Inlägg från: Dr Mupp |Visa alla inlägg
  • Dr Mupp

    NAN ersättning slutade på barnakuten! (bild)

    untensyu skrev 2011-01-06 16:58:37 följande:
    Vi provade inte den färdiga efter allergireaktionen bara för att... Utan läkaren på akuten sa åt oss att låta bli pulvret och prova lite av den färdiga igen, för att sonen kanske bara var känslig när det gällde pulvret. Och jag vet att man inte alltid är allergisk mot saker och ting från början, utan att det kan komma gradvis eller mycket mycket senare!

    Och varför jag gav sonen 50/50 bröstmjölk/ersättning är för att jag inte får ut så mycket när jag pumpar. Så om jag ska ge 90/10 blir han långt ifrån mätt på - utan bara arg/ledsen för att han fortfarande är hungrig!

    Att du sen med "bestämdhet" säga att han är mjölkallergiker tycker jag är fel. Du vet inte hela historiken och det finns MÅNGA bebisar/barn som är överkänsliga mot just komjölksproteinet som små, men inget mer! Jag känner flera som har fått mjölkfri ersättning och som fortfarande ammar - utan att vara mjölkallergiker!

    Vad jag ville med inlägget var mest att dela med mig vad som hänt mig och lillen, och funderingen på vad som skulle kunna vara skillnad mellan pulver och färdig ersättning. Den färdiga MÅSTE det vara högre krav på, eftersom det är en färdig blandning som dessutom klarar sig i rumstemperatur!

    Jag vet att man kan köpa receptfritt på apoteket. Nutramigen var det BVC hade inne som vi fick för prov helt enkelt. Och en dietist har gett oss rådet med vaniljsocker, eftersom jag inte får ut så mycket egen mjölk via pumpen.
    Undra om du missuppfattat begreppet mjölkallergisk.

    När en bebis är mjölkallergisk så är det alltså komjölkproteinallergisk. Man säger bara mjölkallergisk eftersom det är kortare. SÅ ett barn som är mjölkallergiskt tål inte komjölksprotein som finns i bla vanlig ersättning. Men de tål bröstmjölk utmärkt. I ganska många fall reagerar bebisen på om mamman äter mjölkprodukter eftersom komjölkproteinerna oftast går över i bröstmjölken. En del barn reagerar dock inte via bröstmjölken. Ditt barn tillhör uppenbarligen dem. Om barnet reagerar på att mamman äter komjölksprodukter får mamman sluta med det och kan sen fortsätta amma.

    Och nutra är verkligen vedervärdigt. Du kan även blanda i vanligt socker istället för vanlijsocker om inte vanlijsockret räcker. Elelr testa som sagt annan ersättning. Vår mjölkallergiker accepterade profylax men vägrade nutra.
    If you cut the wings of a fly, Does it become a walk?
Svar på tråden NAN ersättning slutade på barnakuten! (bild)