• emhu

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Hej hej!

    Det var ju ett tag sedan den här tråden var aktiv men någon kanske finns kvar?

    Jag har ägnat 3 dagar till att läsa varenda inlägg i den här tråden och har fällt många tårar längs vägen, både av sorg och av enorm glädje!

    Jag fick i måndags reda på att jag har lågt AMH (har dock inte fått veta exakta värdet). Detta efter en utredning om varför jag har haft så oregebunden mens efter att jag slutade äta ppiller för 1,5 år sedan. Först trodde man att jag hade PCO men nu har man alltså kommit fram till att jag har lågt AMH-värde och därav mer sporadisk mens...

    Jag och min sambo har inte direkt jobbat för att bli gravida men har å andra sidan inte heller gått in superhårt för att skydda oss sedan jag slutade äta ppiller. Av olika anledningar har vi sagt att vi ska försöka bli gravida under 2018 (det är ju aldrig "rätt tid" att blir gravid när man tror att man kan bli gravid när som helst). Nu efter att vi i måndags fick reda på att mina ägg börjar ta slut blev ju detta beslut vänt på ändå kan man säga. Jag är 30 år gammal kan jag tillägga.

    Vår direkta reaktion på detta var såklart "Vi börjar nu!" och min läkare rekommenderade då att vi skulle prova hemma på naturlig väg till efter sommaren och om vi inte lyckats då skulle han skicka oss till Huddinge. Eftersom att han gav oss denna rekommendation antar jag att han ändå ser att det finns en chans att vi lyckas hemma? Så nu har jag köpt bidrottninggelé, folsyra, B-vitamin och D-vitamin för att försöka förbättra våra chanser :D. Är det någon som har erfarenhet av att vitaminer har kunnat ge en hjälp på traven?

    Kan ju också tillägga att jag de senaste dagarna har varit helt förstörd. Jag har gråtit en massa och inte fungerat över huvudtaget. Men efter att ha läst igenom hela den här tråden känner jag mig hoppfull! Det verkar ju som att man kan lyckas bra även med lågt AMH-värde.

    Följs gärna åt om det är någon i samma sits eller om det är någon annan aktiv här i tråden!

  • emhu
    larssonc skrev 2017-02-02 15:00:57 följande:
    Hej!

    Det där med att känna sig helt förstörd över beskedet förstår jag allt för väl. Jag sökte hjälp hos gyn eftersom jag sen jag slutade med mina p-piller i april haft kort menscykel med mellanblödningar. Antog att jag hade någon hormonrubbning och där av mellanblödningarna. Precis som ni hade vi inte tänkt skaffa barn just nu men har inte skyddat oss utan tänkt att händer det så händer det, det blir bara en trevlig överraskning!

    Den 9 jan var jag tillbaka till gyn för att få provsvar och fick beskedet att jag hade ett amh värde på 0,3. Alltså väldigt väldigt lågt. Han sa även att han hade sett på ultraljudet att mina äggstockar var små. Mitt fsh värde var dock inom det normala men har progesteronbrist också. Jag är bara 27 så rätt ovanligt att man har så lågt så här tidigt. När jag fick beskedet bröt jag ihop TOTALT. Har varit väldigt nere till och från. Rädslan att inte få barn är otroligt stor.

    Min läkare rekommenderade oss inte att försöka själva utan vi började planera för ivf direkt. Vi har lämnat alla blodprover och sambon har lämnat sitt spermaprov så nu väntar vi bara på att få kallelse till Linköping och få börja en behandling. Så jag hoppas verkligen att vi ska lyckas genom ivf. Läkaren säger att jag nog kan bli gravid själv men det kan ta tid + att eftersom jag har progesteron brist och väldigt kort cykel är det inte säker att min kropp klarar en graviditet på egen hand.

