• cilla67

    30+ med första barnet 1-3 år, del 13

    Tack Somna för ny tråd!

    Attans, Johlinn! Kanske behövs en dag till med penicillin? 

    Jag säger inget så har jag ingenting sagt, men jag noterar att det är AW och tänker att jag har en del jobb som ska levereras i stan... *visslar* 

  • cilla67

    Somna, vad man leker med mellan 1,5 och 2? Ja, här leks det med duplo, briojärnväg, bilar, play doh och dockspisen. Det är favoriterna, fast att få stå på en stol vid diskbänken och "diska"  eller "hjälpa till" med maten är nog det absolut roligaste. Och så läsa böcker eller sjunga eller pappas dator.
    Torn med tetror låter jätteskoj, A tackar för tipset!
    Själv har han i afton gjort potatisgratäng. Mamma skivade potatis och lök, A la dem i formen och saltade och pepprade. Med lite hjälp, men nästan själv. Det blev en förhållandevis kryddstark gratäng, eftersom det är så roligt att peppra!
    Sedan är det ju fantastiskt roligt att plocka med saker, gärna små. Plocka stora vita bönor i och ur ett pennfodral t ex, kan man hålla på med länge. Enkronor i ett papprör är också skoj. En, två, åtta, många! Sen häller man ut dem igen och börjar om!

  • cilla67

    Sara, jag trodde också att det var för tidigt, men A älskar att bygga med den. Han kan sätta ihop själv ibland, men oftast hjälper vi till att bygga en liten bana. Han leker mest med själva tågen för sig, men tycker det är roligt att köra dem på banan och att vi är med och leker, dvs sätter ihop.

  • cilla67

    Stackars Poker! Kan du få sova lite under dagen nån gång?

    Min son står på en stol vid diskbänken och "brer" sin egen smörgås. (Bregottet ligger i klumpar på och omkring brödet).
    Stolt pappa: "Tänk att du bara är 22 månader och brer din egen macka! 
    Mamma: Ja, i morgon fyller du 22 månader.
    A: Tårta! 
    Hjärta 

  • cilla67

    Annaloo, vilka äventyr ni har i affärer! Man kan ju göra en massa paket av en duplolåda! Vi köpte en stor duplolåda för 299 kr på Coop härförleden. Också den tänkt som julklapp när A väl hade glömt att den stod i vagnen. Bananer är bra distraktion!  
    Jag hade också funderingar på paketkalender, men bestämde mig för att vänta. Tror det kan bli svårt för A att hantera att paketen tar slut plötsligt.

    Johlinn, skönt att E piggnat till!

  • cilla67

    Vi har heller ingen grind för trappan, men vår jycke har inte fattat hur man går i trappor, så hon stannar där nere!
    A däremot klättrar både upp och ner, hittills utan olyckor. Peppar peppar.
    Däremot drullade han ner från en stol igår, och fick ett par tjusiga märken i pannan, på vilken han landade. Stackarn. Han kommer inta alltid ihåg att stolar man står på tar slut nånstans...

    Ela, attans att drömhuset dök upp nu! Vi ska titta på ett hus på söndag. Ingen vidare bra tajming där heller! Skulle vi vilja ha huset och rentav lyckas köpa det, misstänker jag att det är inflyttning ca 1 februari... Kanske inte jättebra, eller så är det det?!

  • cilla67

    Hanya, det gör de nog! Han är makalöst envis numer och ger sig inte i första taget. Tror I är lite likadan?

  • cilla67

    Fiji, vilket konstigt dagis som ringer så ofta! Har du kollat tempen hemma? Vad konstigt att de är så temp-fixerade på ert dagis. Kan inte tänka mig att N har feber så där ofta!
    Jag vet inte vad som är vanligt på dagis, jag har också undrat hur de gör eftersom A berättat om en termometer i rumpan, vilket vi inte har hemma.... Nu får man ju ta det med en nypa salt, det A säger, han är ju ändå inte ens två år. Men jag måste fråga dem om detta. 
     

  • cilla67

    Somna, A vill också gärna "sopa" i toan. Bra idé där att ha en egen. Sånt gör ju alltid att grejer är mindre intressanta. Nu har vi en sån som står i en djup burk och har ett slags lock, så den syns inte och då kan man glömma den emellanåt. Jag har helt gett upp att försöka mota klättrandet. A älskar att stå på toalocket, man kan ju spola och pilla på grejer på handfatet och en massa skoj! Det är bara att bita ihop och låta G ha fläskläpp några veckor. Det går över, snart behärskar han klättrandet bättre och drullar inte ner så ofta!

Svar på tråden 30+ med första barnet 1-3 år, del 13