Forum Sex & Sånt - Sex & samlevnad
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ni som är KRISTNA, hur ser ni på PORR?

  Tis 27 jul 2010 22:39 Läst 39531 gånger Totalt 189 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (Det svarta fåret) - Visa alla inlägg
  Anonym (Det svarta fåret)
  Återställ
  Tis 27 jul 2010 22:39

  Är en kristen mamma, gift sedan flera år tillbaka. Vi har ett underbart äktenskap och gillar sex.
  Vi tittar på porr tillsammans ibland, inte enskilt, men tillsammans. Visst, nätet är fullt av skit, verkligen fullt, djävulen härjar fritt... men det går ju att välja vad man tittar på, t.ex. par som har sex och verkar älska varandra.

  När vi någon gång nämnt något om detta till kristna vänner har vi märkt att de reagerar negativt och vi har inte pratat så mycket mer om saken. För såklart är vår åsikt den att porrindustrin är ond och fel i grund och botten. Vi vill ju inte heller uppmuntra någon att ta del av den världen.

  I Bibeln står "Var och en som med begär ser på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta" men inte har vi ju begär efter människorna på skärmen, det är ju handlingen som är upphetsande, och det är ju vi som har sex tillsammans. Men ändå är det inte lätt att veta hur man skall tänka. Porr=synd, det är man ju lärd. Vi tycker ändå det är kul att titta, har inte så dåligt samvete men kanske man helt borde lägga av.

  Porr är ju inte så ofta ämnet för predikan så det blir inte så ofta disussion om saken, skulle vara intressant att höra andra troende människors tankar om detta, sådana som verkligen tror att Bibeln är Guds ord och vill följa det som står där. Hör du inte till den gruppen så undanber jag mig kommentarer.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 27 jul 2010 23:31 #2

  Tack för din kommentar, visst är det ok att skriva fast man nu inte är troende, tänkte mest på att jag inte är så intresserad av sådana som tycker att det är en självklarhet att se på porr och tycker man är helt trångsynt och inte har någon förståelse om de inte själva är kristna.

  Kristen porr, ja så långt har jag inte tänkt, det klingar nog lite fel i mina öron Kan tänka mig att det diskuteras mer om liknande i USA, här är vi kanske mer fåordiga om liknande, åtminstone i kyrkan. Varierar såklart från församling och kyrkligt sammanhang.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 27 jul 2010 23:38 #4

  Det är nog också lite så som jag uppfattar en del av kristenheten i USA, man är mer är kristen av tradition utan att riktigt reflektera över varför...

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Tis 27 jul 2010 23:59 #6

  Självklart är skillnaderna på kristna och kristna enorma i sättet att "leva ut" sin tro. Självklart finns det av alla de sorter både här och i USA, där finns helt säkert mycket sunda och underbara människor lika som det finns osunda här. Åtminstone antar jag att de inte tittade på porr ifall nakenhet inte var ok

  Fast nakenhet inför andra än min man tycker jag själv inte att är vettigt, samma med att klä sig alltför utmanande, avslöjande osv. det kan ju fresta en annan människa. Men att "fresta" (i positiv bemärkelse) varandra i äktenskapet är ju en annan sak, vi skadar ju inte någon annan om vi tillsammans tittar på lite porr ibland. Annat än att vi bidrar med högre besöksstatistik till vissa sidor då.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 09:22 #11

  Tänker att det som kan vara "skadligt" (dra en mera bort från Gud) för en person så behöver inte vara det för en annan.


  Completorium skrev 2010-07-28 00:45:27 följande:
  Jag umgås rätt mycket med folk aktiva inom framför allt Svenska kyrkan, och där tycker jag nog att rätt många är fördomsfria och inte har nåt emot porr rent generellt, däremot reflekteras det mycket kring porr som en kvinnoförtryckande företeelse. Jag vet att många av mina troende vänner ser på porrfilm, men de väljer noga vad för slags porr de ser på. De jag känner som är frikyrkliga är oftare mer negativa till porr. Men de ser ju också ner på dem inom Svenska kyrkan som de inte betraktar som "riktiga" kristna...
  Jag hör nog till den gruppen som inte är så förtjust i svenska kyrkan, är dock inte frikyrklig heller. Inte ser jag ner på människorna inom Svenska kyrkan men anser att kyrkan, instutionen, tenderar till att försöka vara så liberal och lik "världen" som möjligt. Då tappar man hela den andliga dimensionen och poängen, försöker man vara människor till lags och slutar läsa vad som står i bibeln (förutom just det att man skall älska sin nästa som sig själv, vilket är rätt och riktigt men resten som står där verkar man strunta i, som att fly otutk osv....) kan man lika gärna lägga ner kyrkan och spela teater där istället. Fast off topic, detta är nu en helt annan sak...
 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 10:55 #15

  Nej, jag tycker inte vårt porrtittande känns skadligt, faktiskt tvärtom här också. Trots det så kan man känna sig lite som det svarta fåret i församlingen fast det är kanske många som tittar men inte vågar prata om det.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 11:01 #16

  Joe: håller helt med i ditt resonemang. Tror helt klart att det är vettigt att begränsa sig med porrtittandet, på samma sätt som man borde äta choklad helst bara på helger och inte varje dag...

  Tecknad erotik, det har jag inte bekantat mig desto närmare med, känns ju på ett sätt lite "mildare" då det inte handlar om verkliga personer, noveller samma sak. Där som med porr är det säkert måtta med allt, ifall det ändå sätter igång fantasin och gör att sexet i äktenskapet blir bättre, så länge man håller sig till sin partner så, tja då tycker jag väl att det är helt ok. Men ändå är man lite, lite osäker...

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 11:31 #18
  Anonym skrev 2010-07-28 11:15:58 följande:
  Du behöver ju inte diskutera sånna privata saker med de andra i församlingen De bör inte lägga sig i ert porrtittande, lika lite som de bör lägga sig i ifall ni har analsex, oralsex m.m. Tycker att dessa saker ligger på samma nivå, det är nått mellan dig och din make.
  Håller med. För privata sexdiskussioner behöver man ju inte ha. Tycker bara att det är så tabu med allt vad sex heter så en allmän mer öppen diskussion skulle vara intressant. Vad exakt vi gör i sängen behöver ingen veta, inte heller att just vi ser på porr. Men porr som fenomen, man har det bara så intutat i sig att det är fel. Hittills har ju ingen hoppat på en med bibelord om att vi hamnar i helvetet så fast de som har en sådan åsikt kanske inte befinner sig på FL.
 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 11:59 #20

  Anonym (*), visst förstår jag hur du tänker!
  Så länge onani inte på något sätt tar överhanden i ens liv ser jag inget fel i det så länge man inte helt tänker på en helt verklig person som man då inte är gift med. Det där är ju alltid en tolkningsfråga men en fantasibild är ju just en fantasi som man ändå inte kan ha begär till i verkligheten, heh, inte är jag bättre att få till någon förklaring här inte!
  Men det är nog upp till var och en det där, man vet nog med sig själv på ett ungefär var gränserna går men ibland känns det luddigt.

 • Anonym (Det svarta fåret) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 28 jul 2010 15:54 #27
  jdg skrev 2010-07-28 13:33:47 följande:
  Jag har förstått att det är fel och onanera om man är kristen.
  Men hur ska man då kunna komma? För det har jag aldrig gjort utan hjälp.
  Eller är det meningen att bara killar får komma?
  Undrat länge.

  Dumma frågor kanske. Men om man inte frågar får man ju aldrig veta..
  Inte alls dumma frågor. Det kan säkert vara så att det finns många som aldrig får en orgasm eftersom det inom vissa inriktningar räknas som synd att onanera. Gud har ju skapat oss med sexualiteten och låter oss njuta av den. Jag tror det är helt ok att onanera.

  Det om Onan känner jag till och har alltid tolkat det som avbrutet samlag och alltså inget som har med onani att göra precis som heart2mind and Etay skriver. Enda likheten där är ju namnet och i övrigt vet jag inte att det skulle vara något nämnt om onani i bibeln.
  Anonym (porrtitande..) skrev 2010-07-28 15:37:57 följande:

  Att tillägga..

  Väldigt likt vad jag fick höra av en släkting när jag var liten och ännu mer nyfiken än nu:-Sköt dig själv och skit i andra, frukta gud och ärligt vandra.


  Kunde man kanske brodera och sätta upp på väggen
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll