Inlägg från: Snabeldrake |Visa alla inlägg
  • Snabeldrake

    Min 5 månder bebis vill sova på mage, farligt??

    Min gosse har i stort sett alltid sovit på mage. Han vägrade både rygg och sidan. Vi skaffade ett andningslarm, annars hade jag svårt att kunna slappna av själv då man blivit så uppskrämd om PSD. Innan vi vände honom till mage så vaknade han stup i kvarten och var ilsken. Men efter han fick sova på magen så vaknade han bara när han var hungrig eller när han var pigg.

    Nu när sonen är "stor" så sover han fortfarande på magen, han älskar det än. Vissa barn tycker helt enkelt inte om att ligga på rygg, precis som vi vuxna sover på olika sätt gör barn det också ju. 

    Så köp ett larm och testa mage, det är mitt tips.  

  • Snabeldrake
    Mermaid78 skrev 2011-01-20 20:56:22 följande:
    Tack! Men tror du att det är någon fara nu när han är så stor? Köpte ett larm man skulle sätta på blöjan när han föddes men det gick igång hela tiden(fast han andades) så vi lämnade tillbaka det..
    Vad jag tror är ganska irrelevant egentligen, det är det du känner är bäst för er som gäller. Men jag tror inte att det är någon fara, när han är så stor. Kan säkert vända sig själv, vrida på huvudet, och då är han mer medveten om vad som händer m.m. Skulle han hamna med näsan rakt ner i kudden och får svårt att andas så vrider han säkert över huvudet till sidan igen (gjorde i alla fall min gosse), de gånger jag såg att han låg med näsan ner så gick jag in och vred tillbaka huvudet men det behövdes sällan då han gjorde det så bra själv. {#emotions_dlg.flower}
  • Snabeldrake

    Vi hade en liten kudde men det behöver man inte om det är magsovning som gäller. 

Svar på tråden Min 5 månder bebis vill sova på mage, farligt??