• Niikki90

    Han slår sig hela tiden

    Har en son på 1 år, en väldigt livlig kille. Han slår sig ofta och har nästan alltid blåmärken.
    Idag tex gick jag för att borsta tänderna, han va i stora rummet. Jag hör en duns och skrik och springer in. Då ligger han på golvet på knä med ansiktet ner i golvet. När jag tar upp han har han ett rött stort märke över näsan, rinner blod från näsan och munnen. Jag vet verkligen inte vad som har hänt. Han låg mellan soffan och bordet. Så har funderingar på om han försökt klättra upp i soffan, eller om han försökt gå utan att hålla i sig. För nu efteråt går han försiktigt och håller i sig hårt i sakerna. Sitter just nu och väntar på att vårdcentralen ska ringa så vi få komma dit och dom kan titta om näsan och bruten. Den är lite sne och svullen och han gråter om man rör vid den.
    Har så fruktansvärt dåligt samvete för det känns som han alltid slår sig när jag är hemma, är väl rätt lågiskt med tanke på att jag är hemma hela dagarna och pappan är bara hemma efter kl 18 och helgerna.
    Men känner mig så fruktansvärkt hemsk, känns som jag är en dålig mamma eftersom han skadar sig så här ofta. Just nu väntar jag barn nr 2 och det får mig att få ännu mer dåligt samvete eftersom den första alltid slår sig, hur ska det bli med den andra?
    Kan ju tala om att han har ärr över hela högra armen pga vår katt som rev han, han har bränt sig på en ungs form, han har trillat ner från sängen och soffan ett antal gånger. Sista gången han trillade ner från sängen hade han nästan svart blåmärke i pannan. Bvc säger bara han lär sig.
    Men det känns som allt är mitt fel, jag försöker hålla koll på honom dygnet runt, men ibland måste man ju tvätta, diska och allt annat som behövs göras här hemma.
    Är jag en dålig mamma? Vad ska jag göra för att han ska sluta slå sig så här?

  • Svar på tråden Han slår sig hela tiden
  • Niikki90
    Birgitta2 skrev 2010-12-08 11:13:23 följande:
    Först och främst får du ju hålla koll. Inte går man själv och borstar tänderna med en ettåring som är själv i vardagsrummet? Man tar väl med sig barnet?
    Han stannar inte där inne, utan försvinner alltid ut. Tror mig jag försöker att alltid hålla koll.
  • Niikki90
    kmp skrev 2010-12-08 11:17:00 följande:
    Finns inte mycket man kan göra... förutom att hålla koll.
    Och även om man har stenkoll hinner de ramla innan man hinner förhindra det.

    Oroa dig inte. Min dotter är drygt två, och fortfarande ibland känns det som om hon konstant har en bula i pannan.
    Känns ju lite lättare att det finns andra som har barn som slår sig så. Kan ju inte spärra av läggenheten mer nu heller. Vi har redan spärrat av köket, badrummet och vårt sovrum så han bara kan vara i tv rummet, hallen och sitt rum eftersom där finns inte så mkt han kan skada sig på.
  • Niikki90
    tahira skrev 2010-12-08 11:20:42 följande:
    Det går inte att vara runt en ettåring konstant. Och falla kan de göra bara man tittar bort en stund.

    TS - Tänk efter om det är något extra du kan barnsäkra. Vi barnsäkrade bara det livsfarliga, men vår son var väldigt försiktig av sig i den åldern. Vi har vänner med jämngamla barn, och de fick säka precis ALLT, även saker som jag aldrig tänkt på. Se över huset/ lägenheten några extra gånger.

    Men oroa dig inte för mycket. Fall och slag hör till - i viss utsträckning.
    vi har otoligt mkt barn säkrat. lådor, el utag bordskanter, farliga saker där han inte når, grind till köket, stängt till vårt sovrum och badrum. men visst mer går detsäkert att barn säkra,fast inget jag kommer på.
Svar på tråden Han slår sig hela tiden