Inlägg från: Anonym (lurad?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lurad?)

    Får ej tillbaka pengar av "vän"

    Ramborg skrev 2010-09-24 10:51:51 följande:
    Glöm pengarna. Du har blivit blåst tyvärr... Kanske inte med avsikt från "vännen" men ändå.
    Glömmer INTE 18 000 kr!!!!  jag ska ha dem på något vis det är därför jag frågar om råd här!!
  • Anonym (lurad?)

    Vi har ju ett kontrakt på lånet iaf så det borde ju gå och lösa på något vis!!

  • Anonym (lurad?)
    bonnieloveskim skrev 2010-09-24 18:59:25 följande:
    Eftersom "kompisen" lånade 18.000 till en resa -en helt oprioriterad utgift  när denna person  inte ens har betalat hyran utan blivit vräkt så tror jag inte att denna kommer att hålla någon typ av övereskommelse utan endast dra nytta av detta och fortsätta förhala det ytterligare.

    varför lånade inte kompisen pengarna till att betala hyran istället för att bli vräkt tex?
    Nä denna person är nog fast i skuldfällan... ts lär inte komma någonstans med att prata om avbetalning med kompisen.
    Hon är inte vräkt pga att hon inte har haft råd o betala hyran, hon är vräkt pga klagomål från grannar om att det väsnats för mkt där osv.. jag litar inte på henne alls längre inte gällade nånting... det får bli kronofogden för hon kommer aldrig betala tillbaka, jag tror inte på att hon inte har några pengar heller.. kanske inte 18 000 men jag tror iaf inte på att hon inte har några pengar att betala mig  nåt what so ever!!!
  • Anonym (lurad?)

    puffar lite i tråden... hoppas att nån sitter på lite mer information om hur jag kan gå till väga... 

    nån som vet tex VAR man kan sälja skuldebrevet till?? 

    Är kronofogden enda alternativet?? 

  • Anonym (lurad?)
    bonnieloveskim skrev 2010-09-25 20:47:57 följande:
    ok jag drog förutfattade slutsater...

    du förlorar 300 kr till på att gå till KFM .. om du nu kommer få tillbaka dem.. men men.. 
    om du gör det så kanske kanske.. i framtiden..

    gör så och sen lägg det bakom dig och gå vidare.
    Tänker inte lägga det bakom mig... tänker kämpa som faaaan för o få tillbaka pengarna. Om man anmäler henne och säger att man misstänkt att hon hela tiden lurat mig och att jag aldrig skulle få tillbaka pengarna typ som en solovårare... kan man få nåt för det då?? Om man vinner i rätten?
  • Anonym (lurad?)

    Att hon bara har mage att fråga mig nu om hon får låna pengar av mig för att betala strömmen?!!! Svarade henne att det finns inte en chans att jag lånar ut mer pengar till henne... fattar inte att hon ens kan tänka sig o fråga mig om en sån sak.. skiter väl totalt i om hon sitter utan ström där... ta tag i sitt liv och sköt sig istället för o sup en massa då för fan och prioritera lite i livet och skaffa ett jävla jobb för fan. 

    Som sagt... att hon  bara vågar be mig om o få låna pengar... det är slut på att vara snäll nu... hon får inte en jävla krona från mig igen. Nu får hon ta sig ur denna situation helt på egen hand... har hon inte betalt elen så får hon skylla sig själv.. det är inte mitt problem.  

  • Anonym (lurad?)

    När jag nämt att lämna ärendet till Kronofogden så kommer hon med diskreta hot om vad hon ska göra i så fall och att hon har så många ärende hos kronis redan att de inte kommer bry sig om ett till (nästan så hon är stolt över det) utan att det bara kommer samlas på hög hos dem och jag kommer få vänta evigheter på att få tillbaka pengarna då, för hon kommer minsann inte att vara vänlig och betala tillbaka självmant isf om jag anmäler henne till kronofogden.
    Hon har dessutom sagt att hon ska anmäla mig till kronofogden också för att betala halva vistelsen i en stuga hon hyrde i somras och lät mig bo där under tiden med henne och hennes barn. (hon har inte nå bevis på att jag bott där mer än ord så hon lär aldrig kunna kräva mig på pengar för det). Hon påstår också att de ändringar som gjorts av skulden på skuldebrevet är bara sånt jag kladdat ned och inget hon gått med på mer än det första lånet.

    Blir galen... tänkter INTE ge upp och glömma pengarna bara då det handlar om dryga 18000kr!! Så vad sjutton ska jag göra?! Ska jag vända mig till polisen och anmäla henne för nåt där då hon inte betalar tillbaka trots att vi bestämt att hon skulle göra det, verkar som om kronofogden inte kommer kunna göra mkt då hon inte har några pengar ens och ingen lön o dra ifrån heller då hon lever på socialbidrag.

    Så tips hörni på hur jag ska göra med allt nu (inga tips om att glöm pengarna för det är inte en möjlighet) !!

  • Anonym (lurad?)
    Anonym skrev 2010-11-01 05:13:38 följande:
    varör låna it pengar till henne när du vet att hon går på soc? du vet väl att man knappt klarar sig på det;) jag menar 18 000:-!
    Hon väntade en summa retroaktivt från försäkringskassan som skulle täcka lånet hon fick av mig, annars hade jag inte lånat ut pengar om jag inte trodde att de skulle kunna komma tbx.. dock så hade hon en skuld hos FK som pengarna drogs till istället för att betalas ut som hon hade förväntat sig att de skulle göra.. så jag blev utan pengar och nu vill hon inte betala tillbaka och vi är typ inte ens vänner nu mer. 
  • Anonym (lurad?)

    Hon säger att kommer d till kronis så kommer jag aldrig få pengarna, kronis kommer inte jaga henne och be om pengarna typ och inte kommer hon kunna betala iaf till dem så jag kommer iaf inte få pengarna och hon kommer ju aldrig att ge mig dem frivilligt om jag anmäler till kronis. Då kommer hon vara så förbannad att hon aldrig kommer kunna tänka sig att självmant betala skulden till mig. 

  • Anonym (lurad?)

    Ja det är nog lika bra att anmäla till KFM iaf oavsett vad hon säger, ska höra av mig till henne en sista gång och fråga hur hon tänkt göra sen skicka iväg det till KFM helt enkelt och strunta i hennes skrämsel hot. Lär ju få vänta en evighet oavsett men chansen verkar större om jag går via KFM att få igen pengarna än att hon självmant ger mig dem.

  • Anonym (lurad?)
    Anonym skrev 2010-11-02 07:19:38 följande:
    Skicka in skulden till kronofogden så får hon en betalninganmärkning vilket lär svida för henne, om hon inte redan har det. Annars brukar det gå att sälja befintliga skulder till företag som köper upp dem för 70-90% av värdet, vet inte om de gör det av privatpersoner men från företag gör det så, kan vara värt att undersöka vidare.
    Hon skiter i ännu en betalningsanmärkning ju.. hon har redan flera stycken så en mer gör varken till eller från för henne.. 
  • Anonym (lurad?)

    Kollade med KF och hon har skulder på ca 84 000kr där i dagsläget! och inga pengar kommer in heller då hon har för låg inkomst (=lever på socialbidrag). Så det känns ju inte som nån idé att vända sig till KF i dagsläget heller... jag vet inte riktigt men jag tänker inte ge upp, aldrig nånsin!

  • Anonym (lurad?)

    Ja men hon äger ju inte något av värde direkt heller...  Jag SKA ha tillbaka mina pengar även om det tar tid...

  • Anonym (lurad?)

    Att hon ska betala mig när hon faktiskt har några pengar att ta ifrån, lite i taget... då kan hon t.o.m betala om hon tjänar sina pengar svart lr nåt.. då kan inte kronofogden hjälpa och går jag via kronofogden så kommer hon inte att vilja betala en krona till mig om hon så har möjlighet...

  • Anonym (lurad?)

    NEJ jag tänker INTE gå vidare jag ska ha mina pengar om det så tar åratal vilket det säkert kommer göra!!

    Men jag ska ha pengarna!!!

  • Anonym (lurad?)
    Carlosmami skrev 2011-01-11 15:19:27 följande:
    GASH! Jag lånade pengar till exet när han blev hemlös för jag är så snäll och nu vägrar han lämna tillbaka det och "gud vad jag aldrig har lånat honom SÅ mycket pengar" Nene.. vilken tur att jag har alla kvittot sparade... meeennnnn.. jag tror det går att polisanmäla om du har bevis, jag har ett antal sms men vet ej om jag ORKAR.. sätter sonen i första hand , har inte tid för annat..
    Men ska man polisanmäla måste man ju kunna bevisa att hon aldrig från början tänkt att betala tillbaka pengarna har jag för mig, typ som en solochvårare.. jag vet inte HUR jag ska gå till väga för o få tillbaka dem men jag hoppas att jag en dag ska få det!! Jag är så snäll... föööör snäll o fan vad man ska få lida för man är för snäll!!
  • Anonym (lurad?)
    mimsan01 skrev 2011-01-12 09:51:28 följande:
    TS - tror du att ni kanske kan lösa skulden på något annat sätt? Typ att din vän jobbar av den? Kanske hjälper dig med städning hemma, fönsterputsning, barnvakt, åka och handla eller annat?
    Kan ju säga som så att hon INTE är min vän längre, jag vill inte ha något med henne att göra hon är en vidrig människa som jag inte vill ha i mitt liv. Allt jag vill är att ha pengarna och även om vi vore vänner så skulle det krävas jävligt mkt arbete för att vara värd 20 000kr!!!
  • Anonym (lurad?)

    Ja men det som händer i tingsrätten är att de kan bekräfta/ fastställa skulden typ.  Det betyder inte att det väcks åtal mot personen och har personen redan skulder för typ 80000kr hos fogden så är chansen inte stor att en till skuld spelar nån roll för den personen och kan de inte betala så kan de inte, de kan ju inte trolla fram pengar direkt.

  • Anonym (lurad?)
    Lavish skrev 2011-01-12 18:33:45 följande:
    Ok jag tolkade det som att hon tänker gå på personen med hot, utpressning eller våld för att få tillbaka pengarna.
    Haha.... måste skratta... hon får väl inte mer pengar för att jag hotar eller utpressar henne heller... har hon inte pengarna har hon dem inte tyvärr... men alltså HUUR får du för dig att jag skulle utföra utpressningen eller hot mot denna person?? Detta var det mest komiska på länge...
  • Anonym (lurad?)
    Lavish skrev 2011-01-12 23:12:48 följande:
    För att du skrev att du inte tänker blanda in några myndigheter men att du SKA ha dina pengar tillbaka. Och hon har ju, som du säger, inga tillgångar. Så hur tänkte du dig annars att det skulle inträffa?
    Med att VÄNTA kanske... men tydligen känner inte du till det begreppet då du genast tar förgivet att jag skulle bruka våld eller hota och så för att få mina pengar..  menade inte att jag skulle få dem NU när jag skrev att jag SKA ha mina pengar.. bara att jag aldrig ger upp!!
Svar på tråden Får ej tillbaka pengar av "vän"