• Anonym (2)

    Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!

    TessaS skrev 2010-12-08 11:36:32 följande:
    Vad tror du händer med barn som har föräldrar som behöver jobba en julafton med jämna mellanrum? Vilka men får man som barn?
    Vilka men får du som vuxen? gnällgenen?

    Finns ingen anledning att bjud aarbetgivaren på nåt som man har rätt till! Som förälder hamnar du efter  i lön med då sitter inte dessa gnällkärringar och gnäller hur synd det är! Så nej jag tycker inte det är synd om nån 40 årig gnällspik som får jobba...är man inte nöjd byt jobb då!
  • Anonym (2)
    Anonym (OH NEEEEJ!!!) skrev 2010-12-08 11:50:35 följande:
    så dina barn har bara dig, ingen pappa i bilden alls? de kan helt enkelt inte fira en jul utan just dig? så duktigt att du jobbade alla storhelger innan du fick barn. men vissa kan FAKTISKT INTE FÅ BARN!!! eller har inget intresse av att skaffa. och det gör inte dom till mindre värda människor för det. du är inte mer värd för att du fött några barn. tro det du men det tror ingen annan om dig.

    Och skulle någon gnälla som har fått kollegor att jobba jul efter jul efter jul och tagit ut fp - ja då var det ju just det jag sa. att en dag sitter dessa bittra mammor där, med barn för gamla för att utnyttja systemet eller vuxna barn som inte själva får ledigt, och jesus vad dom då kommer gnälla över hur syyynd det är om dom.

    nu har du VALT barn. jag tänker inte argumentera för din lön, varför skulle jag. du är vuxen och ska göra det själv. inte räknar jag väl med att du ska sitta med under mina lönesamtal med en liten hejarramsa? lön har inte med saken att göra. och om du nu själv gör jämförelsen med lönediskriminering och kopplar den till att barnlösa måste jobba jul - då erkänner du alltså att barnlösa ledighetsdiskrimineras! hah! så, i ditt huvud gör två fel = ett rätt?? man blir ju mörkrädd.

    med barn kommer fördelar och nackdelar på jobbet. och det är mkt riktigt, jag håller med. men det ska drabba dig och dig enam. inte fan ska JAG få nackdelar på jobbet för att du vill föröka dig? tänk om jag försökt få barn i tio år men inte kan. min största sorg i livet och då ska jag dessutom få ta nackdelar på jobbet för att DU fått barn?

    vakna. världen snurrar inte kring dig. eller dina barn för den delen.
    Nej och världen snurrar inte runt dig heller! man vill kanske fira julen som en familj! Förstår du det eller har man bara rätt att göra det som vuxen då?

    De flesta tar ut sin sommar semester samtidigt som sin partner men har du barn så går inte det utan man får vara glad om man kan ha semester 1-2 v samtidigt om man har tur. Ska man då sitta och gnälla om det år efter år att jag måste jobba när min smbo är ledig. Väx upp och bit i det sura äpplet. Passar det inte så byt jobb där företaget har stängt under storhelger svårare än så är det inte.
  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 11:59:12 följande:
    Du gnäller rätt bra. Vill du inte jobba storhelger får du väl skaffa dig ett jobb där man är ledig då.
    Jag jobbar inga storhelger så jag vet inte vad du pratar om?
  • Anonym (2)
    Findy skrev 2010-12-08 11:58:10 följande:
    klippa navelsträngen som går från dom och till vad? ska du försöka förolämpa nån när du inte har ett vettigt svar så kan du ju försöka lite bättre. det är nog faktiskt egomammor som du som behöver klippa navelsträngen till era barn.

    det finns faktiskt de som är yngre o mindre tantiga än dig som inte får ledigt pga att folk utnyttjar fp varje år. alla e inte unga mammor med tre barn vid 23.
    Vart brukar en navelsträng gå? Du som vuxen vill fira jul med dina föräldrar men förnekar småbarn att göra det med sina ? Var ligger logiken i det du som försökte va smart...
  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 12:04:57 följande:
    Vad är problemet då?
    Jobbar man på ett ställe som har sin verksamhet igång på storhelger får man jobba jul ibland, jag förstår inte hur det kan vara svårt att förstå. Har man problem med det får man byta arbete.
    allvarligt vem blandar du ihop mig med? Tror det är någon annan du ska svara ovh inte mig för isådanafall misslyckas du med att förstå vad jag skriver.
  • Anonym (2)

    precis ser reglerna ut som de gör så visst ska man utnyttja det precis som man utnyttjar annat som gynnar en.

    vill jag vara ledig med mina barn och har den möjligheten så är det klart att jag är det mina barn o familj går först!

    Planera bättre till nästa jul o sluta gnäll. Det är inte dina koleger du ska gnälla på utn din tafatt chef som inte kan lösa det smidigt med vikarier och extra personal, det finns de som vill jobba på jul utnyttja det.

  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 12:19:23 följande:
    Nä, jag förstår precis vad du skriver trots din bristfälliga stavning och meningsbyggnad.
    Du anser att man är en gnällkärring om man tycker att man inte bör behöva arbeta varje jul bara för att man inte har barn. Jag anser att man är en gnällkärring om man arbetar på ett ställe som  har verksamheten igång på storhelger men ändå tror sig ha rätt att vara ledig varje julafton.
    jaha ja du ska gnälla över stavning mm också jag du är verkligen en gnäll kärring. Hoppas verkligen du får jobba på julen o andra storhelger.
  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 13:01:58 följande:
    Gnällkärring, ett ord.

    Jag är ledig på julafton i år och är färdig med min utbildning i juni vilket kommer leda till att jag kommer arbeta i en bransch där man inte arbetar storhelger.
    Ledsen att du inte får det du hoppas:)
    Du vet att man inte ska ta upp stavfel mm?

    Vem vet du har inte fått jobb ännu? Vilket som så bryr jag mig inte ifall du är ledig eller inte. Du är ingen människa jag vill ha att göra med och kommer aldrig att ha att göra med så..
  • Anonym (2)
    Anonym (OH NEEEEJ!!!) skrev 2010-12-08 13:04:58 följande:
    det är iaf JAG medveten om. men du verkar ju helhjärtat stödja att de barnlösa ska jobba varje jul för att du ska ha ledigt för att du har barn och familj. ja det finns fler som har familj lilla vän! man är en familj utan barn också om du inte visste det. jag kan jobba julafton, men jag tänker inte göra det varje år för att du råkar ha barn. man kan turas om. men det är det du inte verkar tycka? du ska ha förtur i all oändlighet för att du har barn? bryr du dig om andra utanför familjen över huvud taget eller är du liak ego som du verkar?

    när jag var liten fick man lösa barnpassning på sommarsemestern. man kan inte sno de bästa sommarveckorna för att dagis är stängt. allt sånt är saker man får räkna in när man skaffar barn för vi andra tänker inte anpassa världen så att just du får det bäst (ÅR EFTER ÅR EFTER ÅR UTAN ATT BJUDA IGEN). glöm. det är ett taskigt beteende. har man inget socialt kontaktnät/möjlighet till annan barnpassning. ja då tycker jag faktiskt att DU ska byta jobb. för resten av företaget ska inte stå för vad du inte har!

    och varför ska jag bita i ditt sura äpple? DU har skaffat barn! du var valt det (hoppas jag), det e inget jag tänker ta skit för, den får du tugga i dig själv!
    Ja jag har valt att skaffa barn och tar vara på det som kommer till, alltså jag kan ta ut fl under storhelger om jag vill slippa jobba det är dig det sticke ri ögonen på inte mig. Och nej man kan inte vara lediga i alla evighet som du skriver!
    semester tog jag upp som ett exempel men det förståd väl inte du. Det är ingen av alla dessa gnällspikar här inne som beklagar sig över att föräldrar får ta semester tidigare och varför skulle ni egoister göra det då kan ju ni ta de bästa veckorna varje år. Men sen gnälls det om en dag under julen, patetiskt!
  • Anonym (2)
    Anonym (OH NEEEEJ!!!) skrev 2010-12-08 13:10:57 följande:
    du sa att gnällkärringar ska klippa navelsträngen. jag har ingenstans sagt att det är min mamma o pappa jag vill fira med. det kan vara min sambo, mina vänner, annan släkt. jag kanske vill sitta hemma själv på julafton, anledningen till att jag vill vara ledig när jag jobbat flera julaftonar har du inte med att göra.

