• Gaytjej

    Någon som själv köpt sperma från en spermabank?

    Vi beställde själva när vi skulle göra IVF i Danmark. Vi köpte 3 'strån' från European Sperm Bank och det var enkelt! Vi började med att köpa tillgång till alla profilerna, sedan valde vi donator och betalade mha visakort. Innan detta hade vi kollat med vår klinik  (Trianglen) att det var ok, vilket det var.

    När vi köpte så stod den svenska kronan lågt i kurs och jag har för mig att profiltillgång, tre strån och frakt gick på nästan 7000 SEK.

    Man kan köpa från Cryos också. Där ser man profilerna med en gång, men doserna är lite dyrare.

    Lycka till!

  • Gaytjej
    TB1 skrev 2010-09-28 21:57:02 följande:
    Hej! va roligt att du skrev! va det inte svårt att hitta den donatorn ni ville ha?

    Min sambo kommer från Kosovo så vet inte vad man ska välja för etnisk ursprung?

    så ni betalade alltså 7000 ungefär + inseminationen? om man köper tre strån räcker det till tre försök eller hur fungerar det`?
    Jo det var svårt att välja...! Vi hade ju inget etniskt krav utan vi ville egentligen bara försäkra oss om att donatorn inte var djurallergisk - men det gjorde inte urvalet snävare direkt för det visade sig när vi fick tillgång till profilerna att ingen donator var det, det var en som hade en syster som var kattallergisk, det var allt... =) Men vi kunde förstås inte ha valt mer rätt, resultatet blev  förstås kanon ;)

    ca 7000 kr + ett trepack IVF ca 55 000 SEK betalade vi. Vi gjorde 10 inseminationer med donatorssperma som vi inte hade valt själva innan detta IVF. Vi lyckades på första IVF-försöket så vi har nu två strån sparade i frysen på kliniken till ev syskonförsök. Det går även att spara sperma direkt på spermabanken.

    När det gäller ert önskemål om etniskt ursprung så måste ni nog gå in i profilerna för att läsa om var donatorn/donatorns familjemedlemmar stammar ifrån, för jag har för mig att det bara står typ 'caucasian/scandinavian' på de flesta. Lite luddigt.

    Letade upp länken:

    http://www.europeanspermbank.com/spermdonor/sperm_donor.php
  • Gaytjej
    TB1 skrev 2010-09-28 22:54:17 följande:
    kan tänka mig att det är svårt att välja. Men nu när jag gick in på länken du skickade och valde bruna ögon, mörkbrunt hår så fanns det nästan inga. är det bara dom som kommer upp som finns där?

    Kan man ta hjälp av kliniken att dom hjälper en att beställa sperma så det blir rätt?

    Men ni har gått igenom mycket ni! har ni fått eran efterlängtade nu?
    Gå in och kika på Cryos också, de har fler donatorer än ESB tror jag. Ni kan ju även söka hjälp på AVA-kliniken som bl a finns i st Petersburg, om jag inte minns fel - de kanske har lättare att hitta ngn som liknar din kille?

    Klinikerna i Danmark tror jag annars har fler donatorer att välja mellan - maila en och fråga ifall de kan hjälpa er med att hitta en som uppfyller era kriterier!

    Tre år från start till mål tog det för oss - i februari så ploppade vår lillkille äntligen ut! Eftersom vi gjorde IVF så har vi 14 "kullsyskon" i frysen + de där två stråna som vi inte behövde använda. Fördelen med att välja från bank är att kunna använda samma donator en gång till.
  • Gaytjej

    Tack =)

    OK, verkligen ursprung och inte bara utseende alltså. Och privat donator är uteslutet?
    Vill ni ut och åka så finns det ju kliniker runt om i Europa (som t ex AVA, som ligger på flera ställen) och de kanske har lättare att hitta en med rätt ursprung. Det är ju lite dyrt att lösa tillgång till profilerna och sedan upptäcka att det inte fanns någon med samma ursprung som din man.. =/ Kanske kan de vara snälla och berätta för dig om ngn sådan finns ifall du mailar direkt till ESB och fråga? På Cryos har jag som sagt för mig att du ser profilerna med en gång.

  • Gaytjej
    TB1 skrev 2010-09-29 14:12:13 följande:
    vi vill nog inte ha någon från släkten, känns lite konstigt!

    just nu vet jag inte alls hur vi ska göra som.. allt känns helt omöjligt just nu :-/
    Behöver ju iofs inte vara från släkten. Många (kanske ffa singlar och tjejpar) hittar ju privata donatorer via nätet, donatorer som är allt från sgs anonyma (t ex med 'mellanhand') till de som kan tänka sig att vara 'öppen' inför barnet. Finns en ny sida som ni kanske kunde kika på? http://www.donor.se/

    Hoppas det ordnar sig för er!!!
Svar på tråden Någon som själv köpt sperma från en spermabank?