Inlägg från: Nystart |Visa alla inlägg
  • Nystart

    Sydafrika-tråd!

    Hej!

    Jag förstår dig verkligen - det kan kännas otroligt orättvist att man inte ska ha råd att bli förälder om man inte kan få biobarn. Förutom sökandeavgiften  ca 2500 kr/år /organisation betalar man den stora summan (uppdelad i en liten och två större delar, hos AC i allafall) när det är dags att skicka ansökan till ett land. Så ställ er i kö nu och börja spara pengar - vänta inte med köandet- köerna är långa!! Medan ni köar hinner ni kanske få ihop en del och dessutom behöver ni ju inte skicka ansökan förrän ni har råd, även om ni så att säga är framme  i kön. Ni hamnar inte sist i kön bara för att ni avvaktar när ni blir tillfrågade, utan behåller er kötid tills ni är redo.

    Ge inte upp hoppet! Och adoption - fantastiskt.

    Kram

  • Nystart

    GreenGal,
    10.000 när man börjar göra ordning ansökan, sedan hälften av det som är kvar (62000 i våras) när man skickar ansökan till landet, och resten  (62.000 till) vid BB.

  • Nystart

    Ska förtydliga mig lite: när man väl får starta upp bör nog man ha finansieringen klar, även om den sker i omgångar. De flesta får ju vänta ganska många månader (6-18 som infon är nu) men det finns ju de som fått BB snabbt och då är det ju rejält snopet om pengar blir ett problem. Sen gör ju också familjerätten sin bedömning av familjens ekonomin vid hemutredningen också

  • Nystart

    Det är ju ett ganska bra tempo på BB.Det behövs eftersom det  även finns 50 ansökningar på plats i SA...Så fler än 27 barn nästa år vore ju trevligt, men det gick ju trögt i höstas. Men längsta väntan är ju i allfall "bara" ett år som det se r ut nu
     

  • Nystart

    Hej!
    Precis som gracel79 säger handlar det om att gå till själv och fråga sig om man har en kristen tro. Men behöver inte vara döpt och konfirmerad - det är inte det formella det handlar utan om ens personliga tro som man måste kunna sätta ord på. Och det är inte alltid så lätt även när man är troende...I den ganska omfattande livsboken ska det framgå och i ett personligt brev till biomamman. Och det bör framgå i er utredning att ni har en kristen tro också, även om det i den inte behöver vara någon ingående beskrivning.

  • Nystart

    Det beror väl på vad AC menar med att de ska komma lika många barn som tidigare... Förra året kom det 28 (ca 10 färre än 2009) och den siffran kan man nog uppnå även i år. 

    Det där med spekulationer istf information är drygt, men nog något man får leva med. Ofta är det ju hos myndigheterna inte hos Abba eller andra adorganisationer flaskhalsen ligger och man är ju inte "du" med sin tjänsteman i alla länder. Jag är inte säker på att Abba kan ge så många fler svar. 
      
    När vi väntade förra hösten var det Abba som sa att nu (2010) under nov, dec kommer det att drösa in så många BB att vi knappt hinner med! Det blev sju -ganska normalt tempo. Vi fick dessutom BB 2,5 månader efter vi matchats hos Abba visade det sig, dvs det gick lite trögt hos myndigheterna...Vem vet, ni som väntar kanske redan är utsedda till föräldrar/föräldrar igen??

    Håller tummarna för ketchupeffekt!!  

  • Nystart

    Grattis hjärtelängtan! Vad härligt! Om ni inte har bokat boende redan rekommenderar jag Alleyn mansion. under våren var det "the place to be". Och nog är det pojkarnas år alltid.

    Jag tror det här är propplösaren; snart kommer det strömma in BB till er andra!   

  • Nystart

    Jag känner verkligen med er alla. det är så frustrerande att inget veta och särskilt när det står still. Jag tänker särskilt på de som väntat sedan mars 2010, samtidigt som vi skickade och vi har varit hemma i 7 månader! Men det som är bra med SA är att när AC väl ringer så händer alt på samma gång,inte som i många andra länder där man måste vänta ytterligare tid på RB. Så det finns alla möjligheter att ni är hemma till jul!!!! Och sen är inget mer sig likt, vare sig man väntar på första barnet eller syskon.

    Tusen kramar 

  • Nystart

    Jag förstår så väl att det känns bittert, men det är ju fortfarande så att majoriteten får BB efter 6-18 månader, även om många ligger i det övre spannet. Och det är ju som Lindiwe SA skriver att det "alltid" har funnits de som väntat 18 mån+. Det finns ju även de som har väntat 3 månader eller tom 3 veckor, men det kan AC ju inte heller skriva ut eftersom även det skulle ge missvisande info. Men det är klart om trenden fortsätter borde AC förstås ändra, men det är nog lite tidigt än.

    Jag håller mina tummar hårt för att både Qermit och Ylva  hinner före 18mån+. Håller tummarna för er andra också, men i turordning Flört  

  • Nystart

    Får man adda dig även om man inte väntar längre? Jag tror vi pratat på Afrikalistan.

Svar på tråden Sydafrika-tråd!