• Linn73

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Jag och min man fick avbryta första vårt IVF-försök (långa metoden med Synarela och Gonal F, högsta dosen) eftersom det endast bildades en fullmogen follikel. Tester visade att mitt AMH-värde endast låg på ynka 0,4. Känner mig helt knäckt och har svårt att acceptera situationen. Konstigt nog har jag haft regelbunden mens varje månad och dessutom ägglossning (teststickorna visar det i alla fall).

    Ska träffa läkaren i morgon för att diskutera hur vi ska gå vidare och jag är livrädd att han inte vill ge oss en chans till med IVF.

    Skulle uppskatta om ni som lyckats bli gravida trots lågt AMH ville dela med er av era framgångshistorier! Är också intresserad av att höra hur det går för alla andra som är i samma situation som jag. Har ni övergett IVF för att gå över till äggdonation? Kämpar ni på med IVF? Har någon bildat tillräckligt med ägg för ET?

    Kramar till alla ni som kämpar därute!

     

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-08-13 13:19
    Ett nytt AMH-prov i juni 2011 visar att mitt värde har stigit från 0,41 till 0,84. Jag fattar ingenting! Men det enda som räknas i slutändan är ju hur pass bra jag svarar på hormonstimuleringen.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-04-22 19:54
    Jag skriver den här uppdateringen drygt två år och sex månader efter att jag startade den här tråden. Det kändes under en lång tid som att jag aldrig skulle få berätta min egen solskenshistoria. Men nu får jag äntligen göra det!! Den 17 april 2013 fick jag för första gången se ett starkt plus på stickan. Det tog åtta IVF, ett FET och slutligen en äggdonation innan vi lyckades. Är så innerligt tacksam att vi har fått den här möjligheten. Till alla er andra med lågt AMH - ge aldrig upp hoppet! Den här tråden är full av exempel på att det kan gå ändå - oavsett om det är med dina egna eller donerade ägg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-12-15 16:37
    Så kom äntligen dagen som jag och min man har väntat på i fem år - vår efterlängtade son föds! Han kom flera veckor för tidigt men visade sig ändå vara en pigg och stark liten krabat.

    Mina tankar går också till er som fortfarande kämpar. Jag hoppas att ni på ett eller annat sätt också får uppleva samma glädje som jag fått göra. Styrkekram till er och ge aldrig upp hoppet!

  • Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH
  • intetnyttpåplusfronten

    Ahaa, nej jag tänkte bara hur man kan få fram en siffra om det är omätbart :p

    Men enligt vad jag har märkt så spelar det ingen roll HUR lågt amh är, bara att om det är under 0,7 så får man fram färre ägg. Jag tror inte att det säger något om hur nära klimakteriet man är/hur stor äggreserven är.
    Men det är bara vad jag tror :p 


    Om du har något vettigt att säga så är du på fel forum.
  • livit

    Intressant studie mian04. Känns trist att höra att även äggkvaliteten hänger ihop med AMH, men det är väl lika bra att ha alla kort på boden innan man ger sig in i karusellen. Får man fråga vilka värden du har. AMH/FSH/ålder? Gravid på första försöket är ju fantastiskt!

    Jag har inte tagit om mitt AMH, utan detta var första provet. De ville ta det eftersom FSH var högt (20).

    Är det någon som har använt garanti-IVF hos Falun?

  • Zwillinge86

    En del menar ju att amh och äggkvalitet hänger ihop, medan andra hövdar motsatsen. Läser man på CFCs hemsida så framhåller ju de att kvinnor med lågt amh som är svårstimulerade kan ha goda chanser att bli gravida ändå så läbge de ändå lyckas få fram ägg. Det gav iaf mig hopp, så nu hoppas jag att min danska inte är helt galen ;)

  • Hannah8401

    Det var jag som hade 0,16. Men jag fick mitt mätt i pmol, inte ng, för att göra om pmol till ng så delar man pmol på 7. Så har man ng.

    Jag blev gravid naturligt ändå, hann aldrig till ivf. Ska bli intressant att se hur många ägg jag kan få ut om man provar ivf till syskonförsök.

    Jag tror nog det är mycket annat än amh som spelar in, annars hade inte så många i denna tråd blivit gravida.

  • maggies81

    Kan det vara så att amh värdet speglar äggkvaliten pga att de flesta som har lägre amh värde är oftast lite äldre och har då lite sämre äggkvalite? De som är yngre och har lågt amhvärde har ändå oftast ok kvalité på äggen?

    Sen undrar jag varför läkaren inte tog om fsh på mig? Senast jag tog det var2006-2007 och då låg det på 6,9. Men nu bordet det väl vara högre? Som jag har förstått det så är fsh värdet äggstockskvaliten? Kan läkaren se äggstockskvaliten genom vul?

    Imorn ska vi tillbaka till kliniken för återförande. De har inte ringt idag så jag antar att något ägg är befruktat.

  • maggies81

    Jahopp. Nu ruvar jag. Fick en 10-poängare tillbaka. 7 av 11 ägg blev befruktade men bara en av toppkvaltet. De andra 6 ska de odla vidare till söndag för att se om det blir något till frysen.

    På cvl kliniken har de ett scoringsystem där man kan få reda på hur stor chans man har att det lyckas. När vi fick svar på amh provet så sa de 25%. Idag sa han 40 % utifrån ägget, de andra värdena samt att vi har lyckats tidigare. Känns lite bättre idag för jag har varit så negativ innan.

  • Liv2014

    Zwillinge härligt att du är påt igen :) Maggie härligt blev ju kanon bra utdelning! Gällande amh och kvalitet så har jag också hört att det eventuellt kan finnas ett samband men att man inte riktigt vet och är lite oense där. Jag vill bara poängtera igen att jag precis som flera andra i tråden blivit gravida trots omätbart amh (under 0,2). Fick bara två ägg men ett tillbaka och en blasto i frysen. Är nu väldigt långt kvar men nu finns det ett tickade hjärta i livmodern i alla fall :) Mina var alltså av toppkvalitet där kan man inte säga att det fanns någon koppling i alla fall. Tror mitt Tsh låg på 9,75 är 34 år (tror någon frågade om detta tidigare). Lycka till alla som kämpar!

  • Sessa78

    Hej!
    Liv2014 - du menar fsh väl? Inte tsh? Eller? Tror det var jag som frågade vad ni hade i fsh då min gyn tyckte mitt värde var urkasst (10,7). För högt ths har jag oxå äter Levaxin nu så hoppas att det droppar och blir stabilt snabbt. Får inte försöka bli gravid innan. Det positiva bland alla kassa värden var att jag hade toppenvärde på progesterontestet. Hoppas på att upprepa det värdet när vi väl får försöka igen.

    Hoppas se fler positiva gravtest snart! Vi människor är ju faktiskt så mycket mer än några blodprover ;)

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH