Inlägg från: Bejje |Visa alla inlägg
  • Bejje

    HEJA SD!

    Håller med om att SD har riktigt sund politik. Tycker deras reklam är klockren då den ställer en väldigt viktig fråga. Ska vi lägga pengarna på våra svenska pensionärer och trygga deras slut på livet eller ska vi fortsätta bekosta masinvandringen till sverige? Som sagt så behöver man inte vara rasist för att tycka att SD är ett bra val.

    Personligen så skulle jag gärna se att nivån på invandringen sänktes till klass med Finnland. De har runt eller under 2% invandrare men Sverige har väl runt 10% Hur många av dessa lever på bidrag? Allt för många. Lägg pengarna på oss svenskar i första hand och ta invandringen i andra hand.

  • Bejje

    Ni som tycker illa om SD som parti. Vad är det ni ogillar? Varför tycker så många i Sverige att det är helt ok att kasta bort miljarder på invandrare när vi kan lägga det på oss svenskar istället? Varför inte istället lägga mer pengar på sjukvård, skola, pensionärer m.m.?

    Som jag har sagt tidigare har jag inget mot invandrare, men jag tycker det börjar bli för mycket och det kostar samhället för mycket pengar.

    Jag föreslår att det blir obligatoriskt för en invandrare att ha ett riktigt jobb innan han har rätt att ta in sin familj till Sverige, som det många gånger fungerar idag. Mannen flyttar till Sverige, ser att det går utmärkt att få hyra och mat betald här och tar sedan in resten av sin familj. Hela familjen får sedan allt serverat på silverfat och kan leva gott jämfört med vad de kanske är vana med.

    Nej säger jag, låt inte hans familj få komma in i Sverige förrän de kan bli försörjda.
    Invandrare som begår brott i stil med våldtäkt, misshandel, grov stöld m.m. borde utvisas omgående.

  • Bejje
    3way skrev 2010-08-30 13:30:33 följande:
    HEJA SD

    Varför kan man inte hjälpa sig själva innan man ska rädda alla andra !?

    Satsa mer inom skola,  psykiskohälsa, barn som inte har några föräldrar och åker in och ut på barnhem, Idrott.
    När sverige mår bra, dåkan vil hjälpa ALLA andra.

    Sen så vill jag att man ska kunna sjunga de där typsikt svenska sångerna i på skolavslutningen ! Att man får gå till kyrkan vid Jul (de gjorde alltid vi i våran skola när jag var yngre, men "får" inte de längre)

    Jimme Åkesson tycker jag också är en otroligt bra partledare. Har förtroende för honom.

    HEJA SD!
    Bra sagt! Det du säger om sångerna är något jag nyss fick höra talas om som chockade mig. Nu sjungs inte längre de klassiska svenska sångerna. Är det på grund av att vi tänker på invandrare som kan ta illa upp? Klart vi ska sjunga klassiska svenska sånger tycker jag! Sedan är det en självklarhet att barnen ska få gå till kyrkan. Om det inte passar sig för vissa invandrare så låt dom stanna hemma då! Vi ska inte anpassa oss efter invandrarna, de ska anpassa sig till sverige och vårt samhälle.

    Fick också nyss höra om något som hände i en skola i norra sverige. Där fanns en hel del invandrare och de vägrade vara med på ämnen som religion, idrott och biologi. Religionen stred mot deras syn och de vägrade ta del av resten av världens syn på religion. Idrott vägrade kvinnorna vara med på eftersom de kunde innebära att de måste visa delar av kroppen utan skydd. Biologi likaså eftersom det kunde förkomma snack om sex och kroppsdelar.

