• Shoegal81

    Så det var NI som röstade på SD?

    För ungefär ett halvår sedan blev jag medlem i familjeliv och läste då en tråd om en tjej som ville att soc skulle betala för hennes möbler. Hon hade gjort en lång lista med möbler hon villa införskaffa och startade en tråd om huruvida hon skulle få det godkänt eller ej. Jag blev såklart mycket upprörd av att läsa något sådant och kommenterade att det så klart var fruktansvärt att tro att man kan utnyttja det svenska välfärdsamhället på det sättet. Fick då en varning av FL. Den här händelsen var en riktig ögonöppnare för mig, och var anledningen till att jag röstade på alliansen i söndags. 

    I dag på jobbet satt vi och pratade och kom fram till att det inte fanns någon som kände någon på vår arbetsplats som skulle kunna tänka sig att rösta på SD. Finner också på facebook att i stort sätt varenda statusuppdatering ger uttryck för hur fruktansvärt det är att något sådant här har kunnat ske i Sverige. Enligt statistiken så är det arbetslösa, unga, och LO anhängare som har röstat på SD. Jag nämnde incidenten ovan till min kollega och sa i förbifarten att på FL kan man förmodligen hitta en stor procentsats SD-anhängare. Han kom tillbaka efter lunch helt upprörd, han hade hittat i alla fall 4 trådar som handlar om hur folk tror att SD inte är rasister. Det är alltså av ren okunskap vi nu har ett rasistiskt parti med 20 mandat. 

    Jag blev illamående av att se SDs valvaka och lyssna på ett 20-tal vuxna män som sjöng på en hejaramsa som lätt skulle ha kunnat förväxlas med ett gäng stupfulla fotbollshulliganer. I stället för att sjunga "AIK" hade det intelligent bytt ut orden till "Jimmie Åkesson". Det är alltså det här vi har i riksdagen nu. Tack vare er. 

    Hur i helvete tänkte ni? Kanske tjejen som ville ha möbler ifrån soc tycker att hon förtjänar pengarna mer än en flykting från krig? Tack vare FL kommer jag i framtiden alltid rösta på alliansen. 

     

  • Svar på tråden Så det var NI som röstade på SD?
  • Mundt
    Krokodila skrev 2010-09-21 00:09:39 följande:
    Det är som dagen efter melodifestivalen. FEL LÅT VANN buhu...Det är orsaken man ska ta reda på och inte bara behandla symptomen. Jag tycker att det är utmärkt att SD kom in i riksdagen,då kanske äntligen man kan gå till botten med VARFÖR hela 6% väljer ett sådant alternativ. Något står ju inte rätt till i detta land det kan vi alla vara överens om. Det vore väl bra skönt om vi kunde sätta fingret på detta så slipper vi ha SD i riksdagen efter nästa val.
    Och din tes om att 6% är avundsjuka socialbidragstagare,den tror jag inte riktigt på.

    Att nu efter valet jaga SD väljare med blåslampa är kraftigt kontraproduktivt men helt i linje med den fascistoida inställning som den besvikna vuxenmobbar gruppen här på FL har.
    +1!!!! helt rätt, det borde vara hyfsat enkelt att bedriva en politik som krossar deras existensgrund.
  • Alexandra84

    Lågt TS. Anklaga alla som beklagligt nog lever på bidrag för att rösta på SD.

    Tänk om det är på det sättet att jag har jobb, men röstade på SD?
    Eller tänk om jag lever på bidrag men röstade på M?
    Dra inte alla över en linje, det är bara dåligt.

    Jag säger nu inte att jag röstade på SD. Om man ska gå efter TS linje så gjorde jag det verkligen inte, jag och min man har båda jobb... Så då passar vi ju inte in i den ramen


  • lillekatt
    Krokodila skrev 2010-09-21 00:09:39 följande:
    Det är som dagen efter melodifestivalen. FEL LÅT VANN buhu...Det är orsaken man ska ta reda på och inte bara behandla symptomen. Jag tycker att det är utmärkt att SD kom in i riksdagen,då kanske äntligen man kan gå till botten med VARFÖR hela 6% väljer ett sådant alternativ. Något står ju inte rätt till i detta land det kan vi alla vara överens om. Det vore väl bra skönt om vi kunde sätta fingret på detta så slipper vi ha SD i riksdagen efter nästa val.
    Och din tes om att 6% är avundsjuka socialbidragstagare,den tror jag inte riktigt på.

    Att nu efter valet jaga SD väljare med blåslampa är kraftigt kontraproduktivt men helt i linje med den fascistoida inställning som den besvikna vuxenmobbar gruppen här på FL har.
  • Kiira

    Alla har rätt att rösta på vad de vill! så är de bara, finns inget rätt eller fel! 

