• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • maggies81

    Helt sjukt. Vi fick ut 11 ägg. Hade verkligen inte räknat med det . Sist så fick vi ut 10 men det var 5 år sen så jag trodde inte vi skulle få ut så många. Jag är verkligen nöjd. Jag hade räknat med 4-6 ägg.

  • livit

    Grattis! Måste kännas skönt :)

    Vårat möte blev ungefär som väntat idag. Vi skulle kunna få göra en provstimulering, men de går inte vidare om de inte ser minst 4(!) äggblåsor. Det lutar åt att vi går privat istället. Vad gäller DHEA så visste hon knappt var det var ...

    En fråga: jag tog mitt AMH-värde i slutet av sommaren. Jag har hört här att det var problem med de gamla proverna, men jag har fått ta det nya. Problemet är att de inte riktigt vet vad refererensvärdena är för dessa prover (gamla var ju 0.7). Enligt läkaren skulle de nya testerna ge 40% högre värden, men sedan sa hon att mitt värde (0.07) skulle motsvara 0.098. Detta verkar omvänt för mig. Är det någon som vet hur det ligger till med de nya? Spelar ju ingen större roll för mig, men det finns kanske andra som ligger i närheten av den magiska gränsen ...

  • Zwillinge86

    Jag hade 0,62 i oktober förra året och 0,26 i augusti i år så men har inte fått någon info om att referensvärdena skulle vara olika. Spelar förstås ingen roll för mig heller då mitt värde är långt under gränsen nu. Önskar att jag aldrig tagit om det. Det konstiga är att jag fick bättre resultat på min senaste behandling än den första, tyder på att amh kanske inte är så viktigt egentligen.

  • intetnyttpåplusfronten

    Men varför får ni göra om provet? Jag har frågat om att få göra om mitt, men bara fått svar att det inte behövs eftersom det är tydligt att resultatet är korrekt då mina äggstockar är för små, för få äggblåsor och så mitt amh värde som förra november var 0,27. Hur snabbt sjunker det egentligen? Hur vet man när äggen är slut? :o


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
  • Zwillinge86

    Jag vände mig till privat gyn vid senaste försöket och låg på ang orovet eftersom de gått ut med att många prover visat felaktiga värden. Gyn trodde nog att mitt värde stämde, men lät mig göra det ändå. Kommer dock inte berätta om det senaste värdet om jag söker mig vidare.

  • intetnyttpåplusfronten

    Jag har ju gått hos privata gyn hela tiden, kanske ska höra om jag kan få ett nytt test. Men jjag vill inte veta om det blivit ännu lägre :s


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
  • mian04
    intetnyttpåplusfronten skrev 2013-10-15 22:32:04 följande:
    Men varför får ni göra om provet? Jag har frågat om att få göra om mitt, men bara fått svar att det inte behövs eftersom det är tydligt att resultatet är korrekt då mina äggstockar är för små, för få äggblåsor och så mitt amh värde som förra november var 0,27. Hur snabbt sjunker det egentligen? Hur vet man när äggen är slut? :o

    Min läkare sade att det är väldigt individuellt hur snabbt amh-värdet sjunker. För en del går det sakta och för en del väldigt snabbt. Under 0,2 är det omätbart och då tycker de inte att det är någon idé att ta om det för att hålla kolla på det.
  • mian04
    intetnyttpåplusfronten skrev 2013-10-16 15:03:55 följande:
    Omätbart kan det väl inte vara? Det är ju nån i den här tråden som hade 0,16, hur fick de fram den siffran?

    Ja, man kanske kan se en siffra trots att amh-värdet ligger under 0,2, men läkarna betraktar ens värde som omätbart då.

    Se här till exempel:
    http://www.linne.se/nyheter/

    Men jag lyckades ju bli gravid på första IVF-försöket trots att jag har omätbart amh, så det kan funka ändå!! : -)) Allt handlar om kvalitet, inte kvantitet : -))  Så det är inte kört bara för att man har det.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH