• Anonym

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    Jag jobbar på sjukhus och vi har rullande schema för jul/nyår/misommar och alla storhelgerna. Visseligen lägger folk in om föräldraledighet ändå. Men de allra flesta anpassar sig faktiskt.

  • Anonym

    Jag har fått lämna mina barn ensamma på julafton därför att de utan barn har tagit ledigt för deras män vill inte vara själva med släkten
    det finns alltid egon på alla jobb både med barn och utan

  • Anonym

    Nu har jag ju bara läst de första sidorna men kan du inte redan nu ansöka om semester nästa jul? Om chefen godkänner det får ju någon annan jobba, för man får neka föräldraledighet, någon måste ju vara på jobbet!

  • Anonym

    Måste fråga alla er som har speciella scheman över storhelger. Gäller det nyår, påsk , pingst och midsommar också då eller?
    Jag tänker fortsätta att ta ut fp på julafton så länge jag får. Innan jag fick barn jobbade jag varenda julafton ( i år jobbar jag inte ens enligt schemat ). De övriga  juldagarna gör mig inget att jobba.
    Hos oss har det dock inte varit något problem tidigare då alla som velat ha semester fått det beviljat pga att vi har så bra, vana vikarier som vill tjäna pengar och gärna jobbar storhelg.

  • Anonym
    Anonym (2) skrev 2010-12-07 18:24:15 följande:
    Nej har man ansökt 2 mån innan så får man inte neka föräldraledighet!
    Jo, det får man! Tänk om alla skulle lägga in om fp...
  • Anonym
    Anonym skrev 2010-12-07 16:54:41 följande:
    Självklart ska dina kollegor vara lediga. När du själv får barn kommer du att fatta...
    vilken ***** trög kommentar. precis lika trög som de från Anonym (2). så, om man inte VILL ha barn. eller kanske inte KAN FÅ. då ska man offra sig för alla som har skaffat dessa? ni som har barn verkar tro att det är nästa generations små presidenter allihopa. förlåt, men jag tror barn klarar sig utmärkt med en förälder på julafton (för är man ensamstående kan jag tycka att det är specialfall). om de gråter en skvätt - so what? livet är inte alltid rättvist. bättre de lär sig det tidigt.

    helt enkelt:

    egoföräldrar - ge er! era barn är bara speciella i era ögon. inte i spec många andras. ska de utövande kristna få förtur på er kanske? de firar ju faktiskt jul av riktiga anledningar och på "rätt" sätt. för julen är inte alls barnens högtid. det är bara BR leksakerkatalogen som får er att tro det. Och julkalendern då, den fanns väl också när jesus föddes antar jag? 
  • Anonym
    Eisa skrev 2010-12-07 18:40:21 följande:
    Men det är väl SJÄLVKLART att småbarnsföräldrar ska ha förtur på att vara lediga på julafton. Barnen ÄR viktigast, alltid, inte bara på julafton. Barn vill vara med sina parents på jul.
    barn är inte alls viktigast på jul. vart har alla fått det ifrån? barn dör inte av att ha en förälder hemma på julafton? herregud, hur sköra tror ni att dom är?? klart NI vill va hemma o lite lediga när era kollegor sliter. skyll inte det på barnen. att ni vill se dom öppna klappar e faktiskt ingen rätt till förtur på ledighet. hade jag jobbat med såna jobbiga människor hade jag gjort det till en sport att se till att de får så liiiiite ledigt på jul alla år efter att deras barn fyllt 8. elakt? - javisst. bryr jag mig om det - inte ett dugg!!! Skrattande hade sjukanmält mig om så krävs..
  • Anonym

    Jag kan tyvärr inte få barn så jag kommer aldrig att kunna ta ut föräldraledigt.Min senaste relation tog slut för 2 år sedan och adoptera barn ensam vill jag inte.Och jag börjar bli så pass gammal så jag vet inte ens om jag skulle bli godkänd som adoptivförälder.
    Men däremot har jag flera underbara syskonbarn som betyder mycket för mig som jag gärna vill fira jul med.
     

  • Anonym
    Eisa skrev 2010-12-08 06:35:38 följande:
    Nej klart barnen inte dör men de blir ledsna.
    Och det blir inte Gudrun 37 och hennes syskonbarn och övrig släkt? Varför är egna barn viktigast?
  • Anonym

    Mannen min har sina arbetsveckor alltid på julen. Nu är det längesen han var ledig fast vi har barn. Nästa år tänker han ta semester men jag tycker att det är fel att han skall behöva ta ut sina semesterdagar när andra ALLTID är lediga på julen. :( Han jobbar till sjöss.

  • Anonym

    Jag har bestämt mig för att sluta vara så jävla snäll på jobbet.Nästa gång någon av ego-föräldrarna vill byta arbetspass o dyl så kommer jag att säga nej.

  • Anonym
    Anonym skrev 2010-12-08 13:58:39 följande:
    Jag har bestämt mig för att sluta vara så jävla snäll på jobbet.Nästa gång någon av ego-föräldrarna vill byta arbetspass o dyl så kommer jag att säga nej.
    GILLA.....Även dom utan barn vill väl vara ledig nån jul...
  • Anonym
    Gurkburk skrev 2010-12-08 16:08:57 följande:
    Jodå, semester kan dras in om verksamheten kräver det. Vore dessutom ganska korkat av arbetsgivaren att bevilja semester så långt i förväg. Just runt större helger och sommaren brukar man inte bevilja någon semester innan alla har ansökt så att man kan lägga upp en schema utifrån att så många som möjligt får igenom sin önskan. Med undantag då för föräldralediga som inte behöver bry sig så länge de lägger in om ledigt två månader i förväg. De har trumfkort, men som många vittnar om här blir de också behandlade av sina kollegor och arbetsgivaren därefter. Vem vill ställa upp för någon som är så ego?
    Även föräldraledighet kan nekas om verksamheten kräver det.
  • Anonym
    Gurkburk skrev 2010-12-08 16:24:44 följande:
    Det stämmer, men det ska krävas en hel del för det. Det som TS beskriver räcker inte.
    Samma med semester, det krävs en hel del för att neka.
  • Anonym
    Anonym (Love) skrev 2010-12-06 14:33:48 följande:

    Om chefen sket så hårt i mig, så skulle jag faktiskt skita i chefen och sjukanmäla mig.


    Håller med om det där! Hade jag med gjort..det är inte rättvist att man ska bli "belönad" bara för att man har barn"  Har man inte rätt att fira jul bara för att man är barnlös? På mitt jobb turas vi om varje år...de e så det ska vara...barn eller inte barn. Jobbar man på ett ställe med såna tider så får man ta det och inte få några speciella tider bara för att man har barn. Julen är till för alla.
  • Anonym
    Putte11 skrev 2010-12-09 22:31:49 följande:
    I mitt och många andras jobb krävs det säkerligen ett halvår innan man på ett någorlunda vettigt sätt kan bidra ens i viss utsträckning. Menar du att man skulle ta in någon på timbasis då?
    Samma på mitt jobb. I början (de första månaderna) är nya bara till mer besvär.
    Tycker att det är skit-taskigt att samma personer alltid ska få jobba!
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!