• Hjärtat längtar

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • little miss sunshine

    Samaste- vi var nog nere samtidigt som er fast vi sågs nog aldrig. Vi var nere i Nov/dec...

  • Samaste

    little miss sunshine - jag önskar att det hade varit vi, men det var nog någon annan :) Vi var där i maj 2007! Väntar nu på att få åka igen!

  • Zabka

    Och här är en som väntar på att skicka papper till SA Försöker förbereda foton och fundera på hur vi skall göra livsboken under tiden.

  • Hjärtat längtar
    Samaste skrev 2010-09-20 22:42:39 följande:
    GreenGal - vad trevligt med en resa till Sydafrika! Vår dotter kommer från Pretoria och var på Abba Nursery under sina första månader i livet.
    Tack för ditt svar Samaste!

    När ni var i Sydafrika, besökte ni andra platser i landet då, eller var ni mest på samma ställe?

    Jag är lite tveksam att åka nu i februari, jst för att det kostar 30.000 per person, men då åker vi runt i jättemånga olika delar av landet med en guide. Får se mycket av landet. Och det känns som en chans jag inte vill missa. Det känns som att det kanske är bra att se och lära känna landet lite innan vi åker och hämtar vårt barn!

    Vad tror ni? Åka eller spara pengarna till adoptionen?Obestämd

    Miat och Nanashi: Välkomna till tråden!!! Roligt med fler blivande adoptanter för SA!Glad
  • Samaste

    GreenGal - skulle jag ha möjlighet skulle jag nog åka och se landet utan barn! Ni är ju mycket friare så. Å andra sidan vill man antagligen göra en sån resa med sitt barn då han/hon är så stor att han/hon vill se mera av sitt födelseland, så det beror ju på vad man har råd med på lång sikt. Sen ska man ju ha råd att leva efter att man fått barnet också. Själv skulle jag t.ex. gärna ha varit hemma längre, men var tvungen att gå tillbaka till jobbet ganska fort pga ekonomin, si synnerhet då vi ville adoptera en gång till, så för oss gällde det att spara. Men har ni lite extra så är det ju en helt fantastisk möjlighet att lära er mer av landet - där finns så otroligt mycket att se. Och pengar är ju bara pengar... trots att de är bra att ha ibland :)

    Under adoptionsresan hinner man nog med lite, men förstås mest i närmiljön. Vi gjorde en resa veckoslutet före vi fick vår dotter. Vi åkte på safari till Pilansberg och fick övernatta i en härlig stuga. Det var en kvällssafari och sen en till i soluppgången. På hemvägen åkte vi via Cultural Village. En helt fantastisk resa som jag varmt kan rekommendera! Vi var också till Pretoria zoo. Tyvärr inte så mycket mera mest pga av att Martie, som har BreakAway resebyrån, hade så mycket jobb just då och ingen hjälp, så hon hann inte med oss så mycket som vi hade velat. Jag hoppas att vi kan se mer av landet nästa gång, men då kommer vi att ha två barn... Mina föräldrar planerar dock att komma med under en del av resan, så kanske det funkar då man har lite hjälp med barnen. Vi får se. Här finns en reseberättelse och bilder från vår resa våren 2007 om du/ni vill se www.resdagboken.se/Web/Apps/Trip/TripPresentation.aspx&epslanguage=sv&tid=136083&uid=116854

  • Tap dancing mum
    Hjärtat längtar skrev 2010-09-22 23:13:31 följande:
    När ni var i Sydafrika, besökte ni andra platser i landet då, eller var ni mest på samma ställe?
    Vad tror ni? Åka eller spara pengarna till adoptionen?Obestämd
    Jag skulle definitivt åka nu, innan ni har barn, om er ekonomi bara tillåter det. Det finns så mycket att se och göra att det räcker ju inte bara med en resa till SA! Skrattande Innan vi ens visste att vi skulle adoptera var vi på bröllopsresa i SA (-97), så det känndes ju extra roligt att ha varit där redan innan, när det var dax att göra Life book och sen senare åka och hämta våra barn.

    När vi hämtade vårt första barn reste vi inte så mycket runt, av flera olika anledningar (hon var bara 3 mån, jag gick med kryckor den gången, och vistelsen var bara 2 veckor). Men nu i fjol hyrde vi bil i 12 dagar och körde runt från Pretoria mot Durban och upp längs kusten till Mosambiques gräns och tillbaka. Vi hade bestämmt att göra resan OM vårt nya barn "tillåter" och när allt började fungera bra från början, hyrde vi bil och bestämde rutt på plats i SA. Måste också säga att andra barnet var ju 19 månader, när vi fick det, men i fall det skulle ha varit ett spädbarn tror jag inte vi hade kört så mycket, utan kanske flygit till Durban och stannat där lite längre (vårt första barn är just från Durban, därav val av resemål).

    När man får BB kan man ju förstås passa på att åka lite tidigare än vad man måste, och t.ex. besöka Kapstad (vilket vi också gjorde i 4 dagar innan vi anlände i Pretoria) innan man måste vara på plats i Pretoria.
  • Hjärtat längtar

    Tack så mycket för era svar! Nu ikväll visade det sig att vi kanske ska bli husägare till årskiftet!!!!Skrattande
    Och därför kommer vi behöva pengarna till renovering, så det blir nog ingen SA-resa. Men av en rolig anledning!!!
    Vi har letat hus i över ett år. Så det känns jättekul! Vi ska bara besiktiga först.

    Men som ni skriver kanske vi kan passa på att resa lite när vi hämtar vårt barn. Det beror ju lite hur barnet är och hur gammalt det är. Och om man kan åka lite tidigare är det ju bra att passa på att resa lite då!

  • little miss sunshine

    Samaste- haha, ja då ver det nog en annan familj... :)

  • Hjärtat längtar

    Hallå i tråden!

    Jag tänkte på en sak. Är det vanligare att man får flickor, när man adopterar från Sydafrika?
    Alla jag vet som har adopterat från Sydafrika här på internet har fått flickor nämligen! Glad

    Hur gamla var era barn när ni hämtade dem?

  • Tap dancing mum

    Nej, det är nog ganska jämnt både och. Känner många familjer med pojkar också.

    Våra flickor var 3 mån (numera kommer det dock inte riktigt så små barn mera p.g.a. ändrade regler i SA, så de yngsta blir väl från 6 mån och uppåt.) resp. 19 mån.  Jag trodde förresten att nr 2 skulle varit en pojke, men nej. Stora systern hade rätt , hom pratade om lillasyster under hela väntetiden.

Svar på tråden Sydafrika-tråd!