Inlägg från: linaloo |Visa alla inlägg
  • linaloo

    Vårbebis i Umeå 2011?

    Lillstroem: Usch! Krya på dig! Jag tror som läkaren på att de tär njurbäcken infl. Mamma har haft det massor av gånger och det gör tydligen apont. Dessutom ganska vanligt när man är gravid eftersom man har svårt att tömma blåsan helt. Vilket gör att bakterierna gror o gror o vandrar till sist upp till njurarna. Så passa på att vila o drick mycke. 

    Skickade in arbetet kl. 3 inatt.. tillsist kändes det som att det inte spelade så stor roll hur det blev.. det värsta som kan hända är ju en komplettering o det är inte så farligt så jag tar det lugnt. :)

    Men du,  v.11+0 betyder ju att du är i vecka 12 nu. Du ligger precis 1 vecka före mig :) min bf är ändrad till 10/5 (iof endast baserat på senaste mens men ändå)

    DenDärMary: Välkommen hit! Vi får se vem av oss som hinner först, än så länge ligger du 2 dagar före mig :)

    litetknyte:  Mysigt med RUL. Jag längtar såå.. har nästa bm besök den 15/11 o då ska remissen skickas för RUL för då kommer jag vara i mitten på v.15.. Tycker för övrigt att du valt ett utmärkt sätt att fira på :) 
  • linaloo

    Finesse: Ingen aning om hur det där fungerar tyvärr. Hoppas fk går på din o läkarens linje dock. 

    Lillstroem: Krya på dig!  Blir kul o höra vad din bm säger. Juste timing om vi alla tre skulle hamna där samtidigt :)

  • linaloo

    Idag får ni hålla tummarna för mig..

    Drömde inatt igen att jag fick missfall.. Jag pallar inte det här längre, jag måste få veta att allt är ok. Speciellt eftersom mina symptom bara försvinner mer o mer. Ringde norrlandskliniken när jag vaknade. Snacka om ett bra bemötande om man jämför med bm på vårdcentralen och på kk. De sa att jag skulle maila Anita Hjelt (deras privata bm) för hon har mottagning ikväll och om jag inte hört nåt om en tid i eftermiddag så skulle jag ändå åka dit till kl. 16,15 så skulle de "ordna" en tid åt mig, även om jag kunde få vänta ett tag. Bara jag får komma idag. Vet att ett ultraljud bara säger hur det ser ut just nu, men om det ser bra ut nu så kommer jag våga lita på det mer än om jag inte gjort nåt ultraljud.. 

    Så håll tummarna för att min bebis hjärta pickar på för fullt..  

  • linaloo

    Tack! 

    Har fått tid kl.16.00.. en kompis har lovat att följa med eftersom sambon är borta på jobb och inte hinner hem.. hon slutar dock kl.15.30 och jag skulle plocka upp henne då.. men min bil startar inte.. *suck*

    Jag var ju på väg o skulle vinna en smartphone i smartphone jakten :P kände igen mig o tänkte dra dit.. men då startar inte bilen.. men tur i oturen eller nåt, att jag upptäckte det nu o inte precis innan ultraljudet..  

  • linaloo

    Det var nog tillräckligt många som höll tummarna för mig o kotten. :)

    Kottens hjärta pickar på och jag är nog världens lyckligaste just nu.  
    Nu kan jag andas ut.

    Blev förresten flyttad till v.9+5 istället för v.10+1 men 3 dagar hit eller dit känns som att det kvittar, bara kotten mår bra. 


  • linaloo

    litetknyte: Tack! Har helt missat att du hade UVI. Men visst fick du antibiotika? det SKA du ha, sen så ska det tas en ny urinodling om 2 veckor för att se så att antibiotikan verkligen hjälpt och bakterierna är borta. 

    Lillstroem:  Det känns fantastiskt. Fast den där minuten innan jag vågade titta på skärmen(vågade inte kika förrän hon sa att det allt var ok) var nog den längsta och mest nervösa i mitt liv..  Skönt att få massa datum att se fram emot. Jag tycker tiden går alldeles för långsamt :) Jag vill börja planera o köpa grejer, typ spjälsäng, bebiskläder, barnvagn mm.. 

    Krya på er båda två förresten!!

    Det lilla livet: Hur gick det hos bm? 

  • linaloo
    Det lilla livet:  

    Under första besöket hos barnmorskan fick jag lämna urinprov (men det var på läkaren på vårdcentralens initiativ eftersom jag typ 2-3 veckor innan behandlats för UVI . Så den skickades helt enkelt på kontroll odling).

    Sen så pratade vi endel och hon fyllde i all information som skulle in i datorn.  

    Jag fick inte heler ta något grav.test och det för att de räknar en som gravid om man har testat positivt hemma(de testen är lika säkra som deras egna). 

    Sen var det dags för stick i fingret. Hb och blodsocker samt venprov för att kolla ferritin(järndepåerna) samt HIV, syfilis, blodgruppering mm.. Klamydia prov behövde jag inte lämna eftersom jag lämnat ett i somras när jag blev inlagd på gyn för låga buksmärtor(en cysta som spruckit). 

    Sen så fick vi en hel drös med papper och nån vänta barn bok(som innehöll allt man behövde veta tydligen).

    Nästa besök blir den 15 november (då jag borde vara typ i mitten på vecka 15). Då kommer hon skicka remissen för RUL. Som enligt henne egentligen ska göras v.20, men som de oftast skickar en på redan i vecka 18-19 för att vara snälla eftersom många är så otåliga på det :) Så för mig blir det nånstans i början/mitten på december. 

    Sen berättade hon även att före varje besök så ska jag gå o kissa på deras toalett(där det finns u-stickor) för att se så att jag inte har nå protein i urinen.  

    DenDärMary: Jag har varit supersugen på blodapelsin juice, men har upptäckt att jag får sån fruktansvärd halsbränna på kvällen om jag dricker det. Samma om jag äter citron eller satsumas.. så trots att jag är toksugen på det så försöker jag avstå. 
  • linaloo

    det lilla livet: Vi har berättat för de närmaste, typ min familj, sambons familj och nära vänner. Vi har resonerat så att det är bättre att ha stöd om nåt händer än att inte ha det. 

    Jag mår ganska bra nu faktiskt. Blir gärna lite lat dock. Jag pluggar på distans o sitter hemma hela dagarna. Skulle verkligen behöva ta mig ut o promenera eller träna nåt, men energin försvinner..  Så om nån har lust att släpa ut mig så är ni välkomna :P

  • linaloo

    Vi har en Audi A4 avant, den är stor o bra och så känns den säker. Men vi ska nog byta igen ganska snart (eftersom det är en tjänstebil och vi har haft den i 2 år nu från ny), men jag röstar för att vi ska ta en likadan eftersom jag gillar den, medan sambon tycker vi ska testa en passat. 

    Jag tror barnvagns köpet blir svårare.. vill ju ha en snygg, säker och lättkörd(i snö o snömodd).  Sen är frågan om man ska köpa en ny eller en begagnad.. Hur har ni tänkt göra? eller har ni redan barnvagn? 

Svar på tråden Vårbebis i Umeå 2011?