Inlägg från: Memnok77 |Visa alla inlägg
  • Memnok77

    Pappa i september 2011

    Grattis!
    Vi skall också ha vårt andra barn runt det datumet, slutet av Juli är det planerat.

    Tråkigt med tidiga missfall, vi hade ett sådant i samband med förra graviditeten, man får helt enkelt se det som att det var något fel på barnet och att det var tur att det hände så tidigt. Krasst men det var så jag resonerade i alla fall. Bara på det igen, det är ju inte direkt oangenämnt arbete att göra ett barn... ;-D

  • Memnok77
    Dimpen skrev 2011-02-06 00:45:15 följande:
    Är också nervös, funderar på vad det kommer vara för filur där inne som så småning om kommer ut, om allt kommer gå bra med min flickvän med graviditet och förlossning, hur vi skall orka när det väl sätter igång, vad som skall hända med övriga "livet" som alla säger att man aldrig ser åter, om barnet skall vara funktionellt, hur man skall göra med föräldraledighet och jämställdhet osv. osv...
    Det där med att man inte får tillbaka det gamla livet stämmer. Men vad de flesta inte säger är att man inte är intresserad av sitt gamla liv längre, det finns så mycket annat som känns viktigare.
  • Memnok77
    Rehnish skrev 2011-03-18 11:53:23 följande:
    Grattis! Jag fick också besked av våran barnmorska att i september får vi våran första unge också.. Får jag fråga vilket datum? Våran var beräknad till 15.e
    Räkna med att de går över tiden om det är första barnet. De där datumen är inte direkt satta i sten om man säger så...
  • Memnok77

    Mitt tips är att vänta med att köpa grejer tills barnet har kommit, man har rätt dålig koll på vad som funkar/vad man behöver innan.

    Köp till exempel en billig begagnad barnvagn innan så att man har något och välj vilken snordyr bugaboo ni vill ha när ni testat att ha barnet ett tag.

    Bra tips att ha före barnet kommer är skötbord (det på ikea funkar utmärkt), riktigt mjuka fleecefiltar (här är det värt att spendera pengar, man använder dem oerhört mycket när barnet är litet). En mobil att ha ovanför skötbordet/sängen för att distrahera ungen medans man byter. Vagga är också skönt att ha i början. Om ni har tänkt att samsova är det också bra att ha ett baby-nest, kostar inte många kronor och har hårda väggar så att man inte behöver oroa sig för att rulla över på barnet när man sover.

  • Memnok77
    kula skrev 2011-05-27 14:20:43 följande:
    Hur går det för er?

    Nu är föräldrarkurs på kungshöjd inbokat och även Annas profylaxkurs i kroslättsfabriker 
    Barnrummet är nästan klart och tvättmaskin/tork beställd
    3 månader kvar... 
    Två månader kvar. Inga som helst förberedelser eller något inhandlat (eller det är inte sant, vi har köpt en ny vagn). Nu är det visserligen mitt andra barn så jag har det mesta klart här hemma. Men det är rätt stor skillnad mot förra gången känner jag.
Svar på tråden Pappa i september 2011