    det betyder inte att jag sitter klistrad på de jag kanske vill fira med men vissa träffar man kanske bara just vid jul av olika anledningar. dina barn ser förhoppningsvis mer av dig, kanske varje dag till och med? så att försöka dra till med att vi kärringar (jag är garanterat yngre än dig) ska klippa en navelsträng som inte finns till våra föräldrar, när du inte kan tänka dig att vara från ditt barn ens en halvdag på julafton låter lite lustigt. hört talas om att kasta sten i glashus?
    Jaha du tar förgivet att man bara firar jul mamma pappa och barn? Ingen annan släkt får vara med då? Förutom i ditt fall då eller? Vi har också släkt som vi bara träffa r under jul. Och har vi möjligheten att ta ledigt då så gör vi det. Sen får du och andra sura bäst ni vill. Tror inte att det är nån som tar fl bryr sig om vem du eller andra träffar eller inte träffar.
  • Anonym (2)
    jådåsåatt skrev 2010-12-08 13:56:39 följande:
    Jo, jag har ett jobb klart när jag är färdig med utbildningen.
    Tydligen bryr du dig eftersom du  verkligen hoppades att jag skulle få jobba alla storhelger;)
    jösses har du inget vettigt att göra? ja du vet ju verkligen vad jag hoppas på...mogen som en klase gröna bananer är du.
  • Anonym (2)
    Anonym skrev 2010-12-08 13:58:39 följande:
    Jag har bestämt mig för att sluta vara så jävla snäll på jobbet.Nästa gång någon av ego-föräldrarna vill byta arbetspass o dyl så kommer jag att säga nej.
    haha hade du varit snäll så hade säkert någon velat byta med dig eller som du föreslog jobbat halva dan.

    Frågan är bara vilken halva du hade krävt att få vara ledig på?
  • Anonym (2)
    Anonym (2) skrev 2010-12-08 13:56:05 följande:
    Ja jag har valt att skaffa barn och tar vara på det som kommer till, alltså jag kan ta ut fl under storhelger om jag vill slippa jobba det är dig det sticke ri ögonen på inte mig. Och nej man kan inte vara lediga i alla evighet som du skriver!
    semester tog jag upp som ett exempel men det förståd väl inte du. Det är ingen av alla dessa gnällspikar här inne som beklagar sig över att föräldrar får ta semester tidigare och varför skulle ni egoister göra det då kan ju ni ta de bästa veckorna varje år. Men sen gnälls det om en dag under julen, patetiskt!
    Fast varför ska någon annan jobba för att du vill tillbringa julen med din avkomma? Jag som inte har någon avkomma vill kanske tillbringa julen med partner/föräldrar/whatever, men kan inte det pga DIG och din unge.

    Eller egentligen är det hela systemets fel, storhelger borde man inte få ta föräldraledighet under.
  • Anonym (2)
    Anonym (2) skrev 2010-12-08 14:06:16 följande:
    Fast varför ska någon annan jobba för att du vill tillbringa julen med din avkomma? Jag som inte har någon avkomma vill kanske tillbringa julen med partner/föräldrar/whatever, men kan inte det pga DIG och din unge.

    Eller egentligen är det hela systemets fel, storhelger borde man inte få ta föräldraledighet under.
    Vi jobbar inte på samma ställe som tur är. Så får du inte ledigt så gnäll inte på mitt barn...kärring
Svar på tråden Så jävla trött på mina kolleger !!!! Jag måste jobba ännu en julafton !!!