    Det gick så långt att föräldrarna förbjöd ungarna att vara med på dessa lektioner och det slutade med att dessa elever fick sträck eller IG i dessa ämnen. Då stämde föräldrarna skolan med hänvisning till att de har rätt att inte vara med på grund av att det strider mot deras religion. Föräldrarna vann det hela! Hur sjukt är itne det? Klart som fan att de ska få underkänt om de inte är med på lektionerna. Har jag fel? Som jag har sagt, de måste anpassa sig till Sverige, vi ska inte anpassa skolor och annat efter deras önskemål.
  • Bejje
    Maggis skrev 2010-08-30 13:49:18 följande:
    Nej, det är inte alls en självklarhet att ungarna ska få gå i kyrkan. Du har numera en uppsjö av olika trossamfund och religioner i landet och det är långt ifrån alla som uppskattar att deras barn tvingas iväg till det kyrkliga rummet under skoltid. Eller vad? Tror du på fullt allvar att varenda unge med svensk bakgrund är kristen och tillhör Svenska kyrkan?
    Man måste inte vara kristen för att gå till kyrkan. Tycker man har en väldigt instängd syn på religion om man inte kan gå in i en kyrka. Skulle själv inte ha några problem med att gå in i en moské t.ex. Jag kanske inte håller med deras religion, men det betyder inte att jag inte kan gå in i en moské eller höra andra tala om deras religion. Snarare tycker jag att det är intressant att höra vad andra tycker.
  • Bejje
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-30 14:20:01 följande:
    Det är för att svenskar har samvete. Något som SD tydligen tycker är en dålig sak.
    Inget fel att ha ett samvete, men använd istället det samvetet till att i FÖRSTA hand lösa våra egna problem, som vårdköer, skolor, extremt låga pensioner osv. När vi har löst dessa problem och eventuella andra viktiga problem, då kan vi bjuda hela världen på gratis mat och hyror. Sverige har inte obegränsat med pengar och det är viktigt att lägga pengarna på sådant jag nyss nämnde innan vi tar in mer invandrare.
  • Bejje
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-30 14:22:24 följande:
    Vad exakt är problemet med invandringen?
    Att den är alldeles för hög och att vi inte har råd med det.
  • Bejje
    SuzR skrev 2010-08-30 14:36:43 följande:
    fast det kommer ju aldrig att hända...det fattar ni väl själva. Den dagen vi säger till SD fans att ' men nu då, NU har vi det ju bra , ska vi låta invandrare komma nu'?
    'neej' säger ni då, 'nu har vi ju det och det att ta tag i...och så kommer det nya problem och folk vi ska 'hjälpa' (svenskar såklart)

    jag vet inte hur många gånger jag har hört det att FÖRST ska vi hjälpa oss själva och SEN (om typ 50000 år)  så kan vi ta emot invandrare. Det är så naiv inställning eller tankesätt så jag vet inte vad jag ska..säga!
    Förstår vad du menar, men när den dagen kommer så kan vi släppa in en del invandrare anser jag, MEN i rimliga mängder. Inte som nu när det fullständigt rasar in invandrare. Finland tar in lägst antal invandrare i norden och det fungerar riktigt bra där anser jag. Jag säger inte stoppa invandringen, jag säger att vi bör minska den markant och helst begränsa den till folk som flyttar hit för att arbeta, inte för folk som flyttar hit för att leva på bidrag.
  • Bejje
    Knugen2010 skrev 2010-08-30 14:45:53 följande:
    Du kanske borde gå på detta seminarium
    www.hankenalumni.fi/se/public/content/calenda...
    Och vad säger det menar du? Tror du att situationen hade varit mycket bättre om de hade tagit in lika många invandrare som Sverige? Nej, situationen hade varit ännu värre, högre arbetslöshet.
  • Bejje
    Dorian Ertymexx skrev 2010-08-30 14:49:35 följande:
    Invandringen kostar nästan ingenting jämfört med tex skattesänkningarna. Men det är ändå invandringen vi inte har råd med? Jag är väldigt nyfiken på hur du tänker där alltså...
    Du tänker inte på helheten tror jag. Flyktingförläggningar, misshandel, stöldligor, bidrag bidrag bidrag pensioner för invandrare osv. I många fall får t.ex. inte en lågavlönad svensk som har jobbat hela sitt liv någon större pension än en invandrare som knappt har betalat skatt i sitt liv.
  • Bejje
    Knugen2010 skrev 2010-08-30 14:55:31 följande:
    Jo, jag vågar sticka ut haka och säga att svenska pensionärer har bland de bästa i världen.

    Att det inte finns bostäder är ganska enkelt, vi bygger inte tillräckligt med bostäder i vissa områden. Men det kan omöjligt vara invandrarnas fel.

    Vem tror du ska betala DIN pension om vi inte har invandring i Sverige?
    Snackade med en norrman som jag känner som går i pension nu. Han har jobbat största delen av sitt liv i norge och ett antal år i sverige. Han tjänar förhållandevis lite pengar nu. Han tjänar ca 18 000kr före skatt i sverige. Han säger själv att han kommer leva gott på sin pension nu när han flyttar till norge igen. Från sverige kommer han få ca 4000kr och från norge över 24 000kr. Han kommer alltså totalt att ha mellan 28-29 000kr före skatt i pension i norge. Visst kostar det mer att leva där, men totalt sett så kommer han leva mycket bättre än vad han nu gör som arbetande person i Sverige.

    Min mor ska snart gå i pension. Hon har jobbat större delen av sitt liv. Hon ska få 9600kr i pension, FÖRE skatt? Tror du hon kan leva på det? Nej det är en omöjlighet. Att sverige har bra pensioner är ren lögn. problemet är nog skatterna på pensionerna. Som det är nu så betalar en pensionär mer skatt en en arbetande person. Det idiotiska i det hela är att de pengar de får i pension är ju pengar de redan har skattat på som arbetare. Att sedan skatta igen på dessa pengar och så mycket är helt fel.
Svar på tråden HEJA SD!