• vixan

    Varför födde in för tidigt?

    Jag fick en flicka 2007 som föddes i v.35. Jag låg inne för njurbäcksinfektion och fick penicillin. Blev behandlad lör-mån och på måndagen tittade hon ut. De sa inte vad det berodde på men troligen infektion men borde det inte satt igång innan då. Hade ju ändå fått penicillin i 3dagar?

    Andra graviditeten gick vattnet i vecka 16 inga prover eller odlingar togs förrän i vecka 19. Provsvaren visade rikligt med gardanella men inte GBS jag fick penicillin det gick några dagar och förlossningen satt igång för tvilling 1.

    Tvilling 2 bestämde sig för att stanna kvar. Nya prov togs och det visade att jag hade GBS och uvi. Man misstänkte nu att jag kunde ha en försvagning i livmodershalsen trots att jag stängt mig och hade en tapp som var 5 cm lång någon timme efter att tvilling 1 kommit ut. Jag fick ett cerklage insatt. Detta höll till v 23 då jag åkte akut in till lundsförlossning. Jag blev åter inlagd och blev behandlad för uvi efter ett UL så man att han  hade för lite vatten. Allt lugnade ner sig och jag fick åka hem efter 3 nätter. Hann vara hemma ett dygn och det satt igång igen. Denna gången blödde jag rikligt med färskt blod och cerklaget klipptes. Det lugnade ner sig igen men man valde att sätta igång förlossningen igen. Jag hade nu kommit in i v 24 och ut kom världens vackraste pojke som levde i 3.5 vecka sen orkade hans kropp inte längre.

     

  • Svar på tråden Varför födde in för tidigt?
  • Sillkungen

    Startade spontant med blödning i v 33+1. Några timmar senare föddes en frisk och stark pojke. Vet inte säkert varför det satte igång, hade ingen infektion. Troligen en svag livmodertapp som inte orkade hålla emot när han vänt sig neråt.

  • LuMa

    Vattnet gick v34+5 tror jag det var.
    Fick aldrig någon förklaring på varför mer än att han antagligen var färdig då plus att jag antagligen inte fått ut honom om han blivit större eftersom han höll på att fastna nu redan.
    Så kanske det var kroppen själv som skickade ut honom, jag vet inte.

  • Cocco

    Milou är född i v33+2 med urakutsnitt. Han var tvungen att komma ut för han fick ingne näring i magen och han hade snurrat in sig i navelsträngen så hans hjärta knappt orkade längre.

  • SaJo81

    TS: beklagar dina tvillingar =( måste ha varit hårt och är väl fortfarande =(

    Jag fick spontant vattenavgång i v29+3 åkte in till spec förlossningen där jag låg under ständiga kontroller i 5 dagar tills jag fick en infektion, därav blev det akut snitt och v 30+1 föddes våra tvillingpojkar.
    Läkarna eller jag har fortfarande ingen aning varför vattnet gick så tidigt!


    .❤¸¸.?*¨*?Tristan & Anakin?*¨*?.¸¸❤.
  • Mamma till viljestark dotter

    Äldsta dottern kom i v 33. Vi åkte in redan v 31 pga högt blodtryck och sammandragningar, havandeskapsförgiftning konstaterades och två veckor senare blev det akutsnitt pga moderkaksavlossning...

  • gosnosens mamma

    Beklagar att ni inte fick ha kvar era små tvillningar! :(

    När jag var i vecka 26+3 fick jag regelbundna sammandragningar och blev skickad till östra sjukhuset i gbg med ambulanshelikopter! Med hjälp av värkhämmande dropp så fick vår kille 2 dagar till i magen och föddes vecka 26+5!

    När jag var i vecka 10 upptäcktes det att jag hade ett myom (muskelknuta/tumör) på livmodern! Myomet upptog halva magen så från vecka 15 ungefär gick jag som höggravid. Myomet var 20 cm i diameter!
    En kombination av att det blev en för stor belastnig på livmodern i och med myomet samt en infektion ska vara orsaken till den tidiga förlossningen!


  • tjej från landet

    beklagar vekligen förlusten.  födde vår pojk i v 34+1, ingen förklaring till varför

  • dna rna

    Verkar vara många här som fått prematur vattenavgång. Mitt vatten sipprade från v 31+2. Sonen föddes v 32+3. Anledning okänd.
    Hur blir det med andra barnet då??? Finns det några här som haft första barnet tidigt pga vattenavgång med okänd anledning och sedan fått fler barn? Hur gick det då`?

  • bäbbä
    dna rna skrev 2010-09-13 11:44:30 följande:
    Verkar vara många här som fått prematur vattenavgång. Mitt vatten sipprade från v 31+2. Sonen föddes v 32+3. Anledning okänd.
    Hur blir det med andra barnet då??? Finns det några här som haft första barnet tidigt pga vattenavgång med okänd anledning och sedan fått fler barn? Hur gick det då`?
    Det undrar jag med!
Svar på tråden Varför födde in för tidigt?