• kvinnan

    smördegsinbakad fläskfile

    Någon som har ett bra recept på det? Har aldrig gjort det men det låter ju så gott.
    Är bara rädd för att inte det ska bli nån smak inne i fläskfilen så vad kryddar ni det som?

  • Svar på tråden smördegsinbakad fläskfile
  • zeebra

    Krydda fläskfilén med peppar och salt och bryn runtom, lägg den i smördegen sen brukar jag lägga på tex cantadou ost vitlök och örter, blir .

  • kvinnan

    hihi tuff mat låter gött
    men brer du osten runtom? blir det smak innuti köttet?
    Hur länge har du den i ugnen?

  • plett

    Lägg en klick ost i "botten", lägg köttet uppepå och tryck ihop det. :)

    Kör på ca 200 grader tills det är gyllene. En kvart kanske?

  • Meus Veritas

    Ok blir fläskfilen verkligen färdig då om jag bara bryner den o sen har den inne i en kvart?

  • plett

    Det beror ju lite på hur stora fläskfilébitar du har. Ett tips är väl att ha termometer i ett stycke och vänta på 75 grader :)

  • middiz

    Jag gjorde inbakad fläskfilé idag, jag gör en sås på paprika/chili-creme fraiche och vanlig creme fraiche och lite vitlök..
    Saltar och pepprar köttet och steker det färdigt..
    Bakar in köttet och häller såsen över.
    Sen har det i ugnen tills smördegen fått färg och serverar med ris och en god sallad. Jättegott!


    Vintern är ingen årstid, den är en regelbunden naturkatastrof
  • LollloZ

    Jag brukar bryna fläskfilen, skär den ganska smått. Sen lägger jag den på smördegen. Blandar creme fraiche(gärna smaksatt) tillsammans med ganska mkt riven ost, salt och peppar som jag sen lägger ovanpå köttet. Sen bakar in den och tjoff in i ugnen i 20 minuter, serverar med en god fetaost sallad. Tycker att det räcker med sallad till då det är en väääldigt mäktig maträtt!!

  • Mollymajs

    Jag brukar ta en fläskfile och skära upp i skivor. Saltar och peprar och steker den nästan klar. Sen tar jag färdiga små fyrkantiga smördegsark. Lägger på en klick valfri ost (jag älskar kantarell ost) en filebit och slår igen paketet. Tycker det är roligare att få ett eget litet paket. Sen kör jag det i ugnen en stund står på förpackningen och serverar med nåt gott.

  • zeebra

    Jag brukar bre på osten ovanpå fläskfilén och sen på med smördegen som jag skär skåror i, i ugnen på 200g i 15-20 min. Alltså det blir ju inte smak inuti köttet men det blir ju mycket smak runtom gott.

  • BrödernaBus

    Jag brukar steka fläskfilé i skivor
    Lägga i en ugnsform
    Blanda Creme Bonjour ost (gräslök) med creme fraice och bre uppepå
    Lägg på smördeg och grädda tills allt fått fin färg

    Räcker med en sallad till som någon ovan skrivit!

  • kvinnan

    åhh vad allt låter gott, måste provas!
    Men steker ni filen i skivor? jag trodde man skulle steka den hel?

  • LollloZ

    Vill även tipsa om att göra samma sak fast med kycklingfilé istället för fläsk! Suuuuuper gott!! Glömde även skriva i mitt recept att ja blandar med färska finhackade chamoinjoner i creme fraiche röran=)

Svar på tråden smördegsinbakad fläskfile