• Limpan 83

    Downs syndrom - Vi gjorde abort

    Tack! Jo jag verkar ha lätt att bli gravid.. men sen går det ju tydligen inte så bra :(

    Victoria: nej jag fick aldrig någi mens emellan, men det var ingen som sa åt oss att vi behövde vänta in den heller...

    Jag har fått en tid för VUL, den 3/3. Fick verkligen tjata för att få det trots att jag efter missfallet blivit lovad att få komma tidigt! Ska man behöva dra sin historia varje gångför att få sin rätt?? Blir så trött!

    Lindis: Håller tummarna för att du slutar blöda snart och mensen kommer fort! Vet hur jobbigt det är att bara gå och vänta hela tiden. man vill bara att kroppen ska återställa sig på en gång!

    Kraaam till er

  • Limpan 83

    Pernilla: Tack! Ja det är konstigt det där, de har ju journalen framför sig men verklar ju inte läsa den! Man får ändå berätta allt själv iaf och knapt då får man hjälp! Efter aborten blev jag ju lovad guld och gröna skogar om jag skulle bli gravid igen...

    Millan: Spännande! Då håller vi tummarna för dig!!! NU är det vår tur!

  • Limpan 83

    Pernilla: Tack! Ja det är konstigt det där, de har ju journalen framför sig men verklar ju inte läsa den! Man får ändå berätta allt själv iaf och knapt då får man hjälp! Efter aborten blev jag ju lovad guld och gröna skogar om jag skulle bli gravid igen...

    Millan: Spännande! Då håller vi tummarna för dig!!! NU är det vår tur!

  • Limpan 83

    Pernilla: Skönt att de kollar dig ordentligt nu! Hoppas att alla proverna var bra. Jag fick också börja med järntabletter tidigt. Men det kan man nog stå ut med :)

    En fråga: Jag fick ju nu en tid den 3/3 och då är jag enligt min egen beräkning i vecka 6, går in i vecka 7 dagen efter, så alltså i typ v5+6, 6+0. Vad kommer man att kunna se då? Jag är rädd för att man inte ser något. Men läkaren ville ju ha dit mig i v.5-6 så hon måste ju ha haft något syft med det hela..?

  • Limpan 83

    Det som är konstigt 'r ju att läkaren sa att jag skulle komma i v.5-6, så hon har kanske någon mening med det? Det kanske inte är meningen att vi ska komma just för att se hjärtat utan bara för att se att det är som det ska med min kropp förövrigt. Ja jag vet inte... man vill ju såklart få så mycket hjälp som möjligt så jag vill ju ändå gå på denna tiden. Jag år kanske en ny lite senare också :)

  • Limpan 83

    Millan: Jo jag kan ta upp det, men vet inte riktigt vad det är för något. Sen har jag en annan fråga. kan man se samma saker, alltså få samma svar på moderkaksprov som på fostervattenprov?

    Åh vad spännande med test imorn! Mina tankar går till dig! Uppdatera oss snarast :)

  • Limpan 83
    Kattflickan skrev 2011-02-18 07:39:07 följande:
    Hej flickor!

    Jag fick ett svagt, men ändå tydligt positivt gravtest imorse!

    Jag vågar inte hoppas för mycket utan ska testa imorgon igen för att se om det blir starkare. Tur man  har många billiga gravtester! Det känns som om jag har mensvärk men jag hoppas det inte är ett tidigt missfall. 

    Millan 
    Åhhh nu ryser jag! GRATTIS!! Klart att du är gravid, annars skulle du INTE få någt streck, inte ens ett liiitet svagt!
    Jag har också haft molvärk/mensvärk ändå sedan ägglossningen, jag har det fortfarande. Jag tror att det beror på att det händer så mycket nu precis i början. Börjar jag få ont i ryggen så kommer jag bli orolig. men så länge det är molvärk från magen så tror jag att det är som det ska vara. Vi har en osäker tid framför oss nu, vi får kämpa tillsammans. MEN, vi är gravida igen! NU ÄR DET VÅR TUR TJEJER!!
  • Limpan 83

    Du då Lise? Försöker ni igen eller hur tänker ni göra? Kram

  • Limpan 83

    En tanke som slog mig. Folk kan ju bli väldigt upprörda över vår anledning till abort och ha många åsikter om det. Men när folk gör aborter av andra anledningar, tex. för att de inte vill ha barn just nu, att de fått nytt jobb, att det inte finns någon pappa med i bilden osv. det verkar inte bekomma andra på samma vis. Men VI måste förklara oss, varför vi gjort som vi gjort. Bara en tanke...

  • Limpan 83

    Millan: ja jag tror det är som du säger att det kanske inte blir så stor skillnad från en dag till en annan. Men om du väntar några dagar så borde det nog bli starkare? Låter klokt att avvakta och ta ett digitalt så du ser vilken vecka du är i. Jag har inte själv gjort det ännu men ska nog också göra det. Är bara lite rädd för att den ska visa "fel" att det inte ska stämma.

    Ledsen att jag tog upp det här tidigare med aborter av olika slag, vilka som anses mer ok än andra. Men blev bara så uppprörd över en tråd jag hittade och kunde inte släppa det. Tycker det är så konstigt att det är dem som varken har ett barn med DS eller de som gjort abort pga DS som verkar ha de flest åsikter och synpunker  kring äment.. konstigt? Aja, nu ska jag släppa det :) Inte värt att ödsla energi på!

    Ha en härlig helg tjejer i det vackra vädret! Stor kram

Svar på tråden Downs syndrom - Vi gjorde abort