• MRE

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    jag är nyss fyllda 35 med ett AMH på <1. hos mig beror det nog på kraftig endometriosbehandling (hormoner) som har satt mina äggledare lite ut spel. Mitt FSH är däremot bra. jag hänger gärna med er här lite för att få bra tips och ha nåogn att bolla lite idéer med.

    vi har kört fyra IVF och planerar nu för den 5.
    Vi har fått ut mellan 3-7 ägg och varje gång fått två återförda, dock inget till frysen.
    Läkarna som jag pratar med nu tycker att jag ska ändra medicin vid stimulering, från gonalf + luveris (450+225) till gonalf & menopur.
    någon som har erfarenhet av samma förändring?

    Jag hade inga blödningar alls under 15 år, pga medicinering och sedan mycket oregelbundet tillls vi började med behandlingen för ett år sedan. nu är ajg tillbaka som en klocka. blir bara lite nervös att det inte ska funka om jag gör en eller två månaders uppehåll, men å andra sidan varför skulle det inte. mensen har ju tom kommit under nedregleringen (långa programmet...)

  • MRE
    Missne skrev 2013-05-23 20:30:54 följande:

    Jag har haft ET idag. Båda äggen var mycket fina så nu är jag åter ruvare. Fick fragmin, trombyl, prednisolon och progynon. Skulle även äta extra d-vitamin. Hon skulle även kolla upp om jag även kunde ta extra äl-spruta (mitt önskemål)

    Skönt att de fungerade fint. Lycka till med ruvartiden!
  • MRE
    Sjöhästen80 skrev 2013-05-26 15:07:02 följande:
    Jag ska på Vul imorgon och är rädd och jättenervös för att vi måste avbryta igen förre ÄP. Nu är det 3försöket vi är inne på och inget har lett till ÄP än. Jag hoppas så. Har bytt till kombinerad istället för bara gonal f. Så nu är det menapur 150 och gonal f 300e. Hoppas hoppas....

    Håller tummar och tår för att det går bra. För att få igång mig behövdes 450 gonalf & 225 luveris men det har sedan fungerat bra Lycka till!
  • MRE
    Zwillinge86 skrev 2013-05-27 10:17:24 följande:
    De hittade 4 blåsor med tillräcklig storlek på ultraljudet idag, exakt så många som krävs för att få gå vidare till ÄP! Inga extrema resultat av de nya medicinerna, men på rätt sida om gränsen iaf. Nu ska bara östradiolvärdet vara tillräckligt högt, sen kan ÄP bokas in :D

    Skönt!!
  • MRE
    germany skrev 2013-06-03 09:23:14 följande:
    Karolina - Tillägger att jag då också under lång tid förutom bra leverne även åt flertalet kosttillskott och så då sist men inte minst DHEA. D-vitamin i hög dos samt Omega - 3 i högre dos än vad som står som rekomendation.

    Jag hoppas att min historia blir samma som din
    Har gjort fyra IVF med ok ägg (2 återförda var gång) men har efter det sista försöket börjat äta kosttillskott. Är tveksam inför DHEA pga min enodmetrios och tänkte prova annat först.
    Jag kör D & E vitamin, Omega 3, Insistol och Ubinocol (Q10).

    Hur mycket D-vitamin och Omega 3 tog du?
    Jag kör Omega 3 450mg aktiv substans *3 per dag och 2000iu D-vitamin.

    Jag har också dragit ner ordentligt på kaffet  (en kopp om dagen) och minskat alkoholintaget. Tränat har jag alltid gjort och har fortsatt med. Tror att min kropp mår bäst av det (men det är säkert olika från person till person).


    Känns skönt att göra något annorlunda som jag vet (tror) ger resultat!

  • MRE
    germany skrev 2013-06-05 09:00:23 följande:
    Lite kortfattat svar till dig också Fiamedbarn Glad

    Jag tog D-pearls (finns på hälskost) tog ca 3200 IE /dag.
    Omega - 3 Pharbio Omega-3 Forte (finns både på hälskost & apotek) ca 2520 mg / dag.
    Sedan körde jag då en hel del andra tillskott också.

    Vore jag du så skulle jag köra strikt med kosten under en 3 månadersperiod (det antal månader som det tar för ägg att bildas) och alltså försöka leva helt utan både alkohol, kaffe, skräpmat, godis, gärna äta glutenfritt & laktosfritt om man känner att man orkar gå ännu lite längre (några månader är inte så länge som det kanske låter) .

