• germany

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Happily skrev 2012-04-20 17:46:17 följande:
    Hej, tänkte bara berätta att jag hade ett amh värde på 0,44 och testat positivt (är i vecka 5 lite drygt). Det enda jag gjorde annorlunda (vilket nog ändå inte kanske spelade någon roll) var att jag började ta 75 mg Trombyl (Acetylsalicyra, som finns i Magnecyl) strax innan ägglossning och fortsatte sedan. Viktigt att inte ta för stor dos, max 100 mg per dag tror jag det är. Nu är det ju långt kvar till en bebis men det är ju ändå positivt att ha plussat (bekräftat även via blodprov), trots lågt amh. Jag var på väg att göra min första IVF i Finland, och hade bokat allt när jag plussade!
    GRATTIS! Håller fortsatta tummar för dig!
    Vet du hur länge Trombyl brukar tas/hur länge tog du?
    När man får Trombyl på IVF-kliniker (vilket jag aldrig fått), vad säger dom?
    Har du på eget bevåg provat Trombyl eller tog du vanlig magnecyl?
  • germany
    mba12 skrev 2012-04-23 23:34:04 följande:
    Hej tjejer,
    Jag är ny på denna tråd, 41 år  dålig AMH 0,2 :(
    linn hur har det gått för dig? Hur fick du upp AMH-värdet?
    Vill följa med er här.
    Kramar
    Välkommen ska du vara Solig
    Precis som "Mali66" så tror jag så här:

    *  Det är viktigt att försöka mota bort stressen, framförallt den inre stressen (vet att det är lättare sagt än gjort....men det går bara man bestämmer sig för att det goda segrar här i livet!
    Försök varva ner och ta inte på dig så mycket så att du aldrig får tid att ta det lugnt.

    * Enligt min akupunktör så ska hormonvärden kunna förbättras, så jag går på akupunktur regelbundet sedan några veckor tillbaka och tänker så fortsätta tills jag ska prova IVF igen.

    * Zonterpi sägs också kunna förbättra hormonvärden och därmed alltså fertiliteten. Jag påbörjar den 11 maj mitt allra första besök och tänker varva akupunktur & zonterapi.

    * Har en vän (bor tyvärr för långt bort för att jag ska kunna behandlas av henne) som arbetar med mycket av ovanstående och hon har nu rått mig till att även använda homeopatisk medicin och jag ska den 27/4 på en homeopatisk konsultation för att få veta vad min kropp bäst behöver för örter/medicin.

    * En sund livsstil med motion och bra mat är nog heller inte helt fel. Själv så har jag sedan en tid tillbaka även tagit vitamintillskott i form av Folsyra, B-12, D-vitamin, C-vitamin & Zink. Mannen äter Zink & multivitamin (får vara glad för att han utan större protester tar dessa i allafall)

     Jag är 38 år gjorde min utredning hösten 2011 och det första AMH-provet låg på 0,67 och endast 10 dagar senare så hade (konstigt nog) värdet sjunkit till 0,29. Nu när jag försöker minnas tillbaka så tror jag att jag hade jobbat natt och inte sovit när jag tog provet, dessutom så tror jag att jag var förkyld när detta prov togs. Inte för att jag vet om det spelar någon roll, någon som vet eller tror att det kan påverkat värde nr. 2?
  • germany

    Jag har tidigare frågat min fina vän om jag får tipsa om henne här på Familjeliv och det var ok.
    Lotta Hagenmalm heter hon och har sin praktik  i Stockholm, www.hagenmalms.wordpress.com
    (om jag nu skrivit lite tokig hemsideadress så googla bara på Hagenmalms så kommer du till hennes sida.

    Lotta bryr sig väldigt mycket om sina "patienter" och har många tjejer som går hos henne för just fertilitet.

    Lycka till och berätta gärna för mig om du fått tid hos henne. {#emotions_dlg.flower}

  • germany
    Poussin skrev 2012-04-24 10:09:00 följande:

    Jag gick hos Lotta 1 gång i veckan från juli förra året fram till ET (alltså slutet av februari) och jag är HELT ÖVERTYGAD om att hon har en stor del i vårt fina resultat denna gång och att jag nu till slut är gravid. Glad Hon är underbar. Hjärta

    Kan dock tillägga att mitt AMH inte har förbättrats trots byte av jobb, yoga, 8 månaders akupunktur och sen 8 månaders zonterapi. MEN jag blev ju gravid i slutändan, har kommit i balans i livet och mår otroligt mycket bättre än jag gjorde innan. Och vad vi inte får glömma är ju att AMH är ett mått på kvantitet och inte kvalitet och det är ju kvaliteten som räknas i slutändan! Glad

    pp08 - Även jag undrar hur det går för dig och håller tummarna för att det är riktig liten fighter du har magen.


    roligt att Lotta hjälpt dig, GRATTIS till ditt plus!!! Måste kännas helt otroligt härligt underbart Solig.
    Jag tror alla gånger att din akupunktur och zonterapi hjälpt dig, sedan just HUR dessa behandlingar kan stärka upp kroppen på alla möjliga sätt kanske man aldrig får någon riktig förklaring till.

    Jag hoppas också att de behandlingar jag går på här där jag bor ska ge resultat.
    Skam den som ger sig {#emotions_dlg.flower}
  • germany
    mba12 skrev 2012-04-25 13:23:40 följande:
    Hej Tjejer,
    Kerstin K från SH ringde nyss och meddelade det jag hade förväntat mig, NEJ till IVF!
    Pga dåliga värde på AMH=0,2 och min ålder 41 år.
    Vad tråkigt. Men det verkar vara en hel del tjejer som har fått gjort IVF  trots att de har ungefär lika lågt AMH-värde som du. Det har jag undrat över hur det kan komma sig att en de får och andra inte, trots likvärdiga hormonvärden?!

