• Kavat

    NAN ersättning slutade på barnakuten! (bild)

    Oj! Usch vad otäckt med en sådan kraftig allergisk reaktion, men vad skönt att det gick bra tillslut!
    Och måste även säga att var glad över att du vet att det är mjölkprotein han inte tål så du kan undvika det.  Miralicia har svarat bra, så där har jag inget att tillägga.

    För att få i honom Nutramigen, så är det socker, vaniljsocker eller att blanda med bröstmjölk som gäller när de är så små, eller testa annan sort som Althéra precis som Miralicia skriver.

    Men sen undrar jag varför du tror att din mjölk inte räcker?

    För det är vanligt att man tror att inte mjölken räcker, men att det egentligen är en allergi hos barnet som gör att man tror att han är hungrig, inte går upp i vikt osv. Så kanske den räcker om du intensivammar och äter mjölkproteinfritt själv?

  • Kavat
    untensyu skrev 2011-01-06 19:12:19 följande:
    Svar till både K Kavat och Miralicia:

    Jag intensivammade förut, perioderna då min son ville öka produktionen. Ja! Men som jag skrev innan, att jag började med tillägg av många olika anledningar.

    Bl.a så har det varit svårt för mig att amma ett barn jag inte känner kärlek till, vilket långsamt har förändrats... Kärleken alltså. Jag åkte på en postnatal/ depression efter förlossningen (diagnos av psykläkare) och det har ännu inte blivit bättre! Jag gråter väldigt ofta, även när jag ammar! Jag har inte haft någon matlust, och det slutade med att jag inte orkade göra mat eller äta, trots att jag försökte. Och den perioden mådde jag ännu sämre, och mjölken började sina och sonen sög som en tok på mina bröst dygnet runt i flera dagar. Tillslut orkade jag inte längre, mitt och sambons förhållande var i farozonen och jag kände aldrig glädje! Både jag och sambon upptäckte att sonen tog skada av detta, därför vände vi oss till BVC, läkare och psykolog som uppmanade oss att ge tillägg! Och redan dagen efter mådde vi alla mycket bättre och sonen började le och skratta igen.

    DÄRFÖR ammar jag inte lika mycket nu! Och det sinade ytterligare när vi började med tillägget såklart... eftersom han inte åt lika ofta, då han blev ordentligt mätt. Men det var nödvändigt, eftersom vi som familj höll på att gå i kras! Jag ville inte att det skulle ta slut mellan mig och barnets pappa bara för att jag inte orkade med pressen!

    Det är jobbigt att ta upp detta i det här forumet nu, eftersom jag vet hur många som tycker att det är hemskt dåligt av en mamma att inte amma eller amma mindre.
    Vad jobbigt att du inte mår bra. Skönt att höra att det går åt rätt håll och att du mår bättre nu. Självklart är det absolut viktigaste att ni båda får må bra, så jag är ledsen om du känner att vi klampar in och säger att du ska amma om du inte vill det.
    Jag tolkade inte det som att du inte ville amma. Men då tycker jag bara du ska strunta i våra kommentarer om hur man ökar mängden bröstmjölk och göra allt för att ni ska må bra istället. Man är inte sämre mamma för att man inte ammar, men man kan bli en sämre mamma om man inte mår bra. Så a och o är att du ska må bra och att ditt barn ska må bra, med eller utan amning.

    Hoppas att allt ordnar upp sig och att ni får honom att ta den mjölkfria ersättningen. Ett annat tips är att försöka med kopp, pipmugg, annan napp, hällpip eller liknande på flaskan, för då har han lanske inte samma förväntningar på att det är samma innehåll som vanligt.
Svar på tråden NAN ersättning slutade på barnakuten! (bild)