Forum Förlossningsrädsla - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Svärmor..vara med under förlossning!! Orespekterad

  Fre 3 dec 2010 08:37 Läst 56658 gånger Totalt 382 svar
  Visar endast inlägg av Här och nu - Visa alla inlägg
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 08:37 #50

  Bara att säga att man SKA va med tyder på att man inte är frisk. Som många säkert skrivit ska du o din man enas om hur ni vill ha det med besök, men det är DU som födande kvinna som avgör om hon får vistas på förlossningsavd öht. Hade min svärmor sagt att hon skulle va med på födseln, hade jag frågat om jag skulle ringa psykakuten.

 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 08:43 #51

  Vad f-n; svärmor får väl göra en IVF själv om hon så gärna vill va med om en förlossning? Eller se en förlossning på nätet, om det är så himla intressant.

 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 08:46 #52
  Anonym (1mamma) skrev 2010-12-03 07:51:35 följande:
  Förstår dig precis TS. Tycer inte du har fel alls. Jag känner samma som du inför förlossning. Tyvärr var min svärmor med under förlossningen, hon följde med när det var dags att åka in och blev kvar. Jag undrade hela tiden när hon skulle lämna oss ifred. Ville ju bara ha mannen där. Jobbigt jobbit, och bara början på historian. Men den drar vi ej nu. Jag kan bara anta att det är så i deras kultur, de är sydamerikansker. Jag är svensk. Önskar så att jag inte var så blyg osv och hade kunnat se till att hon inte var med. Stå på dig!!
  Tyvärr var min svärmor med, skriver du. Nog fasen var jag rädd,smärtpåverkad till max osv under mina förlossningar, men nog var jag medveten nog om att få ut den ev. svärmor som skulle få för sig att tränga sig på. Kulutren är ingen ursäkt i ett sånt fall o nej, sydamerikaner har ingen hög frekvens att tränga sig på sådär.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:03 #55
  Anonym (1mamma) skrev 2010-12-03 09:01:15 följande:
  Bra för dig. Tror du missade att jag skrev att jag är blyg osv.
  Förlåt, men så blyg trodde jag ingen var o när man föder brukar en instinkt gå in, så att man blir jäkligt medveten om vad man vill o inte vill.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:05 #56
  Anonym (akutsnitt) skrev 2010-12-03 08:59:52 följande:
  har bara läst ts, och jag känner igen mig!
  Min dåvarande svärmor är helt underbar och jag älskar henne jättemycket, men aldrig att hon fick va med på förlossningen.
  Hon tjatade också om att hon ville va med, vänta utanför och allra minst att få komma in DIREKT efter!
  Men jag sa NEJ! inte en chans!

  Vi sa att vi säger till när det är okej att komma och hälsa på, men dom kom ändå!
  Dom åkte 6 mil för att komma in tidigt till oss, men dom fick snällt åka hem igen!
  Min son är född med akut kejsarsnitt och jag ville absolut inte ha besök samma dag.

  När det väl va okej för dom att träffa oss va jag fortfarande sängliggande, hade jätteont av snittet plus urkasst blodtryck, så min svärmor fick byta blöja på min son innan jag själv hunnit göra det.
  Låter som en bagatell för många, men detta är nåt som grämt mig genom åren...

  Jag tycker det är viktigt att man får ha den förlossning man själv vill, och att man känner sig TRYGG med dom som närvarar.

  lycka till ts!
  Grattis till er styrka att skicka hem dem igen! Verkar de ha lärt sig en läxa? Vänlig men bestämd funkar bäst.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:09 #58
  Anonym (1mamma) skrev 2010-12-03 09:07:30 följande:
  Behöver inte förolämpa för det.
  Du får ta reda på vad förolämpning är, för detta var det verkligen inte. Men den enda som kan se till att få ut oönskade är föräldrarna själva. Kan göras genom hjälp av personalen, men då måste man berätta för dem.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:49 #66
  Kerstin W skrev 2010-12-03 09:32:57 följande:
  Undra om hennes svärmor var med när hennes son föddes?
  För mig är det helt obegripligt hur någon kan begära att få vara med under en förlossning förutom partnern.
  Det är precis som om vissa människor tror att det finns något slags bäst före datum på en baby?!? Den måste ses på direkten för senare är den då inte lika fin och underbar längre! ???
  Jag tycker föräldrarna ska få ta emot sitt barn i lugn och ro och att man med gott samvete kan säga tvärt nej till både närvaro vid förlossningen så som besök tills man känner sig redo. Synd bara att det överhuvudtaget ska behöva uppstå konflikter och spänningar kring detta. Våra föräldrar kom när barnen var runt 5 veckor. Det var nästan så vi undrade om de inte ville se dem;) Men de tyckte att vi skulle komma i ordning lite här hemma och att vi vid det laget skulle uppskatta lite hjälp. Och precis så var det!
  Det där med bäst före datumet var kanon!
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:52 #67
  Emmy L skrev 2010-12-03 09:21:36 följande:
  Jag tror såhär, det är ju säkert minst 20 år kvar innan jag blir farmor hoppas jag ;), att jag skulle självklart vilja vara med när mitt barnbarn föds. Det jag däremot inte skulle göra är att tränga mig på, tycker att man får ta reda på hur den blivande mamman ser på saken och respektera hennes vilja. Det är trots allt HENNES förlossning.

  Tjingeling!
  Varför känner man ett behov av att va med? Bara det verkar sjukt, anser jag. Skillnad om det är i ett u-land eller om man inte hinner till sjukhuset.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:55 #70
  Anonym (1mamma) skrev 2010-12-03 09:12:25 följande:
  Lätt för andra att predika. Inte lätt berätta för dem när svärmodern är samma rum hela tiden. Så var det ifa, slut tjatat om det med någon tror de vet bäst.
  Jag är övertygad om att 99% hade bett släkten gå eller bett personalen säga åt dem. Det är inte lätt att säga ifrån, men det BLIR lätt om man månar om sig själv o kan va vänlig men bestämd o vet vad man vill. Jag hade t.o.m bankat till dem om de inte gått efter tillsägelse.
 • Här och nu
  Återställ
  Fre 3 dec 2010 09:57 #71

  Hur ska svärmor kunna hjälpa till att klippa navelsträngen, när hon inte klippt den mellan sig o sin son?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll