Jag har lagat alla mina tänder. Nu har jag inte lagat ett hål sen jag var typ 15-16 år men det räcker gott och väl med de lagningar jag har. Jag hade så stora hål i mjölktänderna att tandläkarna var oroliga för att de permanenta tänderna skulle skadas. Godis fick jag bara på lördagar, aldrig fikabröd och tandbortsning 2 ggr om dagen. Fick färga munnen med sånt där rött medel så jag inte skulle missa med borstningen. Oboyens fel?? Kanske inte enbart men en bidragande orsak. Skiter i vad andra ger sina barn utan påpekar mest ditt inlägg om att det inte bara är övervikt man får av dåliga kostvanor utan att tänderna tar stryk.
    Älskade ungar
  • Min älskad­e pojkma­ffia
    Äldre 25 Jul 16:45

    Tja, jag undrar hur folk kan ge sina barn som är under 2 år godis exempelvis, men det är INGET som jag startar en tråd om utan det håller jag för mig själv. Alla gör som de själva vill och ingen är sämre förälder för det.


    Älskade från första stund! Leo 050315 & Vincent 080325
  • Pormoi­cheia
    Äldre 25 Jul 16:53
    Hjärtefröjd skrev 2010-07-25 16:31:36 följande:
    Ja, matade, som i att barnet fick sked efter sked under hela tiden vi satt kvar (typ 20 minuter).

    Men men, alla gör ju som de vill.
    tja...jag ser väl inget fel i det om det inte sker så ofta.

    Vi går och fikar på café kanske 3 gånger om året och visst händer det då att barnen fått  mycket av något extra gott just de gångerna och att folk tittat snett på oss. Men hade de vetat att vi äter den mesta maten ifrån grunden, att barnen äter sina grönsaker utan att knorra och att vi utan problem kan gå en månad utan att ens komma i närheten av något som ens påminner om lördagsgodis vet de ju inte.

    Inte för att vi låtit barnen äta såna mängder sötsaker så tidigt, men nog har de fått smaka i dn åldern, det kan jag inte förneka.
    I spell like a rake because I'm in so fast in my fingers
  • Fuskma­mma
    Äldre 25 Jul 17:09

    Jösses.. hoppas du TS inte har några egna barn för du vet då fasen inte hur man uppfostrar barn. Man ger ju inte sitt barn det största glaset Oboy man har hemma. Ett halvt litet glas kanske, Man får inte vara så jävla fixerad utan låta barn smaka på allt !

  • Äldre 25 Jul 17:18
    arkeologitjejen skrev 2010-07-24 21:20:32 följande:
    *skratt* Nä, skämt å sido,  klart mjölk är nyttigt, men hon vägrar och har avskytt smaken sedan vi för första gången introducerade det. Vi kämpar. Får i henne mjölk genom att muta med cornflakes eller genom att koka "te" i form av varmt vatten, mjölk och honung med en idoppad påse örtte utan koffein.
    Ja, och om man då lyckas ge sitt barn mjölk genom att blanda ut den med Oboy så tycker jag det bara är bra!

    Min son (2,5 år) hatar mjölk och det har jag själv också alltid gjort. Smaken är vidrig, men blandar man ut den med en tesked Oboy så blir det helt plötsligt drickbart enligt sonen. Ett sådant glas varannan dag hoppas jag kan hjälpa honom slippa få kalciumbrist vilket är värre än lite socker enligt min åsikt.
    Han gillar inte varken juice eller saft heller utan dricker bara vatten annars. Godis har han aldrig smakat men han tycker om kanelbullar och glass, vilket han naturligtvis får med måtta.

    Sedan varför folk bryr sig om vad främmande människors barn äter eller dricker är mig en gåta så länge barnen verkar friska, det finns säkert gott om folk i barnets närhet som kan komma med åsikter, folk med rätt bakgrundshistoria om barnet.
    Allt ska göras i en hast, men snart så är det raaaaast
  • Äldre 25 Jul 17:25

    Jag och mina syskon är uppväxta med oboy och på oss har det inte blivit något fel på!??
    Har flera vänner som också växt upp med oboy och det har inte blivit några fel på dom heller!!?
    Ok om man inte vill ge sina egna barn vad som helst men att verkligen störa sig på andra?
    Hur orkar du? Alla bara klagar på fl, vafan lev livet istället =)

Svar på tråden Hur kan men ge sitt barn tex oboy?