    Jag tycker du ska ge akupunkturen en chans och att du och din man försöker på egen hand och inte sluta hoppas än, under har skett och det kan faktiskt hända  dig, mig eller någon annan!

    Du kanske också  kan be om att  få ta om dina hormonvärden till hösten när du då har hunnit fått akupunktur och se om det kanske kan vara värt att fråga på nytt om ev IVF och även vända dig till en annan klinik.

    Annars så tycker jag du ska kolla med äggdonation, men här i Sverige så tror jag att du tyvärr är för gammal (ålder är bara en dum siffra i dessa sammanhang, tyvärr ). De har en ålder på 42 år och som väntetiden är nu så är den ca 4 år. Men om du har egen donator så kortas väntetiden av men hur mycket vet jag ej.

    Jag har själv i dag kontaktat Umeå för att jag och min man ska få stå i donationskön och när allt är klart med prover och papper osv så  hoppas jag att vi lyckas hitta en egen donator eller korsdonator så att vi slipper vänta så länge. Men först ska vi prova något IVF till innan vi ger upp hoppet Glad
    Och annars så har vi funderingar på äggdonation utomlands där det inte är lika långa köer.
    Men det känns så himla bra att ha en "plan B" i fall vi inte lyckas få till barn med mina egna ägg.

    Soliga hälsningar från mig Solig
  • germany
    mba12 -   Titta förresten på listan lite längre upp i tråden så se du även där att det finns dom som har gjort IVF med lika lågt AMH som du!
  • germany

    Hej Kaffetunnan, välkommen till "oss andra" {#emotions_dlg.flower}mba12 -   Se på Kaffetunnans inlägg Glad, hon får göra IVF trots att AMH-värdet är lika som ditt (ska det verkligen spela någon roll att hon är 36 och du 41. Kan du inte kolla med någon annan klinik och se vad dom kan göra för dig?

    Önskar er all lycka och tro på att en liten hamnar i er famn också, på ett eller annat sätt Solig

    Natti natti

  • germany
    mba12 skrev 2012-04-25 20:10:52 följande:
    Germany: KOmmer du ihåg hur gammal Ankaja var?
    mba12 - Nej, jag känner inte till Ankaja, har inte varit här så länge.

    Hoppas du får ja hos C V L och om inte så hoppas Danmark ställer upp!
    Hur ska du göra med akupunkturen? Kör på vetja! Och glöm inte under tiden era hemmaförsök i lugn och ro.
    Kika återigen på listan här ovan om de med låga AMH-värden och med ännu högre ålder än du, chansen finns att lyckas, och det kan faktiskt vara din tur. Ger man upp så är det kört, men så länge man försöker så har man chans! 

    Ang äggdonation så tror jag att det är något som helt enkelt måste få växa fram. För mig har det det gått väldigt snabbt att att känna att det är en fin chans till ett eget barn som jag inte tänker missa. Barnet växer i ens egen kropp och det enda man missar är sina egna  gener till fåfänga, och jag har på kort tid från sorg till hopp förlikat mig med tanken att det bara är min man som kanske kommer att få den äran. Men få vara gravid i allra högsta grad, det tas inte ifrån oss  Solig

    Kan bara ge dig en massa pepp och säga att du inte är ensam, för det är du inte, finns här om du behöver Hjärta
  • germany
    Kattflickan -  Precis så kände jag också, en enorm lättnad över att faktistk kanske få en bättre chans att lyckas bli gravid med ÄD. Kul att du & jag är inne på samma sak, dvs att vi inte gett upp än med egna ägg, men ändå har en stark "Plan B". Kram!  {#emotions_dlg.flower}.

    Mba12 - Har ingen aning om hur du kan få Pergo, har själv aldrig fått det. Hoppas du fortsätter skriva här, det är intressant att få följa andras väg mot en liten och jag tror vi har väldig nytta av varandra. Kram till dig med! {#emotions_dlg.flower}Kaffetunnan - Precis som du så var jag också väldigt låg och ledsen över mitt låga AMH-värde. Men jag lovar att ger du dig den på att skaka fram lite kämparglöd igen så ger sorgen med sig och du kan åter känna framtidstro där ett barn finns med i bilden. Har du läst min & Kattflickans inlägg? Vi har accepterat möjligheten att prova ÄD och det ger en himla frid i själen att ha denna "Plan B" och där vi inte behöver tänka att vi kanske kommer att bli barnlösa. För med ÄD så ökar ju chansen enormt för att faktiskt bli gravid och få gå en lång graviditet med stor mage och sedan få hålla ett litet nyfött barn i sin famn. Kan du inte kolla lite ang detta och se om det är nåt för dig också? Vi hörs! Hjärta
  • germany

    Vad härligt att läsa om dig,  Castor 1! Får nästan rysningar över vilken lycka du/ni måste känna, blir såå glad för er skull och hoppas att vi blir fler som också plussar nu och framöver SoligPp08 -  Blir däremot ledsen för det du har upplevt, alldeles för mycket skit Gråter. Men ge inte upp ändå....även om jag förstår att det kanske känns ytligt och tröstlöst att få kommentarer så här från främmande människor.
    Veta hur det känns för dig kan jag inte, men jag kan förstå hur tungt det är då jag själv blir berörd av att läsa din och andras inlägg, såväl solskenshistorier som sorgsna och tråkiga historier.

    Men det är tur att denna sida finns, för allt som händer för oss alla, det har någon eller några andra också upplevt och det känns bra att det finns andra som går igenom samma eller liknande saker.

    Kram på dig! Hjärta 

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH