Inlägg från: gracel79 |Visa alla inlägg
  • gracel79

    Sydafrika-tråd!

    Hej!

    Här är ytterliggare en som väntar barnbesked från Sydafrika. Ser med spänning fram emot 2011 och ber för många barnkbesked!

    Vi har en tjej som är drygt 3 år som vi hämtade i Sydafrika när hon var 3 månader. Fråga gärna om det är något ni funderar över så ska jag svara om jag kan.

    Vi skickade våra papper i maj 2010, hur länge har ni andra väntat?

    Förra gången behövde vi bara vänta 7 månader och det är vad vi har väntat nu. Som tur är gör vår underbara dotter att det går lättare att vänta den här gångenGlad.

    Kul att hålla kontakt med andra i vår situation!

  • gracel79

    Hej!

    Jag skulle inte vilja rikta in utredningen mot något specifikt land. Kan bli negativt om man sedan väljer att annat land.

    Vad jag förstår så har barnbeskeden kommit igång igen från Sydafrika, efter trögheten under förra sommaren/hösten! Ser fram emot och hoppas på många BB snart!

  • gracel79

    Hej!

    Idag står det på adoptionscentrums hemsida att det sammanlagt har kommit 7 barnbesked i år  än så länge och att de som har väntat längst med ansökan i Sydafrika har väntat sedan feb-10.

    Känns positivt!

  • gracel79

    GreenGal: Antagligen ser bara vi som skickat papprena den informationen, den kommer upp dirket när jag loggar in, som aktuell information om "mitt" land.

  • gracel79

    Hej!

    Vill bara tipsa om ett tv-programm ikväll. Världen, kl 22:45 i 2:an, handlar idag om sydafrika. Dokumentären är tydligen en repris från 2010. Hoppas den är bra:)

  • gracel79

    Hej!

    Har just sett lite ny info på adoptionscentrums mötesplats, från sydafrika gruppen. AC sydafrikaansvarig var ju i sydafrika förra veckan. Det står att bland annat att vi får vänja oss vid en ojämnare takt med barnbeskeden, så som jag förstod det så kommer barnbeskeden mer några stycken åt gången. Det står i alla fall att de tror att det ska komma lika många i år som de tänkt tidigare och att det har varit lugn på barnbeskedsfronten en liten perid nu.

    kramar från en familj som nu väntat barnbesked i 10 månader.

  • gracel79

    Hej Anzile

    Ja, det ska göras läkarundersökning även vid utredning för barn nr 2. Er son behöver inte genomgå någon undersökning. Har för mig att vi fick vår blankett av vår utredare, om jag var ni skulle jag maila hemutredaren och höra med den personen om det är ok att göra undersökningen innan, och vilken blankett ni ska använda.Det borde ju inte vara några bekymmer. Lycka till med nästa utredning!

  • gracel79

    hej GreenGal

    Vad roligt att ni är på gång!

    Idag sa min lilla 3 åring, mamma, jag vill inte torka mig på den handduken du har använt, då kanske jag blir ljus som du och det vill jag inte. Det är ju meningen att jag ska vara brun!

    Hon har fått en ny film, små einsteins reser till Afrika, så nu när hon sitter och bygger med sina klossar, har hon lyckats och bygga upp afrika och hon beskriver allt från egypten, tanzania och vattenfallen i zimbabwe. Afrikas geografi är helt klart den geografi hon kan bäst än så länge tack vare den filmen. Så den är ett tips:)

    Ha en bra helg, alla ni som följer denna tråd!

  • gracel79

    Hej LinnL

    Man ska helt enkelt tro på gud, man får beskriva sin kristna tro i livsboken som man skickar ner. Det har funnits flera trådar om detta tidigare. Om ni är troende kristna, det kan bara ni veta. Lycka till med landvalet!

  • gracel79

    Hej i väntans tider

    Tack för informationen. Var inne och läste din blogg, kul att du delar med dig! Jag läste också de danska sidorna som du har länkat till. I Danmark verkar det inte vara många som har väntat längre än oss. (vi har ju väntat ungefär lika länge, vi skickade slutet på maj-10) Undra hur många svenska familjer som har väntat över året nu. Kanske någon som läser detta vet...
    13 barnbesked i år, känns bra. När vi väntade vår dotter berättade många på afrikalistan om barnbesked, men där har det varit relativt tyst med tankte på barnbeskeden i år. Förra gången hade jag mer koll, hur har du fått reda på att det kommit 13 bb i år "i väntans tider", ringt AC och frågat?

    Hoppas att det fortsätter komma bb i samma takt!

Svar på tråden Sydafrika-tråd!