• Anonym

    Sveriges farligaste män/kvinnor. Efterlysta.

    Hur kommer det sig att det bara finns TVÅ svenskar på denna lista med 16 personer?! Resten är invandrare.

  • Svar på tråden Sveriges farligaste män/kvinnor. Efterlysta.
  • Anonym

    Det reagerade jag också på. Jag tror definitivt att invandrare är överrepresenterade när det kommer till brott. Har en vän till familjen som jobbar på fängelse, och hon berättade att 85% av de som sitter där är invandrare..

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-09-09 08:54:15 följande:
    Det reagerade jag också på. Jag tror definitivt att invandrare är överrepresenterade när det kommer till brott. Har en vän till familjen som jobbar på fängelse, och hon berättade att 85% av de som sitter där är invandrare..
    85%???? Låter lite otroligt faktist. Vilken anstalt handlar det om då om jag får fråga? Jobbar själv på anstalt och inte är det några 85% invandrare där inte.
  • Anonym

    Tänkte också på det. Är "invandrare" själv även om jag ser mig själv som svensk då jag kom hit när jag var 5 år gammal och känner mig mer svensk i allmänhet än många svenskar som jag känner :)

     Om jag minns SCBs statistik korrekt så är det fler invandrare som begår brott i relation till det totala antalet invandrare i landet. Om vi inte ser på den totala mängden så är det fler svenskar som begår brott vilket inte är så konstigt då det finns fler "svenskar" än "invandrare".

    Om jag får säga en egen åsikt så tycker jag att det är betydligt mer "underligt" när en "svensk" begår ett brott, speciellt av allvarligare art än det är när en "invandrare" gör det. Anledning? Om man ska vara lite hård så har svenskar hela sitt liv levt i Sverige utan tragedier av den sort som många invandrare fått vara med om. Här talar jag då om att svenskar inte har erfarenhet av krig, massmord, kidnappning, hot på grund av kön, sexuell läggning m.m. Det har många invandrare vilket fått dem att fly hit.

    Hade det inte varit för kriget i mitt hemland tidiga 90-talet så hade jag nog aldrig kommit till Sverige. Så med mig följer också ett extremt tungt bagage med extrem rädsla, hot, förlorade familjemedlemmar, tortyr m.m. Nu har jag inte lidit så hemskt mycket som mina föräldrar och andra släktingar som var äldre än mig och jag har alltid skött mig (inklusive hela min familj. De är mer svenska än de allra flesta här i landet) men vad jag menar är att de flesta invandrare som begår brott har någon typ av problem. De kommer från problematiska förhållanden och miljöer - som jag är säker på hade påverkat de allra flesta, t.ex. dig om du hade varit med om något sådant - och sedan omställningen att komma till ett nytt land och kanske inte känna tillhörighet. JAG upplever en tillhörighet idag och jag ser det här landet som MITT oavsett vad någon säger. Men jag förstår också de som inte riktigt kan placera sig på någon sida.

    Om jag tar mitt fall t.ex. så upplever jag att de i mitt hemland inte längre ser mig som en av dem, då jag har "övergivit" mitt land och mitt folk enligt dem. Och här i Sverige upplever jag ibland det rasistiska där jag inte heller "ska" vara en av "er". Och den problematiken är tärande. Gissar att ni också, de allra flesta, hade fått problem med sin egen identitet då. Och resultatet, i vissa fall där man kanske inte är så stark annars, kan bli kriminalitet.
     

Svar på tråden Sveriges farligaste män/kvinnor. Efterlysta.