• Milagrosa

    Vaginal förlossning eller kejsarsnitt: vad skulle du välja?

    Jag är ganska nygravid men har redan börjat fundera på det här med förlossningen, alltså vaginalt eller kejsarsnitt. Jag har själv gjort halvakut kejsarsnitt för sju år sedan med mina tvillingar, och har alltså bara erfarenhet av det. Därför skulle jag gärna vilja höra med er erfarna kvinnor hur ni upplevt era förlossningar och vad ni skulle välja idag (om valmöjlighet fanns). Det finns ju för- och nackdelar med båda alternativen. Enligt min erfarenhet var det ganska svårt (svårare?) att få igång mjölkproduktionen efter kejsarsnittet, jag var mindre förberedd rent fysiskt, dvs större chock för kroppen, medan fördelen onekligen var att underlivet hölls intakt.


    Om man bortser från att det kan vara svårt att få ett kejsarsnitt pga sjukhuspolicy etc, vad skulle du välja idag: vaginalt eller kejsarsnitt?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Vaginal förlossning eller kejsarsnitt: vad skulle du välja?
  • ThePointOfItAll

    Efter en jättebra(men smärtsam) vaginal förlossning och ett akutsnitt väljer jag alla gånger att föda vaginalt igen. Snart är det dags och jag kommer så långt det går försöka föda vanligt.

  • lövet2

    Vaginalt absolut. Jag gillar inte att bli opererad, men däremot gillar jag att föda barn ...

  • emi

    Jag har fött 2 barn vaginalt och skulle helt klart välja det igen. Nu har jag iofs haft (i mitt tycke) lätta förlossningar men jag jobbar som bm och kan säga att jag skulle vara livrädd iför ett planerat snitt.

  • Oj vad det blåser

    Hade en jobbig och långdragen vaginal förlossning och sprack både bak och innuti. Men hellre det igen än att någon ska skära hål i min mage. Är extremt rädd för operationer så jag hoppas verkligen att bebis i magen vill komma ut vaginalt.


    Trots att det var lite väl jobbig förlossning så tycker jag att det gick bra och var en fin upplevelse, samt att jag läkte i hop rätt snabbt efteråt. SKulle kännas jobbigt att ha ett stort sår som ska läka med både en bebis och en treåring att ta hand om.

  • oktobermammsen

    den ljuvligaste känslan i mitt tycke är när hela barnet bara flyter ut ur kroppen vid vaginal förlossning.En fysiskt underbar känsla som inte går jämföra med något annat. Min man blev också mer delaktig genom att ta emot våra barn när dom kom ut,något som inte skulle gått vid en operation.Jag tror bondingen blir lättare vid vaginalt.

    och jepp jag sprack halva jag när jag födde mitt första barn,och jepp mina blygläppar klyvdes när jag födde mitt andra men...

    ... åååh säger maken dom måste sytt bra för du är ju som en 15åring igen

  • Pix Maniac
    IdiotPrayer skrev 2011-01-14 14:15:03 följande:
    SJÄLVKLART vaginal! Det är det bärsta för kvinnokroppen,för bebisen och det naturliga. Kroppen är gjord för det. Ett kejsarsnitt ska vara en nödlösning,om man inte kan föda vaginalt,alt. om ngt går snett under förlossningen och barnet måste ut snabbt. Det är en operation,med alla de risker som en sådan innebär. Jag tycker det är klart som korvspad att man ska föda vaginalt om man kan.
    Det finns ganska många risker med att föda vaginalt också. 
  • eliten

    Fast då måste jag säga att min sambo blev med delaktig vid snittet och blev ju den första som fick hålla vår son jämfört med när jag födde vår dotter och hade henne själv på magen länge..

  • oktobermammsen

    eliten:ja man väljer ju olika,vi valde att mannen skulle ta emot barnen med back up av BM.ingen "mellanhandel" utan bara vi liksom...det gjorde det speciellt för oss

  • Phlippan87

    skulle aldrig i livet välja ks om jag inte måste för min eller barnets skull. det är min stora skräck kring förlossningen, älskade verkligen att föda barn och vill inte missa den upplevelsen denna gången heller


    ♥ Therese 091228 ♥ Knyttet BF 110618 | phlippans.blogg.se
  • GrönaDruvan

    Fött 2 barn vaginalt och blir det fler barn så vill jag utan tvekan föda vaginalt igen om det går. Mitt underliv känns också snyggare än innan och förlossningarna gick superbra och sprack inget!

Svar på tråden Vaginal förlossning eller kejsarsnitt: vad skulle du välja?