Inlägg från: FiaLotta 10 |Visa alla inlägg
  • FiaLotta 10

    Brand-new inom adoption! Tar gärna emot råd.

    Nu har vi fattat beslutet och vi kommer att satsa på adoption! Vi känner oss både uppspelta och lyckliga och lite nervösa. Vi bor utomlands och kommer därmed inte att genomgå exakt samma process som i Sverige men känslorna kommer nog vara detsamma och jag skulle väldigt gärna vilja bolla lite frågor/ k'änslor/ frustration / glädje med andra blivande mammor som är i startfasen! Så ifall ni också just har satt igång med en adoption så kan ni väl joina mig i denna tråd!

    Fia-Lotta

  • Svar på tråden Brand-new inom adoption! Tar gärna emot råd.
  • FiaLotta 10

    Hejsan!
    Förlåt att jag inte har skrivit sedan jag startade tråden!!! Först lyckades jag inte logga in och sen var jag bortrest. Men vad roligt att det är så många som är i samma fas och att ni har lyckats hålla tråden vid liv!! 
     
    Jag är inte helt hundra på hur processen ser ut i Sverige men vi har i alla fall påbörjat en hemutredning. Just nu är jag i full fart med att försöka samla in alla dokument som vi behöver och svara på en miljon frågor i en rapport som vi ska skickas in. När det är klart så ska vi intervjuas innan vi ställer oss i barnkö.

    Tuplan: vi bor i Asien. Vart bor ni?

    Ninnininna: jag tror att det är väldigt vanligt att man inte är på helt samma plan. Männen behöver nog ofta lite längre tid på sig men ofta tror jag att de går in för det ordentligt när de väl har bestämt sig!!!

Svar på tråden Brand-new inom adoption! Tar gärna emot råd.