    Skönt ändå att han tyckte ni skulle försöka hemma först! Håller mina tummar för er :) har googlat en del och alla de tillskotten sägs vara bra! Kram på dig!
    Jag ringde faktiskt till Sophiahemmet idag och förklarade situationen och dom tyckte absolut att vi skulle starta en utredning med en gång, finns ingen mening med att vänta menade barnmorskan. En utredningen behöver ju inte betyda att man går vidare med ivf med en gång om man inte vill det. Så nu ska vi dit om knappt 3 veckor på ett första besök. Känns jätteskönt faktiskt! Då vet man ju säkert sedan hur situationen ser ut :D

    Hur vet man att man har låg progesteronvärde? Är det ett blodprov? Någon som vet vad blodprovet heter?
  • emhu
    Åh gud så underbart det är att höra om alla som lyckas plussa trots låga värden! Det ger en hopp om framtiden.

    Jag var och hämtade ut mina provsvar idag från MamaMia idag och höll på att börja storböla så fort jag fick pappren i min hand. AMH var <0,05!!!! Så nu sitter jag här på jobbet och känner mig helt tom...vet inte vad jag ska ta mig till riktigt. Jag försöker intala mig att inte ta ut något i förskott innan jag vet något säkert. Jag och min sambo har tid på Sophiahemmet för att starta en utredning 22/2 men det är såååå svårt efter allt man har läst...jag vill ju bara ha ett svar NU NU NU!!!

    En positiv sak var i alla fall att mitt FSH-värde såg bra ut. Det låg på 6.1 på mensens dag 3 och det får jag för mig är helt ok iaf. Har dock förstått att det kan pendla rätt så mycket...

    Jag har hur som helst världens bästa sambo som är otroligt förstående och stöttande, utan honom hade jag nog inte tagit mig igenom de senaste dagarna så pass bra som jag ändå har gjort.

    AnnaJessica: Underbart att höra att du har lyckats på naturlig väg med så lågt AMH! Gjorde du något speciellt för att lyckas den gången? typ käkade några vitaminer eller så?

    Frazze: Jag kolla upp den där doktorn som du nämnde och det kan absolut vara värt ett besök! Ska dock vänta på besked från Sophiahemmet först.

    Nube: Hoppas verkligen på att det blir ÄP för dig!
  • emhu

    Hej alla!

    Nu har vi varit på två besök hos Sophiahemmet och alla våra prover ser bra ut förutom mitt låga AMH som även andra gången visade <0.05. Mitt sköldkörtelvärde var på gränsvärdet också så nu käkar jag 50 mg Levaxin om dagen för att avlasta hypofysen lite så den kan fokusera på att annat :)

    På måndag börjar jag äta Provera för att framkalla en blödning och sedan är det sprutstart med maxdos av Menopur. Antagligen äggplock vecka 15. SÅ spännande!

    Den här resan har gått så otroligt snabbt...har nästan lite svårt att hänga med själv. Den 29:e januari fick jag reda på att jag hade låg äggreserv och då var jag och min sambo fortfarande överens om att vi skulle vänta 1 år eller 2 innan vi började försöka skaffa barn. Nu sitter jag här och är förhoppningsvis gravid i mitten på april :D

    Det finns dock en gnagande oro över att det inte blir några ägg alls...då vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till. Då är nog kliniken inte jättesugna på att låta oss göra ett till försök..läkaren såg dock 4 äggblåsor på mitt senaste VUL så han hoppades på att vi kunde få ett 4-5 ägg i alla fall.

    Kommer även börja på akupunktur hos Dr Liu på Luntmakargatan imorgon för att öka våra chanser ytterligare. Sedan är det bara att hoppas och hålla tummarna!

    Hur går det för er andra?

  • emhu
    Nube skrev 2017-03-23 20:12:18 följande:

    Grattis Frazze! Vad fort det gick! Håller tummarna :)

    Emhu, vad kul att ni är på g! Kör du lång eller kort protokoll? Har du börjat med menopur redan?

    Hannah, grattis till dina tre barn! Det ger verkligen hopp! Har du gjort IVF med alla barn eller har du blivit gravid naturligt?

    Jag har träffat läkaren nu och ska köra lång protokoll igen vid nästa mens. Kystan var borta vilket är så skönt! Ska prova en spruta som heter Elonva som ska bara tas en gång, därefter vul och sedan menopur. Jag hoppas att vi får bättre resultat denna gång! Är det någon som har erfarenhet av Elonva?


    Vi kör på kort protokoll och kommer nog starta med Menopur runt den 1:e April. Igår var vi på genomgång och sprutlektion :)

    Tyvärr ingen erfarenhet av Elonva. Vad gör den sprutan?
  • emhu
    Frazze skrev 2017-04-26 08:28:26 följande:

    Lycka till båda två! Själv så gick det inget bra tyvärr. De hittade aldrig något hjärtslag när vi var på vul så nu väntar jag på att det förhoppningsvis ska komma ut av sig självt så att jag slipper in på skrapning. Men vi fortsätter att kämpa på ändå. Bättre lycka nästa gång


    Åh Frazze, ni som kämpat så :( beklagar! Själv blev jag gravid med mitt otroligt låga amh på mindre än 0,05 gravid innan vi hann påbörja vår ivf-behandling. Tyvärr slutade det i ett missfall i helgen men jag ser det ändå som positivt att jag kunde bli gravid!
  • emhu
    Jessa01 skrev 2017-04-26 17:36:14 följande:

    Det var lite spännande att läsa. Min äggstockar är utdömda- två blåsor på både långt och kort protokoll (trots höga doser av både Gonal och Menopur) så kliniken tycker inte att det är lönt att fortsätta,

    Då vi är utdömda bestämde sig jag och mannen för att köra på de få ägg vi har. På fredag är det plock och det har visat sig att ytterligare en blåsa vill vara med i matchen. Så nu blir det plock på tre blåsor.

    Jag är inte personen som ger upp- även om denna processen är bland det värsta jag har varit med om. Med ditt inlägg så kanske det finns hopp ändå. Fast vi satsar ju först på de ev äggen som kommer nu :)


    Håller tummarna på att alla blåsor ger er ägg!!
  • emhu
    Nube skrev 2017-04-26 19:33:51 följande:

    Så tråkigt att det blev missfall, du gav mig hopp att det kan gå! Men då vet du iaf att du kan bli gravid, det är ju jättepositivt! Ska ni börja med ivf nu?


    Ja, det känns väldigt bra att veta att det funkar! Vi ska vänta på att missfallet blöder ut ordentligt och sedan ta ett möte med ivf-kliniken igen om typ 3 veckor så får vi se hur vi går vidare. Jag gör ju gärna ett försök innan sommaren men hade också varit lite skönt att ha tid att vila upp sig ordentligt i sommar och köra i höst istället. Vi flyttar dessutom i början på juni och deg känns lite tungt att både göra en behandling och fixa flytt...vi får se :) hur skulle ni gjort? Tänker också att har jag blivit gravid på naturlig väg en gång så kan det ske igen och sommaren kanske är en perfekt tid att ge kroppen en naturlig chans till.
  • emhu
    Nube skrev 2017-04-27 11:30:33 följande:

    Det kanske är värd att vänta och börja efter sommaren, låta kroppen vila efter missfallet. Men jag förstår att du vill komma igång inna sommaren, kanske kliniken har en åsikt vad är bäst så prata med dem. Hoppas det går bra! :)


    Ja, jag skulle boka ett besök hos klinken när jag slutat blöda efter missfallet, hoppas det inte drar ut allt för mycket på tiden bara.
  • emhu
    caaam skrev 2017-04-27 10:25:12 följande:

    Hej! Helt ny här och följer tråden.

    Fick mitt AMH igår och det var väldigt lågt. Ska i alla fall testa en provstimulering nu annars måste det bli äggdonation.

    Någon som blivit gravid trots lågt AMH?


    Hej Caaam!

    Tråkigt att höra att du fått missfall tidigare. Jag har ett pågående missfall nu efter att blivit gravid på naturlig väg. Jag har ett amh som är mindre än 0,05 så jag trodde aldrig det skulle funka på naturlig väg men ibland ska man ha lite tur! Vi blev gravida precis innan vi skulle börja en ivf-behandling...väntade bara på att mensen skulle komma men den kom aldrig och istället fick jag rtt positivt gravtest. Men det slutade som sagt med ett missfall i vecka 7. Jag ser det dock som väldigt positivt att vi kunde bli gravida på egenhand. Vi går hos Sophiahemmet i sthlm

    Hur gammal är du? Kör ni på kort eller långt protokoll? Vilka mediciner och hur mycket?
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH