Inlägg från: Buster78 |Visa alla inlägg
  • Buster78

    HEJA SD!

    Själv tycker jag det kan va dags att röra runt lite i grytan, Kanske ge SD chansen i riksdagen. Jag menar både dom röda och dom blåa har haft sin chans, och vem av dom har lyckats bra med det??

    Som sagt, dags att röra runt lite i riksdagen!

  • Buster78

    Ni får mig att tänka på den där gamla "visan"

    jag är skåning född i Danmark, Finland är mitt fosterland, snackar spanska som en jude, för min far är engelsman.   osv osv!

  • Buster78
    TheCoopers skrev 2010-09-01 21:45:47 följande:
    låter fantastiskt i mina öron !

    ja men den går över på alkohol :-P

    ............Full idag full i morgon full varenda jä..a dag, jag ska aldrig svika spriten jag ska aldrig gifta mig!
    Och på min gravsten och på min gravsten ska det ristas på latin, att härunder vilar stoftet av ett jä..la fyllesvin.
    Och det maskar och de maskar som ska krypa i min kropp, de ska bli så jä,.la fulla att de aldrig hittar opp!

    Tungan uteSkäms
  • Buster78
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-03 17:19:07 följande:

    Som jag svarade ovan, jag kan bara utgå från det jag uppfattar.


    Jag hoppas du har rätt. Jag hörde från en på AF att dagarna tickar vidare. Ska höra närmare om det.


    Dagarna "tickar" på även om du är på praktik, utbildning What so ever!! Men du får din utbetalning från Fk istället för a-kassa!

    Går du på aktivitetsstöd så "måste" du ha en praktik alt utbildning att "göra" på dagarna!
  • Buster78
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-03 20:15:58 följande:
    OK. Så nu har jag bud på att de båda tickar och inte tickar. Hmm.
    jag började läsa i augusti förra året, via arbetsförmedlingen och mina A-kassedagar har rullat på som vanligt, fast jag fått min utbetalning från FK fram till min utbildning var klar i april..
  • Buster78
    Buster78 skrev 2010-09-04 21:06:18 följande:
    jag började läsa i augusti förra året, via arbetsförmedlingen och mina A-kassedagar har rullat på som vanligt, fast jag fått min utbetalning från FK fram till min utbildning var klar i april..

    När du deltar i ett arbetsmarknadspolitiskt program som du blivit anvisad till av Arbetsförmedlingen har du rätt till aktivitetsstöd från Försäkringskassan.


    Aktivitetsstödet beräknas på ersättningen från a-kassan, och du får aktivitetsstödet istället för ersättningen från a-kassan. Men du kan få aktivitetsstöd även om du inte uppfyller villkoren för ersättning från a-kassa.


    De dagar du får aktivitetsstöd räknas av från de dagar du skulle ha fått ersättning från a-kassan. Det betyder att du kan bli utförsäkrad under tiden du har aktivitetsstöd. Blir du utförsäkrad sänks nivån på aktivitetsstödet, men du har fortfarande rätt till aktivitetsstöd.


    Aktivitetsstödet är skattepliktigt och pensionsgrundande, men inte semester- eller sjukpenninggrundande.

  • Buster78
    Dorian Ertymexx skrev 2010-09-05 00:43:19 följande:
    Det är vad jag hört också. Önskar att så inte vore fallet, skulle klart kännas mer motiverande att jobba gratis om man i alla fall fick litet fler a-kassedagar. ;/
    Jag kopierade vad som gäller från fk i mitt senare inlägg. och självklart så är det mer motiverat att gå ut på praktik/alt läsa när man sparar dagar... Men så är inte fallet!
  • Buster78
    Wittra skrev 2010-09-04 21:32:10 följande:
    Läsa? Alltså...vad sjutton? Pluggar man så ska man väl ha studiemedel och inte a-kassa?
    Nä inte när man läser yrkesförberedande via arbetsförmedlingen. Ett sätt att få dom arbetslösa sysselsatta och då syns man inte i statestiken för arbetslöshet!! :-/
  • Buster78
    StinaFia skrev 2010-09-05 09:54:54 följande:
    eller, så kan man se det som en chans att få en yrkesutbildning i något där arbetskraft efterfrågas!

    jag tycker det är toppen att folk faktiskt får göra något istället för att enbart lyfta A-kassa. själv grämde jag mig under sossestyret över att jag som faktiskt VILLE någonstans fick gå ned kraftigt i inkomst jämfört med dem som bara satt och väntade på bättre tider... dessutom skulle jag, då jag väl var klar med denna utbildning som kostat mig stora utgifter i uteblivna bidrag, betala en skatt som gav mig några ynkliga 100-lappar mer än de som inget gjort hela denna tid. efter återbetalning av studielån med ränta blir det inte mkt...
    Absolut, Jag läste som sagt från augusti -09 till april -10 och nu in juli fick jag jobb!
  • Buster78
    Wittra skrev 2010-09-05 10:53:00 följande:
    GÖTT, gratulerar! Är en sån härlig känsla att nå dit man kämpat....lycka till vidare!
    Tack, jag det är skönt att ha nått fram till slut... Har till första oktober. men hoppas på att det blir längre, och som det ser ut nu så... Golvet är fullt med råämne som ska bearbetas så det är massor att göra!
    StinaFia skrev 2010-09-05 11:19:43 följande:
    grattis! härligt att höra :)

    det har verkligen varit tuffa tider... var man än frågade var det stängda dörrar och besked om att företaget sparkade folk och absolut inte skulle anställa, men jag upplever att det vänt ordentligt nu ÄNTLIGEN.

    hoppas du kommer trivas. :)
    Tack, Det börjar vända nu, men ska man in inom industrin ska man nog gå via bemaninig, Volvo i skövde tar in Ytterligare 150 pers! Via bemaningsföretag!
  • Buster78
    Maxipaxi skrev 2010-09-18 14:10:59 följande:
    - Hur många skulle dö om man smällde av en atombomb i Iran?
    - Ingen
    - Varför det?
    - Alla är ju här
  • Buster78

     Alliansen ska "ta sitt ansvar" och inte sammarbeta med SD, därför att det inte är rätt behandla folk olika pga hudfärg. Kan inte någon med blått tryne snälla förklara för mig hur det är mer okej att behandla människor olika grundat på deras inkomst, arbetsförmåga eller huruvida man föddes med silversked i munnen eller ej? Det är fortfarande att göra skillnad på folk och folk! Skälen är olika men förtrycket kvarstår

  • Buster78
    anders och cecilia skrev 2010-09-19 01:48:22 följande:
    Nej Alliansen ska inte samarbeta med nazisterna från SD, föredetta BSSare och SverigePartister.
    För Alliansen bör respektera de som röstade på dem. De som sitter i regeringen ska vara våra representanter. Och majoritetet av befolkningen avskyr SD. Därför ingår i Alliansens plikt, att i demokratins namn, inte samarbeta med SD. För skulle de göra det, de skulle de inte representera folket som röstade på dem. Och det är just det de ska göra. De ska vara våra representanter.

    Nej, majoriteten uppfattar SD som en rasistisk parti, och tittar man lite närmare, ser man i dem en nazistisk parti, och det är inte många människor som skulle vilja ha att göra med dem.
    Men det va inte det jag ville ha svar på utan:

     förklara för mig hur det är mer okej att behandla människor olika grundat på deras inkomst, arbetsförmåga eller huruvida man föddes med silversked i munnen eller ej? Det är fortfarande att göra skillnad på folk och folk! Skälen är olika men förtrycket kvarstår
Svar på tråden HEJA SD!