Forum Tvillingförälder - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är tvillingar sjukare än enlingar?

  Sön 12 sep 2010 19:08 Läst 8351 gånger Totalt 36 svar
  Visar endast inlägg av Topdog - Visa alla inlägg
  Sön 12 sep 2010 19:08

  Jag måste bara höra med er andra tvillingföräldrar. Upplever ni att era tvillingar är sjuka oftare än andra barn?

  Mina tvillingar som nu är 5 år, är sjuka jämt under vinterhalvåret. De är borta från dagis betydligt mer än andra barn på deras avdelning. Lite bättre har det blivit men från december till april är de nästan konstant sjuka. Sjukdagarna är betydligt fler än de friska dagarna.

  Varje år har jag trott att "nu blir det bättre". Men så är det samma visa igen.

  Hur är det med er andra. Har ni fler vabdagar än föräldar till enlingar?

 • Mån 14 nov 2011 09:11 #14

  Mina är 5 veckor för tidiga och just luftvägsinfektioner har varit det stora gisslet hemma hos oss. Förra vinterhalvåret var helt acceptabelt, jag upplevde dom inte som mer sjuka än dom andra i gruppen. Men de tidigare året på dagis har, som jag skriver i trådstarten, varit bedrövliga.

  Sen ser jag här i tråden att vissa svarat om sina tvillingbebisar. Det jag funderar över är om tvillingar generellt sätt har sämre immunförsvar än enlingar och det visar ju sig främst när dom börjar på dagis och verkligen utsätts för smittor. Tvillingbebisar är nog hemma mer än enlingar (iochmed logistiken av två) och längre också (några extra förädradagar), och utsätts därför lire mindre för smittor i bebisåldern.

 • Mån 14 nov 2011 09:13 #15

  Oj, glömde att svara på din sista fråga. I vår familj kunde jag inte gå till bara till jobbet. Jag frilansade innan barnen kom och satt på olika ställen . Jag var tvungen att sluta med det pga ingen vågade hyra in mig eftersom det var så mycket vabbande. Så jag började jobba hemifrån istället.

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll