• Svensk­Engels­k
    Äldre 13 nov 14:15
    10188 visningar
    13 svar
    13
    10188

    GODASTE receptet på typ alaska pollock fisk

    SÅ svårt att laga sån GOTT, vill inte använda smör eller grädde

    Nån som har ganska nyttigt OCH gott recept????

    Tackar

  • Svar på tråden GODASTE receptet på typ alaska pollock fisk
  • Skarpa
    Äldre 13 nov 14:18
    #0

    Gott att göra i foliepaket. Lägg fisken med kryddor (t.ex citron, fiskkrydda, matlagningsvin, spenat eller annat) på en bit aluminiumfolie. Kanske lite olja också (kommer inte ihåg hur jag gjorde). Vik ihop, och kör i ugnen tills det är klart.

  • Svensk­Engels­k
    Äldre 13 nov 14:33
    #0

    tack
    Fler????

  • Stargi­rl
    Äldre 13 nov 16:03
    #0

    Fisk gryta!!

    Torsk lr Alaska pollok
    Krossade tomater
    Rotfrukter
    Purjolök
    Grönsaksbuljong
    Rosmarin
    salt & peppar
    Oatly alt till matlagningsgrädde som är nyttigare och fettsnålt

    Koka upp rotfrukterna i vatten o buljong och tillsätt krossade tomater och kryddor låt koka en stund tills rotfrukterna är nästan klara. Häll i matlagningsgrädde alt oatly och lägg ner fisken och purjon. Grytan är klar när fisken är vit i köttet

  • wellah
    Äldre 13 nov 16:11
    #0

    jag sätter valfria kryddor och keso på toppen ibland... magert som sjutton i en ugnsform och 20-25 min på 200 grader ca

    kokta grönsaker och pressad potatis till det.... ibland hollandaissås.

  • elims
    Äldre 13 nov 16:19
    #0

    Fisk i cider

    Lägg fiskblocket i en kastrull,
    täck över med strimlad purjolök och några skivade tomater.
    Krydda med salt och massor av citronpeppar.
    Häll över päroncider och låt koka till fisken är klar.

    Servera tillsammans med ris och sallad

  • Svensk­Engels­k
    Äldre 13 nov 16:22
    #0

    Oh tack

    Keso har jag svårt för...
    Men ska testa....den där grytan...Tack

  • Äldre 13 nov 16:24
    #0

    Lägg ett halvtinat fiskblock i en ugnsform med lite olivolja botten.
    Häll över en halv dl finklippt persilja.
    Häll över en burk krossade tomater och lite citronsaft.
    Strö vöer en nypa flingsalt och pressa i en stor vitlöksklyfta. ev lite cayennepeppar ellr sambal oelek.
    Laga i 200 grader i ca 30 min, eller tills fisken är färdig.

  • Signat­ur
    Äldre 13 nov 17:51
    #0

    Tycker att det är svårt med alaska polloc och sej. Blir aldrig gott. Det är bättre att satsa på Hoki eller torsk (om man känner att man kan försvara det etiskt).

    Hur som helst, här kommer några tips (inte alldeles nyttiga kanske):

    Johans älsklingsfisk:
    6 msk chilisås
    2 dl kaffegrädde
    ett fiskblock
    mjöl
    salt och peppar
    smör eller margarin
    ev dill och ost

    Smörj en ugnsfast form. Skär fisken i skivor och strö över salt och peppar. Blanda chilisås och kaffegrädde och slå över. Strö ev över lite riven ost.
    I ugnen i 20 min, 225 grader. Strö över dill när det är klart. Servera med potatis.

    Fiskgratäng:
    Spagetti
    1 strimlad purjolök
    1 stor burk champinjoner
    2 påsar Hollandaisesås (Blå band, Knorrsåsen smakar pecka)
    salt och peppar

    Koka spagettin. Fräs purjo och svamp. Varva spagetti och fräset i en ugnsfast form. Skär fisken i skivor och lägg dem på spagettin. Salta och peppra. Slå över den färdigblandade såsen (enligt förpackningen). I ugnen ca 20 min i 175 grader.

    Fisk med glad sås:
    1 paket fisk
    2 msk margarin eller smör
    1 tsk curry (eller mer om man gillar det)
    1 dl vatten eller fiskbuljong
    2 hårdkokta ägg
    2 tomater
    dill
    persilja
    salt

    Skär fisken i 2 cm tjocka skivor. Fräs curryn i matfettet. Salta fisken och vänd bitarna i kryddsmöret. Tillsätt vatten, dill och persilja. Sjud i ca 10 minuter (tills fisken är kokt). Hacka tomaterna och äggen och lägg detta över fisken. Låt allt bli varmt. Servera med pasta.

    (Brukar göra detta på en höft, så måtten är ungefärliga)

    Karl-Alfred fisk:

    Spenat (fryst, hackad)
    2-3 påsar Hollandaisesås (blå band)
    1 pkt fisk
    salt och peppar

    Lägg spenaten i en ugnssäker form. Skär fisken i skivor och lägg den på spenaten. Krydda och häll över såsen. I ugn ca 30 min, 225 grader. Servera med ris.

    (Ugnstiden varierar med om man hinner tina spenat och fisk innan).

  • Svensk­Engels­k
    Äldre 13 nov 20:00
    #0

    Tack!!

  • MammaF­ia
    Äldre 13 nov 20:04
    #0

    Här kommer 2 av våra favoriter

    Mammas fiskgratäng
    4 port.

    400 g fryst torsk
    1 sats Hollandaisås med hälften så mycket smör
    1 sats potatismos med ett ägg i
    ½ dl riven ost
    några räkor
    lite dill

    * Tina torsken nästan helt. Dela den i ca 2 cm tjocka skivor och lägg lite på sned i en oljad ugnsform. Krydda med salt och peppar.
    * Klicka ut potatismoset tätt runt fisken (tips: använd en tårtsprits, så blir det snyggt) och häll såsen över fisken. Toppa moset med osten.
    * Grädda mitt i ugnen i 225 o i 30 min.
    * Garnera med räkor och dill.

    Servera med sallad.

    Enkel och jätte god fiskrätt som går att förbereda! Fint garnerad är den en bra bjudrätt.

    Baconlindad torsk med broccolimos
    4 port

    400 g torsk (fryst block) eller sej/hoki
    8 st medel stora potatisar
    1-2 buketter broccoli
    1 pkt bacon
    salt och peppar

    * Dela potatisen och broccolin i mindre bitar och koka mjukt.
    * Mosa potatis och broccoli.

    Alt. 1: Blanda i 2 msk smör och blanda i mjölk tills moset får lagom konsistens
    Alt. 2: Spara kokvattnet och blanda i tills moset får lagom konsistens

    * Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar.
    * Linda bacon runt om fisken och lägg i en oljad ugnsform.
    * Grädda i ugnen i 250 o i ca 10 min

    Servera med några citronskivor och sallad

    Barnen älskar den här rätten. Det är både nyttigt å gott. Sen blir det så saftigt att man inte behöver någon sås till. Sen går den riktigt fort att laga till.

  • Svensk­Engels­k
    Äldre 14 nov 09:10
    #0

    Det där me bacon lät gott.....
    Men de kan ju inte jag äta tyvärr.... Pga den HÖGA fetthalten, men man kan ju köpa "må gott" bacon..Mums...
    Lät fint

  • Blue Orchid
    Äldre 15 nov 08:27
    #0

    Här kommer nåt som min familj älskar..inkl de 3 barnen!

    Bryn halvtinade pollock bitar i en het panna med smör, salta o peppra.
    Häll sen på vatten så att det täcker fisken o lägg i 2 grönsaksbuljongtärningar, skiva lite tomat o purjolök o lägg ovanpå...låt puttra i ca 10-15 min.
    Ha sedan i 4 dl cremefraiche(valfri %) låt det koka ihop en stund o smaka sen av med ganska mkt Curry!!
    Servera med kokt potatis...gärna pressad.
    Smaklig måltid!
    Jag lovar att detta kommer bli en favvo!!
    Det går jättefort att göra!!!

  • Svensk­Engels­k
    Äldre 15 nov 08:49
    #0

    Ja lagade ficken igår....
    Ja kunde tom äta de...:)

    Gjorde fisk gryta, hålle rmig ifrån margarin men använde lite olja...

    Gött blev de!

Svar på tråden GODASTE receptet på typ alaska pollock fisk
Logga in
Bli medlem