• vixan

    Varför födde in för tidigt?

    Jag fick en flicka 2007 som föddes i v.35. Jag låg inne för njurbäcksinfektion och fick penicillin. Blev behandlad lör-mån och på måndagen tittade hon ut. De sa inte vad det berodde på men troligen infektion men borde det inte satt igång innan då. Hade ju ändå fått penicillin i 3dagar?

    Andra graviditeten gick vattnet i vecka 16 inga prover eller odlingar togs förrän i vecka 19. Provsvaren visade rikligt med gardanella men inte GBS jag fick penicillin det gick några dagar och förlossningen satt igång för tvilling 1.

    Tvilling 2 bestämde sig för att stanna kvar. Nya prov togs och det visade att jag hade GBS och uvi. Man misstänkte nu att jag kunde ha en försvagning i livmodershalsen trots att jag stängt mig och hade en tapp som var 5 cm lång någon timme efter att tvilling 1 kommit ut. Jag fick ett cerklage insatt. Detta höll till v 23 då jag åkte akut in till lundsförlossning. Jag blev åter inlagd och blev behandlad för uvi efter ett UL så man att han  hade för lite vatten. Allt lugnade ner sig och jag fick åka hem efter 3 nätter. Hann vara hemma ett dygn och det satt igång igen. Denna gången blödde jag rikligt med färskt blod och cerklaget klipptes. Det lugnade ner sig igen men man valde att sätta igång förlossningen igen. Jag hade nu kommit in i v 24 och ut kom världens vackraste pojke som levde i 3.5 vecka sen orkade hans kropp inte längre.

     

  • Svar på tråden Varför födde in för tidigt?
  • yodi

    i v 30+1 konstaterades havandeskaps förgiftning och jag blevinlagd.
    v 32+6 fick hon komma ut då dom bedömde att jag började bli för dålig, hade då svår hf samt hellp

    sen är det här ett av tillfällena då det är svårt att uttrycka sig, att skriva att man beklagar sorgen känns otillräkligt.
    verkligen tråkigt att din pojke och hans tvilling inte klarade  sig.

  • Diablo

    2005 födde jag en tös i v.34. Jag fick en enormt kraftig blödning och åkte ambulans in. Trode jag skulle förblöda! Det hemska är att de vet inte varifrån jag blödde. Eller varför jag blödde. Tolv timmar senare så födde jag min dotter.  
    Därför var det läskigt när jag blev gravid och skulle ha barn i september förra året, skulle det gå vägen denna gången eller skulle jag böra blöda. Men då gick jag hela tiden ut, och fick en tös till


    Lille Tussen, chihuahua 7v. Har man tur behöver man inget vett!
  • Kinya

    Vattnet gick i v35+2 men ingen vet varför. Det bara blir så ibland sa de.

  • Mrs girl

    satte igång i v 34+5 troligtvis av en infektion som  jag fick stora problem med efter hon var född


    Nu e våran sötnos här 8/7-09
  • Kazeer

    När jag väntade första barnet, fick jag vattenavgång i vecka 32+3. Jag blev igångsatt i vecka 36+1 och sonen föddes i vecka 36+3.

    När jag väntade andra barnet, fick jag lite för högt blodtryck och bebisen var tillväxthämmad (precis som storebror). Jag blev inlagd på sjukhus i vecka 33+0 och i vecka 35+3 var läkarna inte längre nöjda med CTG-kurvorna och det blev dags att plocka ut bebisen.


    Don't walk in front of me, I may not follow. Don't walk behind me, I may not lead. Walk beside me and just be my friend.
  • KKC

    Milla föddes i v 31+0
    Började med att jag läckte vatten i v12 och i v15. I v18 gick allt vatten men det fyllde på sig igen och allt såg ok ut men i v25 gick vattnet igen och denna gång läkte hålet i hinnan inte ihop så allt nytt vatten som bildades rann ut. Blev inlagd i sängläge i 5 v fick sen komma hem och hann vara hemma i 4 dagar innan jag vaknade av att jag blödde väldigt rikligt. Fick åka in med ambulans och hon förlöstes med akut kejsarsnitt då det visade sig att moderkakan losnade.

  • bäbbä

    Vattenavgång v.32+2, igångsatt v.34+0 pga ökad infektionsrisk. Vet ej varför jag började läcka vatten, hoppas det ej blir lika med nr.2.

Svar på tråden Varför födde in för tidigt?