• Frazze

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Nube skrev 2019-04-13 22:21:47 följande:

    Så fantastiskt! Stort grattis och hoppas att allt går bra nu :)


    Tack snälla <3 Slappnar väl av när bebis är född och fyllt 20 typ. Eller inte!
  • Frazze
    Percafluviatilis skrev 2019-05-14 07:33:41 följande:

    Hej alla! Längesen jag skrev här. Vårt sjunde embryo satte sig! Har haft amh så lågt som 0,5 (men varierat). Är i vecka 6 bara och har inga symtom så har definitivt inte börjat räkna med att detta kommer fungera än. Livrädd att fostret är dött men lutinus håller kvar det. Hua. Men, vi kan iallafall plussa, alltid en framgång!


    Stort Grattis!

    Jag är ju gravid i v.10 nu och förutom brösten då så känner jag inte ett smack! Mina andra graviditeter så har jag känt växtvärk och spänning i magen hela tiden. Men nu absolut nada. Såg ett hjärta för 2 veckor sedan idag, men jag vet ju heller inte om det ser bra ut! Men vi får hoppas på det bästa nu! Lycka till med fortsatta graviditeten!
  • Frazze
    Limarie skrev 2019-05-15 20:21:47 följande:

    Idag haft ultraljudet och tyvärr ser man bara 5 äggblåsor som inte ännu var riktig mogna. Tyvärr har jag redan högsta dosering.

    Läkaren tyckte det var mycket låg men tycker vi ska ändå fortsätta... Känns inte så lovande. 


    5 äggblåsor är bra ändå! Ge det tid! Du behöver bara ett guldägg för att lyckas
  • Frazze
    Percafluviatilis skrev 2019-05-16 06:58:20 följande:

    Tack! <3 Okej, ja, jag har börjat känna en avgrundslös hunger och är svullen/utspänd om magen iallafall. Man får ta en dag i taget helt enkelt! Vad härligt att du fått se ett hjärta! Önskar dig all lycka!


    Ja denna hunger! Jag äter som två hästar och är ändå vrålhungrig. Mina bröst är gigantiska och jag är sjukt trött hela tiden. Ugår sov jag 1 timma på dagen och sen erbjöd jag mig att lägga vår son. Sen att jag somnade först var en helt annan sak alla tecken är ju positivt! Önskar bara jag kunde känna av lite växtvärk. BARA 26 dagar kvar till kub Inte för att jag räknar alltså!

    Har du något vul inplanerat för att få se ett litet hjärta?

    Håller tummarna för dig att allt går bra nu! I år är det vår tur
  • Frazze
    Percafluviatilis skrev 2019-05-21 06:53:48 följande:

    Skönt med så mycket symtom! När gjorde ni första VUL? Vi ska dit på måndag, är så i vecka 7+1. Livrädd att vi inte ska få se något hjärta :(


    Hej, vi gjorde vul i 7+2 och såg ett litet hjärta. Nu väntar jag på KUB om 4 veckor har inte sett om allt är bra där inne sen 7+2 så man är nervös som attans. Men med alla symptom som jag har så har jag svårt att tänka att något är fel. Men man ska aldrig säga aldrig! Jag är så trött hela tiden, mår illa hela tiden, och massa annat, men i magen känner jag inget!

    Lycka till på vul på måndag! Det kommer att gå bra ska du se
  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-06-03 13:11:58 följande:

    Omg jobbigt med olika bud. Vi får välja... Kommer bara göra ett försök så vill ju ta det ?bästa?


    Jag gjorde 2 korta protokoll och ett långt. Första fick jag ut 4 st ägg fick tillbaka 2 st sen inget till frysen. Andra försöket fick ut 3 ägg, 2 tillbaka inget till frysen! Långa protokollet fick ut 7 ägg men fick bara 2 tillbaka inget till frysen. Jag blev gravid första försöket av alla, men bebis dog i magen i v.24 så därför de 2 andra försöken. Men inget på dem.
  • Frazze
    smurf11 skrev 2019-07-16 22:36:58 följande:

    Hej Frazze!

    Jag läste att du varit hos Sverker på Hormonelle, jag fundera på att åka till honom. Var det länge sedan du var dit? Vad fick du för mediciner eller var det naturpreparat?????


    Mest ekologiska vitaminer faktiskt. Men det beror på hur du mår och vad du svarar i pappren man får ifrån honom. Allt jag svarade på tydde på att jag inte hade ägglossning el regelbunden sådan. Så han gav mig östrogenplåster, progesteronkräm och en lång lista med vitaminer. Det blir sjuuukt dyrt med alla dem och att hålla efter. Men jag köpte lite i taget! Fick mina plåster och tog dem i samband med letrozol och pang sa det direkt! Tror att det var östrogenet som hjälpte för letrozolen hade jag ju testat innan. Lycka till och hoppas du lyckas
  • Frazze
    smurf11 skrev 2019-07-17 20:23:51 följande:

    Tack Frazze! Jag funderar på att gå till honom eller till Hercare. Men det sistnämnda är mer än dubbelt så dyrt. Jag tror att jag har österogenöverskott fast ändå för lite, pga förlite progesteron. Fick du ta prover först?

    Jag har läst en del dåligt om honom, och sedan mycket bra också! Så jag ska fundera på saken! Tack för ditt svar!


    Han tar inga prover alls, för han säger att de prover man tar inte stämmer ändå. Speciellt inte de som har med sköldkörteln att göra! Jag tror på honom, men många har kanske inte lyckats som jag och då skriver man ner han direkt. Alla får ha sin uppfattning! Lycka till med vad än du väljer.
  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-08-01 11:41:58 följande:

    Är det någon som varit med om att mensen inte kommer igång igen efter avbruten ivf? Min avbröts i mitten av juni pga inget moget ägg, fanns ett men inte tillräckligt stort. Trodde mensen skulle komma efter några dagar en inte kommit ännu.


    Har du vart och kollat upp dig? Det kanske på grund av ivf inte kom igång då ingen äl skedde? Men du borde ju i så fall fått en mens nu!? Brukar du ha regelbunden mens?
  • Frazze
    larssonc skrev 2019-09-29 12:40:18 följande:

    Åh jag blir så tokig på min kropp. Jag har sen 2016 haft mycket mellanblödningar och det har ännu värre sen vi förlorade lillebror i vecka 20 i mars i år. Har ungefär 5-7 blödningsfria dagar. 

    På grund av alla mellanblödningar har jag rätt svårt att avgöra när min mens börjar.. jag har gissat på 2-4 september denna månad. Har inte tagit äl tester men tror jag hade äl runt 16-18 sep. Denna månad har jag inte haft en enda mellanblödning. Det har bara hänt de två gånger jag blivit gravid. Så jag blev såååå hoppfull att jag var det igen. Om jag utgår från 2 sep är bim idag. Testade solklart negativt och varit såååå besviken. Jag borde vara på äl +11-13 något. Mina tidigare graviditeter testade jag positivt på +12 / bim -4. Mitt hopp är helt borta och jag är så jäkla ledsen. Varför ska kroppen spöka så här? Ge en hopp utan att det är något. 

    Nu är jag så jäkla rädd att mellanblödningarna är borta för mensen är slut :( 


    Har du sökt för detta? Vad säger de i så fall? Det kan ju finnas många orsaker och några av dem inte särskilt trevliga tyvärt. Har du försökt reglera med östrogenplåster och progesteronkräm?
  • Frazze
    larssonc skrev 2019-09-29 14:18:19 följande:

    Givetvis har jag det. Mellanblödningarna är pga lågt amh. Jag har progestronbrist och äter sedan länge progesterontabletter (provera) varje cykel. Skulle aldrig ta progesteonkräm då den inte är receptbelagd och därför känns den inte säker. Heller inte lika stark/effektiv som riktigt progesteron man får via läkare. Tyvärr hjälper inte ens tabletter mycket utan jag lär få ha dessa mellanblödningar tills mensen slutar helt. Östrogen kan jag ej ta då jag fått stroke av p-piller.


