Inlägg från: JAG är BÄST |Visa alla inlägg
  • JAG är BÄST

    3,5 år, fortfarande blöja och bryr sig inte. HJÄLP!

    Varför STRESSA?????

    Barn blir torra då dom är redo själva. Vårt troll visade en aningens liiiiten tillstymmelse av uppmärksammat pottan i våras. Men nu totalvägrar han släppa blöjan,,å tro mig han sitter gärna med sit in den till det nästan torkat heltKräks Man kan bli matt för mindre..

    Men jag TROR att det är för allt prat ,,upphöjda ögonbryn,,gapande munnar å med en fråga "hur gammal är han egentligen? å jag svarar 3år,,-Men är han inte torr ÄN ??"
    Å detta sägs högt så han hör det ovanför sin skalle
    Att det är allt prat om torr hit å dit,,potta hit å dit,,ta bort blöjan hit å dit FRÅN OMGIVNINGEN !!!!!!!!!!!!!!!!
    Gör att han nu ratar pottan.

    Tog nu upp detta med BM på BVC å hon sa "SKIT I VAD ANDRA TYCKER ELLER SÄGER,,,,Han är uppenbarligen inte REDO/MOGEN än för att sluta med blöja"

    Så mitt råd TS,,låt henne ha blöjan. Tids nog blir hon torr. Finns det verkligen inget barn som INTE blivit torr förr eller senare??

  • JAG är BÄST
    IsaN skrev 2010-09-15 20:57:48 följande:
    Ja, man får ju oftast rådet att vänta, det löser sig. Det känns bara som att vi har väntat in henne länge nu. Hur länge ska man vänta innan man verkligen ska börja bli orolig? Det känns otroligt att en 3,5 åring inte är mogen men så är det kanske. Min man tycker det är så pinsamt att varje dag hämta henne på dagis  och då hitta henne med en full blöja som förmodligen har suttit där ett tag. De låter de stora barnen vara ute själv en del på eftermiddagen och de andra barnen sköter ju toalettbesöken själva, medan dottern inte säger till när hon behöver byta blöja. 
    VA ??
    DU måsta SKÄMTA???

    Så bara för att det barn på 3år säger till när hon behöver byta blöja så skiter personalen i det??
    Men för helvete säg åt personalen att hålla koll på hennes blöja och kolla den då å då!! Det ÄR deras jobb PUNKT!
  • JAG är BÄST
    IsaN skrev 2010-09-15 21:13:41 följande:
    Nej, jag skämtar inte. På eftermiddagen är ofta de större barnen ute själva och personalen har bara koll på dem men är inte i deras direkta närhet. Och då glömmer de nog bort att hon har blöja. Men jag tycker också det är dåligt. Varje barn har ju sina behov så visst borde de kunna kolla henne någon gång extra. Vi har inte heller någon hjälp från dem när det gäller pottträning. Om inte barnet själv säger till och vill få på toaletten så får hon inte vara där utan blöja. Det gör att det inte är så lätt att få en kontinuitet i tränandet. Men jag är inne på nu att ta ett möte med dem och diskutera hela situationen, hur vi tillsammans kan hjälpa henne att ta steget. 
    Börja redan imorron med att säga till dom att dom måsta kolla hennes blöja nån gång då å då. Säg att hon blir röd annars.
    Det är inte meningen att hon ska bli lidande för att dom andra barnen går på pottan å inte hon. Dom har samma ansvar för henne som dom som smår blöjbarnen å dom som går på pottan. Dom hjälper ju dom barnen,,så varför inte din lilla tjej?

    Å, jag tycker fortfarande inte att ni ska jaga fram nå vare sig ni föräldrar el dagispersonalen. Det kommer bara slå bakut. Låt det bero ett tag,,det kommer vips vad det är.
Svar på tråden 3,5 år, fortfarande blöja och bryr sig inte. HJÄLP!