• NobodysFool

    3,5 år, fortfarande blöja och bryr sig inte. HJÄLP!

    Vi har en son på 3 år som har precis blivit av med blöjan och det går rätt bra.
    Vi gick till väga såhär..
    Han vägrade pottan och det gör han fortfarande utan han ville gå på toa precis som vi och det är ju mycket bättre tyckte vi eftersom då slapp vi släpa pottan precis överallt.

    'Men han hade blöja när vi började presentera han för toan han hade up and go blöjor eftersom det blev precis som kalsonger för han som han kunde dra ner.
    Vi tog det sakta och lät han ta det i sin egna takt... lät han bli intresserad av toaletten och när han lyckades gå med hans egna vilja så firade vi han..
    Men vi frågade han lite nätt i början och sa till han att vi skulle ha fest för han när han ville gå på toan.
    Nu är vår son mycket enveten och det tog mycket långt tid innan han ville överhuvudtaget.
    Vi provade med att visa att hans favorit nalle gick på toaletten och då firade vi nallen med en stor fest.. (kanske låter dumt) men det funkade.
    Han visade intresse och ville prova... och så gick det ett bra tag... några veckor med blöjan och han gick inte hela tiden men varje gång han gick så fick han massor av beröm... massor.
    Sen ökade det ett steg i taget och sen efter ett tag så rykte jag blöjan och det händer olyckor lite då och då men det är helt normalt.

    SÅ hade vi det....

  • NobodysFool

    Min son kissade i början på toa och bajsade i blöjan . .. men varenda gång han kissade frågade vi om han ville prova bajsa men det blev promt nej i början .. men sen lossnade det av sig själv och när han väl gjorde det första gången så vägrade han gå där ifrån förän han hade bajsat igen..

Svar på tråden 3,5 år, fortfarande blöja och bryr sig inte. HJÄLP!