Inlägg från: Tufselina |Visa alla inlägg
  • Tufselina

    Adoptera efter ett biologiskt barn

    Vi har två biobarn, de var 8 och 10 1/2 när vi fick lillasyster i Kina. De är mest som alla andra syskon med mycket lek, kärlek och en del syskongnabb:)
    För att förbereda syskonen finns det barnböcker av olika svårighetsgrad, våra barn var ganska stora så vi läste en del om Kina, tränade på att äta med pinnar, lärde oss lite kinesiska och de var delaktiga när vi köpte kläder, leksaker, vagn mm. Naturligtvis följde de med till Kina, vi åkte några dagar innan så att de fick tid at ställa om både i fråga om tid och kulturella intryck innan  vi fick lillasyster.
    För att vår adopterade dotter ska förstå att vi väntat på och längtat efter henne precis lika mycket som på syskonen (det finns ju ultraljudsbilder, journaler, foto mm från när vi fick de äldsta) skrev jag dagbok och satte in i en bok tillsammans med foto från olika händelser under tiden vi väntade på henne. Nu var väntetiden inte så lång på den tiden så det blev ca 2 års skrivande (inte varje dag) av tankar och känslor och förväntan. Snart 6 år gammal bläddrar hon i den ibland och pratar om vad jag skrivit Glad

Svar på tråden Adoptera efter ett biologiskt barn