GODASTE receptet på typ alaska pollock fisk
Här kommer 2 av våra favoriter
Mammas fiskgratäng
4 port.
400 g fryst torsk
1 sats Hollandaisås med hälften så mycket smör
1 sats potatismos med ett ägg i
½ dl riven ost
några räkor
lite dill
* Tina torsken nästan helt. Dela den i ca 2 cm tjocka skivor och lägg lite på sned i en oljad ugnsform. Krydda med salt och peppar.
* Klicka ut potatismoset tätt runt fisken (tips: använd en tårtsprits, så blir det snyggt) och häll såsen över fisken. Toppa moset med osten.
* Grädda mitt i ugnen i 225 o i 30 min.
* Garnera med räkor och dill.
Servera med sallad.
Enkel och jätte god fiskrätt som går att förbereda! Fint garnerad är den en bra bjudrätt.
Baconlindad torsk med broccolimos
4 port
400 g torsk (fryst block) eller sej/hoki
8 st medel stora potatisar
1-2 buketter broccoli
1 pkt bacon
salt och peppar
* Dela potatisen och broccolin i mindre bitar och koka mjukt.
* Mosa potatis och broccoli.
Alt. 1: Blanda i 2 msk smör och blanda i mjölk tills moset får lagom konsistens
Alt. 2: Spara kokvattnet och blanda i tills moset får lagom konsistens
* Skär fisken i 2 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar.
* Linda bacon runt om fisken och lägg i en oljad ugnsform.
* Grädda i ugnen i 250 o i ca 10 min
Servera med några citronskivor och sallad
Barnen älskar den här rätten. Det är både nyttigt å gott. Sen blir det så saftigt att man inte behöver någon sås till. Sen går den riktigt fort att laga till.