Inlägg från: Anonym (ts) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ts)

    Vars låna pengar när banken säger nej?

    Någon som har ett tips på vart man kan ansöka om lån med bra ränta?

    Det handlar om ca 50 000:-

  • Svar på tråden Vars låna pengar när banken säger nej?
  • Anonym (ts)

    För att min sambo har tillräckligt med lån där och jag får inte låna.

    Fick godkänt på en annan bank men de vill ha 13% ränta och det är inte okej för oss. Hade velat ha lite tips om vars man kan ansöka om lån med högst 6-7% ränta

  • Anonym (ts)
    Anonym skrev 2010-09-03 07:11:14 följande:
    Har ni kollat så ni verkligen har råd med ett till lån om ni har massa lån redan ? Banken säger ju inte nej om man har betalningsförmågan . 
    Är nog bara dom med ockerränta som gäller i så fall om ens det.
    Har ni kollat med nån annan bank? Det bästa är ju ett personligt möte med nån av våra vanligaste storbanker , handelsbanken , swedbank, länsförsäkringar osv
    Annanrs finns ju GE money bank Ica banken, Citybank mm  men dom  har ju höra räntor . 
    Jo vi har råd. Problemet är att eftersom jag inte får låna pengar så får inte min inkomst räknas in när vi ansöker om lån och sambon har redan lån på vårat hus och ett energilån. Det de ser på är hans inkomst och hans skulder, de ser aldrig att vi är två som bor här med två inkomster.

    Vi frågade om jag kunde vara med på lånet men det ville de inte om vi inte var gifta.
  • Anonym (ts)

    För att jag gjorde misstaget att låna pengar till en "vän" när jag var 19. Hon väntade på att få ut pengar av ett arv men det kom aldrig så jag stod där med en skuld på 150 000:- och en månadsbetalning på ca 5000:- var ensamstående med en nyfödd, hade jobbat halvtid före jag fick barnet så min fp var inte den högsta och jag hamnade hos kf för mitt extremt dumma misstag att försöka vara snäll.

    Är 26år idag, har betalat bort hela skulden men har fortfarande kvar anmärkningen.

  • Anonym (ts)
    Soul skrev 2010-09-03 07:36:45 följande:
    Utgår du från att du inte får låna eller har du bokat ett möte med banken för att förklara din situation? Jag vet flera som har fått låna av bank trots betalningsanmärkning, men då först efter ett personligt möte med en handläggare på banken där deras ekonomi gåtts igenom. De har då fått visa att de är medvetna hur de hamnat i den sitsen, att skulden sen en tid tillbaka är betald och att den ekonomiska förmågan finns. Ett sätt att visa att man kan betala av på ett lån är att man har ett månatligt sparande.
    Jag försökte få vara medlåntagare på huset men de var ganska bestämda med att när anmärkningen är borta så är jag välkommen tillbaka. Testade med de två banker som finns här, Handelsbanken och Swedbank.

    Jag tror inte att de kollade på våran situation men jag förstår dem, de har nog hört många "berättelser" från folk som vill låna pengar.

    Den här gången var det sambon som var in själv på banken och pratade med dem och de skulle eventuellt låna ut pengar om vi gifter oss. Det kändes inte som ett alternativ för oss.
  • Anonym (ts)
    Tirem skrev 2010-09-03 19:40:18 följande:
    Helt ärligt...
    Banken ger er inget lån för att de anser att ni inte har en tillräkligt god ekonomi för att ha råd med avbetalningarna. Borde inte det ge er en tankeställare och fundera på om ni verkligen har råd? ad händer om en av er förlorar er inkomst, har ni fortfarande råd att betala av lånet?

    Det är sådana här situationer som sätter folk i lånesituationer som de sedan måste lösa med smsmlån och sedan är karusellen igång... Inkassokrav, Kronofogden, betalningsanmärkningar, löneutmätning, utmätning av egendom och sedan leva på existensminimum i ett antal år... Är det verkligen värt det? 
    Vi har råd. Vi hade sparade pengar men köpte en sommarstuga och har inte hunnit spara ihop en större summa igen.

    Problemet ligger just i att de vägrar att räkna med min inkomst också ( ca 18t efter skatt) så länge vi inte är gifta. Även om jag förlorar jobbet så finns det a-kassa.

    Sambon är utbildad inom ett område som skriker efter folk så han blir erbjuden nya jobb några ggr år.

    Vi har just nu 36000 på sparkontot och 5000 på hans konto och 3400 på mitt + att barnen har samanlagt 60 000 så de borde se att vi inte är helt barskrapade.
  • Anonym (ts)
    Anonym (???) skrev 2010-09-04 19:57:20 följande:
    Ursäkta det kankse inte hör hit men vad ska du låna 50 000 kr till? När ni har en hel del olika sparandet?

    Att du inte får låna beror väl på din anmärkning!
    Ja att jag inte får låna beror på min anmärkning, men att min sambo inte får låna förstår jag inte. Han har lån på samanlagt ca 800 000.

    Jag ska ta en intensivkurs för körkortet och skaffa en bil nu i september. Blev gravid lite oplanerat med barn nr 3 och känner att det är nu eller aldrig om jag ska få det gjort. Nästa tid för kursen är i januari och det hinner jag inte med då. Trodde det skulle finnas en ledig tid i november/december då hade vi hunnit spara ihop till kursen i alla fall men inte till en bil.

    Sparande kan jag inte röra eftersom det behövs om något går sönder i huset eller liknande. Har sagt att vi alltid ska ha minst 30 t som vi inte ska röra om det inte verkligen krisar sig.
Svar på tråden Vars låna pengar när banken säger nej?