• Vissla

    När slutar barnen med napp?

    I vilken ålder brukar barn sluta med napp? Nån som  vet vad tandläkaren rekomenderar?
    Varför börjar man med napp och huhr gör man för att sluta?
    Jag tror inte att jag sett något barn som går på lekis med napp (attans jag använde det förbjudna ordet) men betyder det att alla lekisbarn har slutat med napp eller har vissa den kvar som tröst hemma på kvällen? På dagis (nej ett till ajabaja ord) däremot tycker jag att barn i alla åldrar ränner runt med en plugg i munnen, händer det nåt magiskt över sommaren där?

    Vägrar använda ordet förskola i en text där man ska skilja på vilken typ av förskola det pratas om.

  • Svar på tråden När slutar barnen med napp?
  • Vissla
    Marre skrev 2011-01-07 21:16:56 följande:
    Förskola och förskoleklass är väl inte så svårt?

    Angående nappfrågan så tycker jag att de flesta brukar ha slutat med napp i 3-4-årsåldern även om jag personligen tycker fyra år är lite väl länge att ha napp. Mina tjejer slutade när de var 2,5.
     
    men jag kan inte stava till "klass" då "S" inte funkar på mitt tangentbord
    Varför börjar man med napp? Hur visar barnet att det är i behov av en napp?
  • Vissla
    Lunamamma skrev 2011-01-07 21:29:36 följande:
    Barnen börjar att ha napp för att föräldarna av olika anledningar ger dem en napp, men det är inte alla barn som VILL använda napp ändå. Jag gav napp till min äldsta eftersom jag inte fattade att det är normalt för nyfödda att vilja suga på mammans bröst dygnet runt. Jag försökte ge napp till min yngsta eftersom hon skrek oerhört mycket vad jag än gjorde. Hon ville inte alls ha napp trots många försök med olika modeller. Hennes storasyster är tre och vill inte ge upp sin napp frivilligt. Tandreglerare menar att nappen ger bestående bettfel om man använder den efter ca fyra års ålder. Majoriteten har slutat vid den åldern och de som fortfarande använder napp då skäms ofta lite för det bland andra barn/vuxna. Om inte min stora tjej har slutat självmant när hon är fyra så kommer jag att ta bort napparna.
    Gav faktiskt napp till min största också, var 16 år och trodde att barn skulle ha napp, strax före hon fyllde fyra år sa jag till henne att tänderna kommer bli snea om du fortsätter med napp, ok säger hon o hämtar hela sin samling + nappflaskor för att aldrig be om en napp igen.
    De andra tjejerna vill inte ha napp (dom är snälla o glada trots att jag inte försökt täppa igen truten på dom)
    Men alla är jätte chockade att dom inte vill, det tror inte folk på utan köper napp till minsta som fortfarande är i nappåldern som hon sen blir arg på om man skulle ge henne.
  • Vissla
    Dixie skrev 2011-01-07 21:33:48 följande:
    mina barn slutade med napp när de var 3 år. de fick napp från början för jag ville hellre att de använde napp än sög på tummen, för nappen kunde vi föräldrar "styra över", när barnen var över 1 år fick de bara napp när de skulle sova och om de var ledsna - svårare att ta bort tummen............

    fast på förskolan används väl bara napp vid vilan - inte springer barnen runt och leker med napp i munnen?? 
    nej men dom har en nappburk Skrattande
  • Vissla
    hella82 skrev 2011-01-08 21:27:53 följande:
    min son ville äta heeeela tiden, så jag lät honom börja med napp av den enkla anledningen att slippa amma en gång i kvarten under natten ;) han ammade ändå ofta, men nappen var perfekt för oss :)
    i sverige säger tandläkarna att "gränsen" är tre år, sen "måste" barnet sluta. i finland är det tydligen två år. min son slutade när han var 2-2,5 år. gick lätt som en plätt. han sa själv att han skulle kasta ut dem tlll fåglarna (?? vet inte var han fått det ifrån), och sen hade han slutat :)
    Men hur övertalar man barnet o ta napp istllet för bröstet? Minsta tjejen satt fastklistrad vid min tutte när ag ammade henne napp dög inte som substitut däremot var tummen kanon när hon var vaken och glad och "lekfull"
Svar på tråden När slutar barnen med napp?