Inlägg från: leolina1980 |Visa alla inlägg
  • leolina1980

    Utekanin, vattnet fryser!

    Även gurka innehåller mycket vatten och kan ges istället för vatten. En sak ni ska tänka på är att då han är ensam kanin måste ni umgås jättemycket med honom. Har ni inte funderat på att ta en till? Kaniner borde helst vara två stycken, men om man har mycket tid att umgås med dom varje dag så går det naturligtvis att bara ha en.

  • leolina1980
    MintMint skrev 2010-11-28 21:33:54 följande:
    Vi funderade ett tag på en kanin till, men eftersom det inte är så lätt att ha två kaniner i samma bur, så får det vänta. Eventuellt kommer vi att dela av buren i två delar, med en kanin på var sida (med nät emellan bara). Men vi umgås ganska mycket med kaninen på dagarna/kvällarna så han är inte så ensam.
    Okej, men det behöver ju inte vara jobbigt med två kaniner i samma bur :) Vi tog först en pojk-dvärgvädur och när han var fyra månader kastrerade vi honom och tog en tjej-dvärgvädur som kompis åt honom. Dom älskar varandra och har verkligen bra sällskap av varandra. Men jag vet att det inte alltid går så bra, kanske hade vi tur med våra då dom kom så bra överrens.

    Att dela buren och ha två kaniner med galler emellan låter ju också bra tycker jag :)

    Bra att ni umgås med honom, ni verkar vara bra kaninägare :)

    Men usch med mössen!! Igår när jag städade mina kaniners bo fick jag för mig att det var en eller flera möss där inne och fick vild panik, rusade in på jakt efter en av våra katter men dom märkte ju att nåt var på gång så dom var fortare än kvickt ut genom kattluckan :) Fick i varje fall tag i en av katterna och tryckte in honom i kaninboet men han undrade nog mest vad fan jag höll på med, satt där och såg förvirrad ut och kill kaninen blev fly förbannad och började stampa. Till sist hoppade kissen ut och jag blev själv tvungen att ta reda på om där verkligen fanns några möss. Usch vilken upplevelse, jag skulle nog dö om jag skulle hitta möss där.. Denna gången var där inga möss, men skulle jag nångång hitta möss där skulle nog kaninerna få flytta in och bo inomhus resten av vintern..
Svar på tråden Utekanin, vattnet fryser!