• Anemon

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Håller tummarna för alla ni som är på gång
    Jag har alltid gjort mina stimuleringar med maxdos Menopur eller Gonal F, 450 ie, AMH mätt till 0,47. Nu undrar jag lite vilja doser ni andra går på? Får vi alla maxdos eller har någon gått på lägre doser med ok resultat?
    Anledningen till att jag frågar är att vi gjort en immunutredning i Athen fått rådet att trots lågt AMH värde testa lägre dos. Denna läkare har bra erfarenhet av detta men......så svårt att bestämma vad jag vågar.....man blir ju lätt förvirrad när alla i Sverige och även Danmark uniont sagt maxdos. Samtidigt har min gamla läkare sagt att det är oklart om doser över 300 ie verkligen gör skillnad, att man inte är helt säker. Det sägs ju även ibland att det inte är bra att chockstarta äggstockarna med stora doser.

    Någon som testat olika doser och kan dela med sig av erfarenheterna?

  • Anemon

    Mba, oj vad länge Claes blir borta! vad bra att du berättade det här. Jag timade helt fel med deras semester nu och gjorde alla kontroller i Falun för denna behandling vilket tog på krafterna med tidiga bilresor. Även om jag nu blivit ruvare igen och hoppas det går vägen så var jag inställd på att vid ev nästa behandling oavsett var och ev ÄD kunna gå dit. Bra att veta som sagt så tack för infon.

  • Anemon

    Bullan, man får 3 försök totalt på Huddinge.
    Efter vårt 1:a försök diskuterades om vi skulle få fortsätta eller byta kö. Vi fick fortsätta och blev också gravida men MA i v 8. 3:e försöket var aldrig någon diskussion då vi även fått till frysen utan vi gjorde ny ICSI. Med facit i hand så här efter ytterliggare flera privata behandlingar och ännu ingen full graviditet hade det så klart varit bra att ha ett sparat försök för ÄD kvar.

  • Anemon

    Och glömde ju....klart du ska njuta av plusset! Ett plus är ett plus och nu håller vi tummarna. Grattis!

  • Anemon

    Idis, om din Gyn skickat remiss till landstinget så kommer du få ett brev hem som bekräftar att du ställts i kö. Har du inte fått det? Nu är det över två år sedan jag började där men det tog ca 1 månad innan bekräftelsen kom.
    Med tanke på din ålder så tror jag du har goda möjligheter att åtminstone få göra en första sk provstimulering för att se hur du svarar på behandlingen innan de bestämmer vilken kö du ska stå i. Tycker du ska som du skriver åberopa vårdgarantin om du inte blir kallad snabbt så att du kommer i behandling. IVF kliniken i Falun har inga köer så om du vill betala själv så kan det gå väldigt snabbt där. Har precis gjort en behandling där och blivit väldigt bra bemött.
    Kom i håg också att värden som tex AMH aldrig säger något om äggkvaliteten, bara att äggreserven är mindre. Läser du igenom tråden kommer du se att vi alla svarat väldigt olika på behandlingarna och att det finns flera som lyckats
    Lycka till!

  • Anemon

    Cff, en aha upplevelse för mig! Kan melatonin störa ägglossningen? Visste inte det men det kan förklara varför jag helt plötsligt i somras inte fick glad gubbe..... Tog i inofolic under några månader i våras/somras.
    Slutade i slutet av sommaren och sedan när jag började med DHEA ville jag inte blanda.
    Vet dock flera som blandat och kört under sprittning också. Går säker bra med din plan.

  • Anemon

    Cff, har inte kollat ägglossning efter sommaren så jag vet inte läget. Blev så less på att det skulle börja krångla också så jag bestämde mig för att jag visst har ÄL och det som ungefär tidigare när vi myst hemma. Nog svårt att hålla lusten igång mellan alla IVF försök utan att jag ska nojja över den glada gubben på testet. Nu kör vi på glad gubbe i sängen i stället
    Egentligen vet jag inte heller om vi har chans på hemförsök då mina äggledare aldrig kollats efter AMH värdet visade sig vara så lågt. Nu efter 2,5 års IVF-ande ska jag äntligen kolla det nästa vecka!

  • Anemon

    Germany! Stort grattis. Min man och jag sitter och ler här i soffan och gläds med er! Plötsligt händer det alltså

  • Anemon

    Inflikar också om AMH värdet...står på Prasterone (DHEA) sedan september och det sägs ju främst kunna påverka äggkvaliteten men för en del även AMH.
    Tog därför nytt AMH prov i oktober som då var kring 0,2 och månaden innan var det 0,47. Det kan alltså svaja en del men.... framför allt hade jag idag vid VUL i samband med spolning minst 8 antrala folliklar vilket inte alls är så dåligt.
    Så låt inte värdet nedslå er för mycket. I slutändan är det bara kvalitet som räknas och inte antalet. Ett ägg räcker, bara det är rätt ägg!
    Välkomna alla nya!

    Julkramar till er alla i tråden!

  • Anemon

    Jayt, jag har fått det utskrivet av läkare. Går på IVF kliniken i Falun men de verkar vara den enda kliniken i Sverige som gör det. Det är en av anledningarna till att vi bytte till Falun. DHEA är inget undermedicin men kan vara en avgörande faktor för en del och då ofta äldre som har problem med äggkvalitet. Vet inte riktigt ännu hur det slår på mig då jag vid min sista behandling tagit det knappt 3 månader. Annars är DHEA vanligare i behandlingar utomlands. Finns en DHEA tråd här på FL där du kan läsa mer.

  • Anemon

    Bambi, jag har alltid börjat med Progesteron efter insättning. Varit på flera kliniker och de har alla sagt samma! CFC sa efter insättning till mig om det är där du varit....OBS då att jag alltid fått tillbaka 2 dagars.
    Stort grattis till fint äggplock!

  • Anemon

    Jayt om du syftar på 3-pack så har inte vi fått köpa det när vi drog i gång allt. Då låg jag på AMH 0,47. Men jag tror inte gränsen är knivskarp men det lär vara där någonstans samt ålder. Trist....däremot var set ok på CFC i Köpenhamn även för oss.

  • Anemon

    Visst är det surt att inte få köpa 3- pack! Det kostar ju inte lite att vara i IVF karusellen. Men klinikerna ser väl risken som betydande att behöva göra 3 behandlingar som cff säger.. Som tur är har både min mans och min arbetsgivare under resans gång infört möjlighet till bruttolöneavdrag för IVF så det har gjort det betydligt lättare att klara ekonomin. Kan vara värt att kolla med arbetsgivaren om du inte redan gjort det.

  • Anemon

    Cff, jag har nedreglerats med Synarela och ställt frågan vad som händer om jag skulle varit gravid då. Det har aldrig varit något problem enligt klinikerna ( 2st). Jag har dock uppmanats att direkt gravtesta om blödningen inte kommit som förväntat.
    Tror inte du behöver oroa dig.

  • Anemon

    Skrev en del i trådens start men har inte varit så aktiv senaste tiden men läser det mesta...
    Ni som undrat över Falun....jag har vid de senaste testerna haft mycket lågt AMH...0,27 och är nu 40 år....har trots det fått göra behandlingar i Falun i höstas och även nu i vår.
    Jag blev oerhört väl bemött dels på telefon av deras läkare och sedan via hemortsläkare som skrev ut DHEA. Då vår hemortsläkare sedan var bortrest när vi ville göra behandling gjorde vi hela behandlingen i Falun och fortsattse sedan så.
    En av deras läkare är lite svårpratad på telefon men väldigt vänlig när man träffar honom. Även den andra läkaren är väldigt sympatisk. Sköterskorna har varit fantastiska.

    Min erfarenhet var att de tittade på hela min historik, tidigare behandlingar och provsvar, när de lade upp en behandlingsplan. Min upplevelse är att de tittar mer på individen och jag fick ett helt nytt protokoll via dem som gav mycket bättre kvalitet tillsammans med DHEA. Jag rekommenderar verkligen Falun och önskar att vi bytt till dem tidigare även om vi ännu inte lyckats nå vårt mål och nu skiftat spår och i stället väljer ÄD.

  • Anemon
    Lillan15 skrev 2013-08-07 21:24:49 följande:

    Vart gör ni ÄD?

    Vi står i kö i Åbo, Fertinova. Hoppas på att få en donator i höst så att vi kan få komma i gång innan året är slut. Har fortfarande kvar två ägg mina egna ägg i frysen också och väntar på att vår klinik ska höra av sig för att få besked om frysförsök så just nu gör det inte så mycket att vi väntar....är dock inställd på att vi kommer behöva ÄD då jag redan gjort 10 återföringar utan att lyckas....
  • Anemon

    11 missfall... Så jobbigt för dig att jag inte ens kan föreställa mig att behöva gå igenom allt det.
    Om du blivit gravid så många gånger trots lågt AMH har du funderat över om det kan vara annat än dålig kvalitet på embryona som orsakar missfall? Lågt AMH behöver inte betyda sämre kvalitet! Jag vill tipsa om en tråd, Aten tråden som tar upp immunologiska orsaker till bl.a. missfall, dör flera Med liknande historia som du har Lyckats med rätt behandling.
    Jag har själv gjort mer än 10 IVF och har ett MA i bagaget och har nu bytt spår till ÄD. Innan vi bytte spår gjorde vi en utredning i Aten för att få veta om det fanns fler faktorer än äggen. Jag är 40 nu så åldern är en stor faktor för mig också. Jag vill bara säga att ÄD löser ju inte allt om ditt immunförsvar angriper din graviditet så du bör forska vidare i denna fråga innan du beslutar dig för ÄD.
    Skriver från telefon nu så lite korthugget i mins formukeringar men läs på i Atentråden!
    Varma kramar!

  • Anemon

    Åh Linn! Har tänkt på dig och undrat hur det gått för er! Blir så glad när jag läser vad du skriver! Stort grattis till er och många kramar!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH