• Yildirim

    Tvätta sig efter toalettbesök

    Hejsan!
    Jag som liten blev lärd av mina föräldrar att det endast skulle räcka med att torka sig med papper både efter kiss och bajs på toan. Jag har alltid varit extremt noga med att torka mig, Dock började jag inse tidigt i tonåren att det är ju egentligen fruktansvärt äckligt! Jag vet att 90% av svenskarna gör så, men dom tänker väl helt enkelt inte på det eller har ej lärt sig sköja underlivet efter toalettbesök som liten.

    Har dessutom blivit av med mina flytningar HELT efter jag börjat skölja där.

    Jag menar... Om ni råkar få hundbajs/kiss på benet, torkar ni med papper då eller tvättar ni av er? Svaret är givet. Samma gäller givetvis även då vi kissar och bajsar :)

  • Svar på tråden Tvätta sig efter toalettbesök
  • pyjamastrollet

    Behåll din naturliga doft


    Det är inte ovanligt att kvinnor upplever att könet luktar för mycket och därför tvålar in sig och tvättar frenetiskt för att få bort kroppsdoften. Tyvärr har det motsatt effekt. Överdriven hygien förändrar den normala, sunda, bakteriefloran i underlivet och leder inte sällan till obehagliga slidkatarrer. Läs mer om underlivshygien.


    Kroppsdofter är naturliga. Det finns även teorier om att vi människor omedvetet dras till en viss person på grund av hennes eller hans kroppsdoft.


    Taget från vårdguiden.... 
  • Lindreas

    Alltså, den här tråden är ju helt galen!

    Jag tänkte, med tanke på alla tillförlitliga källor som förekommer här, att man kanske skulle ringa och fråga något företag som tillverkar duschmunstycken. De borde ju veta vilket som till exempel är bäst lämpat för rumptvätt efter bajsning.

  • Neelah

    Jag torkar mig med papper och tvättar sen händerna. Jag skulle aldrig orka gå från toaletten till badkaret och skölja av mig för att sedan vara tvungen att skura badkaret efter varje gång jag varit på toa, för inte sjutton vill jag att jag eller någon annan ska riskera att bada i det jag sköljt bort ur underlivet. Sen finns ju risken att jag behöver torka golvet också eftersom det kan droppa på vägen till badkaret... 


    Följ dina drömmar var de än leder
  • Maggis
    Mornie Alantie skrev 2010-08-24 13:53:12 följande:
    Jag tror att smittspridning ökar mer av bristande handhygien än bristande rumphygien dessutom. Annars skulle ju Sverige, där enligt TS endast 10% av befolkningen sköljer med vatten efter toabesök, vara en extrem smitthärd.
    Precis så.
    Inte går vi runt och smittar varandra med smutsiga rumpor så jag ser inte riktigt sambandet mellan rumptvätt och färre infektioner. Det torde väl mer bero på graden av handhygien, tycker jag, precis som du skriver.
    //Maggis
  • Mornie Alantie

    TS kanske gör som hundar gör, hälsar på andra genom att sniffa rumpan?

    Sorry TS, kunde inte låta bli. Du får givetvis tvätta rumpan så mycket du vill, bara jag slipper. Jag lovar att jag inte luktar bajs, åtminstone inte på det avstånd som jag föredrar att ha min omgivning.


    Tala alltid sannolikt. /Tage Danielsson
  • Grizelda
    Jagbyttenick skrev 2010-08-24 14:14:39 följande:
    Men kan du då heller aldrig suga av en kille spontant eftersom du inte vet om han duschat/tvättat sig ordentligt efter toabesök?
    Och när det gäller dig så tror jag nog att killen som vill gå ner på dig förutsätter att du torkat dig ordentligt åtminstone, annars skulle han väl vänta tills han säkert vet att du varit och duschat?
    Eller det är för att du inte skulle kunna njuta?
    Nä, han får banne mig tvätta sig innan alla eventuella spontaniteter!

    Men hur gör folk som "sköljer", i eller utanför flyktingläger, egentligen? För det första kan det omöjligt gå att bli ren från skit utan någon form av tvål eller någon annan sorts "rengöringsmedel" eftersom bajs innehåller en del fett. För det andra fordras det ju ett visst tryck för att spola bort eländet. En rejäl handdusch klarar ju att få bort allt synligt, men att skölja med någon sorts kanna kan ju inte fungera? Sköljer man bakifrån så måste det ju hamna i musen istället? Framifrån känns väldigt komplicerat. Nä fy, det låter grisigt och slabbigt.
  • white trash mia
    Neelah skrev 2010-08-24 15:45:03 följande:
    Jag torkar mig med papper och tvättar sen händerna. Jag skulle aldrig orka gå från toaletten till badkaret och skölja av mig för att sedan vara tvungen att skura badkaret efter varje gång jag varit på toa, för inte sjutton vill jag att jag eller någon annan ska riskera att bada i det jag sköljt bort ur underlivet. Sen finns ju risken att jag behöver torka golvet också eftersom det kan droppa på vägen till badkaret... 
    Så det är alltså bajs kvar i rumpan trots att du torkat dig med papper? Eller vad är det som hamnar i badkaret? Om man nu blir så ren av papper borde det väl inte ramla ner något?

    Själv torkar jag bort allt bajs med torrt papper och sen använder jag blött papper och våtservetter och det går snabbt och smidigt. Och om jag någon gång använder duschen så har jag ju redan torkat bort allt så det blir inte smutsigt i duschen som det du skriver att det skulle bli för dig.
  • white trash mia
    pyjamastrollet skrev 2010-08-24 13:32:07 följande:
    Men tänker du på kroppens naturliga skydd? Allt sådant förstör man om man tvättar för ofta och det i sin tur gör att det blir mer ohygieniskt. 

    Sen är det ju inte nyttigt med den hysteri och rädsla för bakterier som folk verkar ha nu, tvättar man för mycket och spritar sina händer för ofta osv. så tar man ju även bort de nyttiga bakterierna som man har för att skydda. 
    Kroppen är uppbyggd på ett väldigt praktiskt sätt för att skydda sig själv och sådant motverkar man om man hysteriskt tvättar sig för ofta och det är sådant som sätter kroppen ur spel...
    Jag tycker att man får göra en avvägning. Jag väljer att inte överdriva, inte tvätta allt hela tiden, använda handsprit hela tiden osv. Men vill samtidigt inte lukta skit. Jag väljer en lagom nivå som känns bra för mig.

    Bara för att man tvättar sig efter bajs betyder det inte att man är hysterisk. Herregud. Men det är väl bekvämt för er latmaskar att kalla oss som vill vara hyfsat fräscha för hysteriska. 

    Jag vet mycket väl vad bacillskräck innebär och det har ingenting med mig att göra. Jag vill känna mig fräsch och må bra. Punkt.
  • white trash mia
    Denebola skrev 2010-08-24 12:17:33 följande:
    Jag håller med. Det är väldigt ledsamt.
    Så omtänksamt av er som tycker så. Kan glädja er med att jag mår bra i alla fall. Och jag kan inte tänka mig att så många mår dåligt av att tvätta rumpan efter bajs.
  • white trash mia
    Yildirim skrev 2010-08-24 12:56:59 följande:
    På coop kan man köpa toalett savetter som det står på bakom: Savett toilet är en extra mjuk, mild och återfettande våtservett att tvätta stjärten med efter toalettpapperet. Enbart toalettpapper gör dig helt enkelt inte riktigt ren. Med savett toilet hålls den känsliga huden runt anus mjuk. Vid daglig användning hjälper den att förhindrar att klåda och sved uppstår. Svalkar och lindrar även vid tillfällig klåda. Våtstarka och oparfymerade med samma pH-värde som huden. Granskade och starkt rekomenderade av hudläkare. Kan spolas ned i toaletten.

    Men hallå !? Ni som säger att enbart vatten inte gör större skillnad än toapapper? Driver ni med mig? Klart att det gör! tar absolut inte bort alla bakterier men du sköljer bort osynligt smuts och lukter.

    Och dom som är fattiga och inte har tvål då? Varför tror ni att dom duschar i vatten istället för att strunta i det totalt?

    Ni som säger att ni inte blir sjuka av att bara använda papper har rätt! Men ni blir inte heller sjuka av att bara torka bort bajs med papper från benet. Man blir inte sjuk av att inte borsta tänderna. Man blir inte sjuk av att inte duscha på några veckor. thats it!
    Själv tycker jag att det vore väldigt pinsamt att köpa dem! Intimservetter har jag hemma för mina gäster. Själv använder jag "blöjservetter" av ekonomiska och praktiska skäl (stor förpackning) och parfymerade våtservetter för doftens skull och för att de är förpackade en och en och kan följa med i handväskan.
Svar på tråden Tvätta sig efter toalettbesök