  • Mischa
    sarashjärta skrev 2010-09-21 08:04:35 följande:
    Går och utbildar mig till undersköterska, mina vänner i klassen undrar hur jag och min sambo försörjer oss nu när han har blivit varslad från sitt jobb. Jag säger CSN, dom frågar mig varför inte jag får bidraget på 9000 i månaden som dom får? Som alla över 25 får enligt mina muslimska vänner, för dom vill inte ta lån.
    Detta tar jag upp med andra i klassen som är över 25 (är själv 24, så bidraget kan inte tillfalla mig) men ingen av mina vänner har någonsin hört talas om detta.
    Kan detta hjälpa mina vänner att få jobb så är det en självklarhet att dom skall få hjälp! Det finns andra som behöver lika mycket hjälp som dom, men dom hade ingen aning om att man kan utbilda sig och sen vara skuldfri.
    Man bör observera att jag är ingen rasist, jag har inte röstat på SD, jag röstade blankt, det fanns inget parti som kunde hålla sig enbart till
    Sanningen utan massa kränkande påhopp. Jag älskar mina muslimer i klassen. Inget ont mot dom.
    Men hjälp dom som redan är här istället för att fylla på med fler, öka klyftan mellan svenskar och invandrare.
    Fast det högre bidraget från CSN får ju alla som pluggar på komvux nu, är över 25 år och inte har slutbetyg från treårigt gymnasium tidigare. eller motsvarande i sitt hemland. Så det är många svenskar som får det högre bidraget också.
  • TyskMamma

    Allstå nu fattar jag ingenting alls. Är det barnsligt att sd (eller snarare de på valvakan) glädjs över att de har kommit in i riksdagen? Jag skulle också vara glad som en liten skolflicka om jag var politiker och detta hände mig. Sedan när är det förbjudet eller "oproffessonellt" (har jag hört här också några gånger) att uttrycka glädje genom sång? Sedan när har Sverige blivit så stelt?(Jag trodde det bara var tyskarna och fransmännen som var på det viset och inte vi!) Eller var det bara för att de var just Sverigedemokrater som folk är stötta över att de är glada, eller vad är det som händer här?!


    Gör som jag, fast tvärtom.
  • lunaria

     Det finns en anledning till att SD faktiskt finns med just nu och det sker när det blir för stora klyftor, när människor känner sig orättvist behandlade osv..samt en del är nog sossarnas fel att de har yxskaftet Mona Sahlin som partiledare ..men det mesta tror jag på alliansens orättvisa behandling av människor..att anse att arbete är det som löser alla världsliga problem tycker jag är så fel..vad om man blir sjuk o inte orkar arbeta, nä då ska man tvingas arbeta för arbete löser problemen?? i ett samhälle där man tar in invandrare som får det mesta gratis, där arbete är enda lösningen på problemen o där sjuka och arbetslösa ska skämmas, det kan göra att SD om 4 år kan vinna ett val!! jag själv röstade inte på SD för jag anser att det är faktiskt en del rasister o fanatiker med o jag tycker att de missar en del när de enbart fokuserar på invandringen.

    MEN de har en poäng, våra förra grannar hade lika mycket pengar vad två heltidsjobb skulle ge oss o de går arbetslösa precis som vi. asylsökande kan gå till tandläkaren för 40kr, de får barnbidrag i efterhand fastän de har för gamla barn när de flyttar hit, de får inga studieskulder när de studerat färdigt osv. självklart sticker detta i ögonen!! och folk undrar varför någon röstar på SD, det säger sig självt egentligen. människor är trötta på den orättvisa behandlingen. och jag tycker att alla partier har en lite vek invandrarpolitik för de vill inte bli kallade rasister, går att hålla det på en bättre nivå utan att det skulle bli rasism.. skulle varit med i Norge, där skulle nog de flesta svenskar kalla norrmännen för rasister. jag själv blev förvånad över norrmännens rättframma sätt (de går inte som katt kring het gröt som vi svenskar gör ) , men jag förstod också hur deras land kunde skilja sig så enormt jämfört med vårt. de är måna om sina o använder sverige som skräckexempel i sina valdebatter, de ser de förödande konsekvenserna av den politik som bedrivs här!! veka o svaga kallar de svenskarna, men kanske inte så länge till när ögonen öppnas. självklart vill de andra partierna lägga på locket för de vet ju mycket väl hur mycket invandringen kostar o det blir ett känsligt ämne.

  • M C
    CreaDiem skrev 2010-09-21 06:41:37 följande:
    Ja hon skulle förtjäna det mycket mer, ska vi inte hjälpa svenskarna först?
    Varför ska inte svenskarna prioriteras först i vårt eget land?
    Blundar ni bara för att sverige snart består av fler inandrare än svenskar?

    Jag är inte rasist MEN invandringen måste minska om man ska ha en chans.
    SD är inte rasister, dom får inte ens en chans att förklara sig, ingen verkar lyssna.
    Folk är bara inne på att de är just rasister, Ne lägg ner nu - lyssna på dom, läs om dom!

    Börjar bli trött på detta tjat, sluta lek så jävla skenheliga och se vad som händer i vårt land . Öppna ögonen.
    Men GUD så mycket okunnighet!
    "Invandrarna", du menar finländarna då? De är överlägset flest.

    SD är ett gäng rasister och du har just gett ett klockrent ex på exakt det TS pratar om.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • M C

    ">



    EN av SDs fina representanter. Det HÄR röstade ni på, ni som röstade på SD.
    Bara för att du inte vet betyder inte att ingen vet. Stultorum infinitus est numerus.
  • sarashjärta

    Mischa, nu pratar jag inte om ett studielån. Jag pratar om ett bidrag från staten på 9000 kronor i månaden, behöver inte betalas tillbaka.

Svar på tråden Så det var NI som röstade på SD?