• Kristdemokraterna

    Närmar sig Kristdemokraterna Sverigedemokraterna?

    Hej!


    Frågan handlade om vilka man kan tänka sig att bilda regering eller samarbeta med i riksdagen. För oss är det uteslutet att bilda regering eller ha ett organiserat samarbete med Vänsterpartiet och med Sverigedemokraterna. Därför finns det inget skäl att välja mellan de två.

    För vår del kan det aldrig bli tal om ett samarbete med Sverigedemokraterna. De har en människosyn som står väldigt långt från vår, där människor buntas ihop till kollektiva problem som ska hanteras med kollektiva metoder.

    Vi hoppas att slippa situationen där Sverigedemokraterna blir vågmästare. Sverige behöver en stark regering. Om det ändå skulle ske kommer Alliansen vända sig till Miljöpartiet för samarbete.


     Hälsningar,
    Kristdemokraterna

  • Kristdemokraterna

    Hej,

    På frågan om vem man kan tänka sig att samarbeta med i regeringsställning så är vare sig Lars Ohly eller Jimmy Åkesson ett alternativ för oss. Det är vad Göran Hägglund förmedlade i sitt svar.

    Hälsningar,
    Kristdemokraterna

  • Kristdemokraterna

    Hej igen,

    Som sagt så vill vi inte sitta i en regering med vare sig Vänsteråpartiet eller Sverigedemokraterna. Kristdemokraterna har gång på gång markerat avstånd från all form av samarbete med Sverigedemokraterna.

    Vänliga hälsningar,

    Kristdemokraterna

Svar på tråden Närmar sig Kristdemokraterna Sverigedemokraterna?