• Äldre 17 Aug 00:09
    259883 visningar
    1482 svar
    1482
    259883

    Sydafrika-tråd!

    Hej!
    Jag ville starta en tråd där vi som är intresserade, ska eller har adopterat från Sydafrika kunde samlas oss prata lite Glad ge varandra råd och tips m.m

    Vi vill adoptera från Sydafrika, men har bara köat hos AC ett halvår.  

  • Svar på tråden Sydafrika-tråd!
  • Äldre 4 Oct 23:24
    #61

    Tack för svar! Intressant! Kanske lika vanligt med pojkar då!
    Jag tänker mig ju en flicka hela tiden, kanske för att så många här på internet har flickor från SA.
    Medan min man tänker sig att vi ska få en pojke. Kanske blir så automatiskt.


    Jag hade nog tänkt mig att de är minst 6 månader. Min väninnas dotter är 6 månader nu och då tänker jag att så litet kanske vårt barn är när vi får det =)

  • Äldre 5 Oct 09:12
    #62

    Greengal: På AC's statistiksida kan du se fördelningen (i alla fall från 2008 och 2009). Förra året kom det 60 % flickor och 40 % pojkar (ungefär). Så det är med andra ord väldigt jämnt.
    http://www.adoptionscentrum.se/sv/Adoption/Adoptionsstatistik/Mer-statistik/

  • Äldre 5 Oct 21:08
    #63

    Tack Nanashi för info! Den statistiken hade jag missat. Så överlag kommer det fler flickor, men det skiljer inte så mycket. Glad

  • Äldre 12 Oct 23:36
    #64

    Har ni sett den här bloggen?
    http://adopterafransydafrika.blogspot.com/
    Intressant! Särskilt statistiken i höger spalt.
    Ni som ihar adopterat men inte röstat där kan ju göra det!

    Förresten alla ni som adopterat från SA, har ni fått träffa den biologiska mamman?
    I vissa fall kanske man får göra det har jag läst om bio-mamman vill.

  • Äldre 13 Oct 12:45
    #65

    Ja, när vi hämtade vårt första barn hade vi turen att få träffa den biologiska modern (och även mormodern). Otroligt viktigt för oss även om det inte var helt lätt känslomässigt. Värdefullt att ha med sen när vår dotter börjar fråga mera om sin första mamma. De 2 första åren efter adoption skriver man ju brev till den biologiska mamman (via AC och ABBA förstås) oberoende om hon är känd eller inte. För oss känndes det extra meningsfullt att skicka dessa brev, när vi hade träffat henne.

  • Äldre 13 Oct 13:04
    #66

    Intressant uppdatering på AC's hemsida gällande urvalsprocessen i SA:

    Klippt från AC:

    Tidigare förekom det att den biologiska mamman hade en mer aktiv roll i processen, d.v.s. att hon läste brev och tittade i livsböcker för att hitta föräldrar till sitt barn. Denna möjlighet erbjuds fortfarande men enligt den lag som implementerades i april 2010 kan processen att hitta utländska adoptivföräldrar först påbörjas efter det att sökandet av nationella föräldrar misslyckats. I praktiken innebär detta att barnet har hunnit bli omkring sex månader. Det är ytterst ovanligt att biologiska mammor är kvar så länge i processen och därför är chanserna att en mamma sitter med ert album i handen blivit kraftigt minimerad, ja, nästan obefintlig.  

  • Äldre 13 Oct 21:13
    #67

    Interessant att veta, tack. Har inte kollat sidan på ett tag nu. Vårt första barn kom 2006. Så det stämmer säkert att bio-mammorna inte är aktiva i urvalsprocessen i samma utsräckning som förr. Det skulle ju dock ändå kunna vara möjligt att få träffa dem, om ABBA ändå vet vilka de är, och de vill det. Skulle kunna tänka mig det... 

  • Äldre 15 Oct 18:43
    #71

    idag har vi köat hos AC i 8 månader. Så vi har en bra bit kvar innan vi får bli föräldrar. Men om vi hade stått i Sydafrika kön hade vi stått näst sist på plats 26.

    Igår natt drömde jag att vi fick en pojke i Sydafrika. Han var så underbar! Äntligen hade vi blivit föräldrar. Känslan var underbar. Han kanske var !½ eller nåt, han kunde gå iaf.  Min första sydafrika-dröm...Glad

  • Äldre 25 Oct 17:36
    #72

    Vi som står på väntelistan att få skicka vår ansökan till SA har idag fått besked att den förlängda utredningstiden av barnen i SA leder till att färre barn kommer att vara under 12 månader. Istället kommer många barn att vara mellan 12 och 18 månader. Det kommer fortfarande att vara möjligt att ansöka om att få adoptera barn under 12 månader (under förutsättning att man uppfyller ålderskraven), men det kommer med stor sannolikhet att bli en längre väntad på barnbesked. Hur lång går inte att säga, bara att Abba tror att fler få vänta längre.
    Denna information kommer att läggas upp på AC's hemsida men har först skickats ut via mail till de par som står på väntelistan.

  • Äldre 25 Oct 22:59
    #73

    Nej vad tråkigt att väntetiden blir längre!!!
    Att barnet är mellan 12-18 månader tycker jag inte gör något. Men en stor anledning till varför vi väljer Sydafrika beror ju på den korta väntetiden.

    Vet du hur lång den kommer bli. Är det alltså väntetiden i Sverige som blir längre då?

Svar på tråden Sydafrika-tråd!