• Hjärtat längtar

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • SR87

    Jag har inte adopterat och har inga planer på det nu heller. Vill bara säga att jag varit i SA och hälsat på på olika ställen, ålderdomshem, sjukhus, skolor och barnhem. Och det finns ju så många barn som behöver föräldrar som kan ta hand om dom! De var helt underbara och precis lika glada som vilka barn som helst, trots omständigheterna! Om jag någon gång ska adoptera så blir det helt klart ifrån Sydafrika! :)

    Lycka till önskar jag er i alla fall! :)

  • Zabka

    Greengal: det är all info som AC har fått, så ingen vet exakt. Det handlar om väntetiden i SA. Å andra sidan, om väntetiden där blir längre så påverkas ju även kön i Sverige. AC skickar ju nya ansökningar i samma takt som det kommer barnbesked. Men jag kan tänka mig att de som garanterat vill ha en yngre bebis kanske går över till Sydkorea-kön istället och då blir SA-kön kortare. Det skall bli intressant att se hur det utvecklas. Själv tycker jag att 12-18 månader är en underbar ålder

  • Zabka

    Och det är alltså längre väntetid för barnen under 12 månader, inte för de över 12 månader.

  • Hjärtat längtar

    Hur är det med alla i tråden?

    Jag funderade på en sak idag. Vad köpte ni innan BB till ert barn och vad köpte ni efter BB?

    Kläder är ju rätt svårt beroende på ålder och årstid? Och hur gör man med vagn?

    Eftersom man bara har 2 veckor efter BB på sig att handla innan det är dags att åka, vill man ju gärna hinna handla så mycket som möjligt innan...

  • Biene

    GreenGal, det beror ju lite på vilket medgivande ni har. Vi hade medgivande för "ej fyllt 6 år" så det kunde ju blir allt mellan 0 och 6 år, dvs det var mer eller mindre omöjligt att handla nåt. Men de flesta har lägre medgivanden och då kanske det blir lättare.


    Crazy enough to have fun all the time
  • Biene

    GreenGal, vi fick en dotter på 3 år.

    Jag gick ändå lös lite på klädrea innan vi fick dottern svårt att låta bli. Och en del kläder kan hon först ha nu, men dte gör ingenting.

    Lycka till med allt.


    Crazy enough to have fun all the time
  • BelgoSvensk

    Vilken härlig tråd! Vi samlar papper till SA och jobbar för fullt med både personlig brev och Livsboken.
    Vill gärna lämna in allt innan Novembers slut men vet ej om vi kommer att hinna? Hur lång tid tog det för er att göra allt i ordning?

    Jag hörde talas om en Afrikalista men vet ej hur man anmälar sig till detta. Kan någon hjälpa mig?

  • Hjärtat längtar

    Belgosvensk: välkommen till tråden! Spännande att ni snart får skicka era papper till SA. Mycket jobb med livsboken och det personliga brevet förstår jag.
    Är det nåt man kan förbereda lite redan nu? För oss är det ju mer än ett år kvar till vi får samla papper.

    Vad är afrikalistan?

Svar på tråden Sydafrika-tråd!