    Progesterall är jättebra den krämen! Blev jag rekomenderad och den har jag använt i kombo med östrogenplåster då. Hoppas du får ordning på det någon gång!
  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-10-01 21:41:00 följande:

    Frasse och smurf ni skrev tidigare i tråden om två hormonläkare typ. Vad är dess och vart hittar man dem? Finns det någon i Göteborg? Jag skulle vilja få östrogen plåster utskrivna precis som du provat frasse. Tror detta kan passa mig, men där jag gjorde ivf säger att det inte är något för de med lågt Amh alls så där kommer jag inte få det. Vill hitta ett annat ställe, någon som vet? Gärna i Göteborg. Tack på förhand!


    Den läkaren jag var hos var ju Sverker Hubbinette på Hormonelle i Stockholm. Svindyrt. Men med mitt AMH på 0.2 så fick jag plåster plus letrozol och det gav mig mitt barn. Hade gjort ivf i Göteborg innan och de dömde ut mina äggstockar direkt! Önskar jag kunde visa dem att de kanske inte alltid har rätt. Lycka till!
  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-10-02 08:31:00 följande:

    Tack frasse, jag har ju samma problem med lågt amh. Pratade med min ivf läkare i Göteborg om just detta plåster och letrozol han sa att nej nej nej det är inget för de med lågt amh då behöver man maxdoser som du fick men det hjälpte inte tyvärr. Men har du något annat problem än lågt amh? Så det var därför du fick detta?


    Nä lågt amh bara vad jag vet. Letrozolen fick jag av en kompis Sverker har sina egna åsikter på grejer och ratar det mesta som vården gör!
  • Frazze
    Liv2014 skrev 2019-10-02 15:08:12 följande:

    Hur fick du koll på att han var bra då att det var dit du skulle gå? Finns det info om honom i denna eller någon annan tråd?


    Nä en vän till mig har gått hos honom för andra problem, så jag tänkte att jag skriver ett mail till honom och ser vad han kan göra för mig.
  • Frazze
    Aylina88 skrev 2019-12-15 09:06:43 följande:

    Hej tjejer! Jag fick tillbaka min mens och har hållt på i 6 dagar nu vanliga fall så har jag i 5 dagar vet nån om de normalt?


    Åh efter en graviditet så går inget tillbaka till normalt efter. Var glad att du fått din mens tillbaka i alla fall Jag fick en liten kille för snart 3 veckor sen och han är helt underbar får se om jag får någon mens tillbaka denna gången.
  • Frazze
    Äggbrist skrev 2020-04-29 18:20:32 följande:

    Hej alla därute.

    Fick i februari veta att jag har AMH 0.1. Förtvivlan. Har nog knappt egentligen fattat mer än att det typ är kört men i vilket fall mkt bråttom. Är mitt i första IVF.en, har spejat, punkterat cysta, sprutat spejat och sprutat..... Chock och överraskning varje gång jag går dit (maken får inte följa med pga Corona) har jättesvårt med det mentala, känner mig helt utelämnad, I morgonbitti är det ultraljud för att kolla om det finns nått att ägglossa. Allt är kaos på insidan. Hittade denna tråd i fredags efter att ha gråtit som ett barn under nästan hela förra besöket. Läst i den på nätterna. Tänkte att det var dags att skriva nått.

    Är inte purung heller - 38 - utöver denna nästan obefintliga äggreserv. Nån som kan relatera, ge mig nått tips eller bara berätta sin historia?


    Hej äggbrist! Du är absolut inte ensam och jag säger bara, Ge inte upp! Jag hade ett amh på 0.5 när jag gjorde mina ivfer. Blev gravid på första, men barnet dog i magen. Efter det så gav jag upp ivf och gick direkt på äggdonation. De dömde ut mina äggstockar där jag gjorde mina ivfer, så jag tänkte att skit i det då! Jag kör äd för att slippa stressen med att få fram ägg. Sagt och gjort så åkte vi till Riga och förde in 2 st blastocyster och jag blev gravid, men mf i v.7. Då sa vi att vi väntar i några månader så åker vi igen. Kände att efter ett förlorat barn och 2 misslyckade ivfer och ett äd på 1.5 år var slitit på kroppen. Jag proppade kroppen full med vitaminer och sökte hjälp hos Sverker Hubbinette i Sthlm. Han sa många saker som stämde! Jag fick östrogenplåster och lite annat utskrivet som jag hämtade ut och sen åkte vi på en lång semester jag och min man. När jag åkte hem ifrån semestern så var jag gravid med mitt första barn som nu blir 4 i år. Förra året åkte vi tillbaka till Riga och förde in ytterligare 2 st blastocyster och barn nr 2 från äggdonation ligger nu här intill mig i sängen. Så jag säger dig att ge inte upp! Det finns de som har noll på amh och blir naturligt gravida. Och jag säger att uteslut aldrig äggdonation heller. Förstår om det kanske inte känns bra först, men jag är så lycklig och tänker inte ens på det!

    Kram och stort lycka till!
  • Frazze
    Steeph skrev 2020-11-06 09:44:42 följande:

    Hjäääääälp... är helt förstörd. Fått veta att mitt fsh ligger på 17!! Och inväntar svar om AMH (som kommer vara katastrofalt)x hur fasen går man vidare? Är ju bara 28 år.. :?(

    Blev gravida 2 månader efter pillerstopp men fick ma i februari 2020. Sedan dess går det inte alls. Ska till klinik på måndag och måste utifrån covid sitta där helt själv utan min man vilket känns fruktansvärt.


    Tycker du ska ta det lite lugnt! Be att få testa letrozol först i några cykler innan ni hoppar på Ivf. Hade vi gjort det så hade vi nog haft våra barn tidigare än nu. Letrozol och östrogenplåster är toppen med progesteron till hjälp Lycla till!
  • Frazze
    Steeph skrev 2020-11-06 18:06:20 följande:

    Hade du lågt amh och högt fsh? Jag har regelbunden cykel och haft mens alla år sedan jag fick mens vid 12 års ålder. Hade även mens när jag åt mini piller. Vill du delge lite om din erfarenhet för att lugna en otroligt ledsen och orolig själ.


    Jag testade mitt AMH när jag var 34 el 35 och då låg det på 0.2 och blev skickad på ivf i göteborg direkt. Mitt FSH minns jag inte vad det låg på, tror att det låg bra till dock. Kan du friska upp mitt minne? Vad är fsh igen? Jag blev gravid på förata försöket, men bebis dog i magen i v.24. Sen körde jag 2 ggr till utan resultat. De skrev av mina äggstockar och kallade det post ovary faliour el nåt sånt. Ja ha sa jag! Vi kör på äd! Så vi körde igång processen i Riga där vi skulle ha chansen att få våra barn. Vi åkte dit och hade insättning, blev gravid men fick mf i v.7. Då sa jag att vi väntar i några månader nu för jag vill vila kroppen. Vi bokade resa över december. Vi åkte upp till sthlm den 1 dec och då hade jag en tid bokad med Sverker Hubbinette på Hormonelle där. Jag var där och han sa att du har oregelbunden ägglossning så du ska göra såhär. Jag skulle ta en MASSA vitaminer och sen fick jag östroge plåster oxå. Dagen efter så flög vi och då började min mens. Jag slängde på ett plåster och sen hade jag fått tag i Letrozol av en kompis. Började ta dem så som man ska ta dem. Fast vi sa att vi kör inte denna månaden, för jag vill slappna av och dricka vin etc. 2a Januari fick jag plus på stickan. Han är nu mon stora kille på 4 år. Men sen så tog nog åldern över och mina ägg blev dåliga. Så min andra kille är faktiskt äd barn. Men jag är ju 14 år äldre än dig oxå. Du har fortfarande chansen och jag tycker du ska prova letrozol några cykler innan ni hoppar på Ivf. Lycka till!
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH