Inlägg från: Boosta |Visa alla inlägg
  • Boosta

    Ni med kaniner som bor inne!

    Jag har en innekanin, en liten kille. Han gnager aldrig sladdar eller dyl och springer fritt hemma. Se till att din kanin har annat att tugga på så att han får utlopp för sitt gnagbehov.

    Min kanin har alltid pinnar o kvistar att leka med. Jag har inte lyckats speciellt bra med att straffa kaninen när han har varit olydig, däremot funkar belöning! Ge kaninen kvistar (äppel eller päron) med bladen kvar, när han har gnagt på kvisten får han bladen som belöning. Han lär sig snabbt att sladdar inte alls är lika spännande!

    Det går att lära kaniner mycket, de är faktiskt riktigt kloka! Min är helt rumsren (bajsar inte ens i buren, bara i sin kisslåda...!) och som sagt, har inte bitit en enda sladd.

    Lycka till!

  • Boosta
    leolina1980 skrev 2011-01-06 21:26:05 följande:
    Men min kanin hade nog kvistar att gnaga på men han var ändå på sladdarna. Kan ju hända att han inte gillade sina kvistar, jag har märkt nu att dom föredrar äppelträdskvistar, det hade han inte då när han var inne. Rumsren var han och jag har nog märkt att kaniner är grymt smarta :)
    Ja, äppelträdskvistar är favoriten, det gillar de verkligen! Var noga med belöning när de gnager på rätt saker, du kan se till att klappa honom när han gnager till exempel.
Svar på tråden Ni med kaniner som bor inne!