• Mermaid78

    Min 5 månder bebis vill sova på mage, farligt??

    Min 5 månader gamla bebbe sover oftast på sida eller rygg, men nu vägrar han. Det ska bara vara mage??Är orolig för plötslig spädbarnsdöd Han är ganska krallig, så han är ju inte direkt klen men känns otäckt ändå. Vad tror ni?

    Övrigt så har vi extrema sömnproblem. Han sover max 2 h i sträck på natten. Sover inte heller vidare mycket på dagen(så där kan inte problemet ligga) Har gett han nattvälling redan, men hjälper inte Han vaknar hela nätterna och gnäller, vill ha mat, stoppa i nappen osv..Snark!Zzzzz

  • Svar på tråden Min 5 månder bebis vill sova på mage, farligt??
  • Mermaid78
    Snabeldrake skrev 2011-01-20 20:34:54 följande:
    Min gosse har i stort sett alltid sovit på mage. Han vägrade både rygg och sidan. Vi skaffade ett andningslarm, annars hade jag svårt att kunna slappna av själv då man blivit så uppskrämd om PSD. Innan vi vände honom till mage så vaknade han stup i kvarten och var ilsken. Men efter han fick sova på magen så vaknade han bara när han var hungrig eller när han var pigg.

    Nu när sonen är "stor" så sover han fortfarande på magen, han älskar det än. Vissa barn tycker helt enkelt inte om att ligga på rygg, precis som vi vuxna sover på olika sätt gör barn det också ju. 

    Så köp ett larm och testa mage, det är mitt tips.  
    Tack! Men tror du att det är någon fara nu när han är så stor? Köpte ett larm man skulle sätta på blöjan när han föddes men det gick igång hela tiden(fast han andades) så vi lämnade tillbaka det..
  • Mermaid78

    Tack alla! Han vänder sig själv från rygg till mage, men vet ej om han är superduktig på att vända tillbaka? Farligt då?

  • Mermaid78

    Frösöblomster Vad menar du? På BVC säger de att det inte är någon fara när de jan vända själv

Svar på tråden Min 5 månder bebis vill sova på mage, farligt??