    Parfym, deodorant. hårfärg använde jag aldrig. Lite smink ibland, men inte så mycket och ofta. Parfymfrit tvättmedel osv. Ville bort med allt som gick in i huden.
    Men det var jag som tog till ytterligare förbättring. Det är helt upptill var och en hur långt man vill gå. Men det är en kort period av ens liv och jag hade inga problem med att utesluta det ena och det andra. Jag gjorde det för en god saks skull.

    Men inte leva så att man rasar i vikt för du kan och bör äta som vanligt i övrigt och ge kroppen en massa riktig & nyttig mat som den mår bra av.  Mycket proteiner i kosten.  Mycket frukt, grönsaker, fisk och dricka rikligt med vatten (ej kallt utan gärna ljummet. Bra för livmodern med varm mat och håll alltid fötterna varma! ). Jag åt kolhydrater (potatis, glutenfri pasta osv som vanligt, det ville jag inte skippa).  

    Försök stressa av och vara noga med återhämtning och sömn.
    Hitta glädjeämnen som gör dig på gott humör så att inte kämpandet får ta över helt & hållet. Det behövs lite skratt & glädje mellan varven också så att kroppen får åt sig av goda endorfiner. Kropp & själ hänger ihop....

    Du har rätt i att det verkligen känns skönt att ändå försöka göra något eget och annorlunda som inte läkarna rekommenderar oss, men som faktiskt gör gott för kroppen i många avseenden.  Det är ju alltid bra för kroppen att slippa bla onödig skitmat, oavsett :)

    Jag kan själv inte annat än att tro att mina egna ansträngningar gjorde så att jag gick från risiga fragmenterade ägg till toppenägg och slutligen även lyckades bli gravid helt på naturlig väg. I min värld så är det inte bara en slump utan ett fint pris för att jag inte gav upp och för att jag la ner tid och kraft på att göra det allra bästa jag kunde för att förbättra chanserna själv.
    Har man alltid tränat så är det nog bra för kroppen att få fortsätta, men går kanske att dra ner något så att kroppen inte tar ut sig totalt utan träna i lite mer lagom mängd.

    Jag åker skidor och cyklar i vanliga fall, men när vi jobbade så som mest och körde IVF bla så tordes jag inte anstränga kroppen så utan jag nöjde mig med långa skogspromenader istället, kändes bäst för mig att dra ner tempot rejält då jag inte alls ville gå upp i puls som man gör när man tar i lite mera. Men det var vad som kändes bäst för mig, alla tror vi på olika saker och man ska alltid följa sitt eget hjärta och lyssna inåt på vad man känner kan passa en själv.  

    Jag tror precis som du säger att man ska göra det som känns rätt själv.


    Kosten för mig är inga problem, äter väldigt lite socker och skräpmat idag så där är ingen förändring. Har ändrat kaffe- och alkoholvanorna och känner mig bekväm med det men däremot skulle jag inte vara bekväm med att plocka bort smink, parfym, deo etc. ser oxå fram emot sommaren som alltid innebär ett något lägre arbetstempo och lite semster på det


    Jag har hittat en blandning som jag känner funkar för mig, blir det sedan tal om fler IVF kanske jag tar bort/lägger till något eller lägger till någon mer behandlingspunkt (rispning, akupunktur etc). det största problemet för mig efter senaste (sista ) misslyckandet är att kunna släppa ivf tankarna och tänka på annat men där har jag också slappnat av mer under de senaste veckorna. Det får ju inte blir en belastning….


    Kör igång korta metoden på CFC nästa vecka (också nytt, har alltid haft lång innan så hoppas det funkar, skönt att slippa nedregleringen…). Det här blir en bra sommar!

  • MRE
    Sjöhästen80 skrev 2013-06-06 19:38:43 följande:
    Jag är så GLAD fick e-mail att 3ägg har gått till frysen. Mer info. kommer vi att få via brev. Men jag hoppas så klart att detta jag ruvar på nu är ett av guldäggen  och att vi bara behöver ta till dem andra för syskonförsök.

    Grattis! Det blir fina syskon av det
  • MRE
    Zwillinge86 skrev 2013-06-08 11:34:21 följande:
    Jag tycker att ruvandet gått bra hittills, både jag och sambon har varit glada och positiva. Men de senaste tre dagarna har resterna från vaggisarna vart svagt rosa-färgat och idag var det bruna strimmor i... Känns inte alls bra, nu har jag jättesvårt at tänka positivt. Hur har det varit för er andra när ni ruvat?

    Mellanblödningar och blodblandade flytningar är vanligt och behöver inte alls vara negativt. Du är gravid tills motsatsen bevisats!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH