Inlägg från: Finbus |Visa alla inlägg
  • Finbus

    Började försöka i helgen, någon mer 40+ som hänger på?

    Har precis insett att det kommer krävas minst ett fjärde försök också, så hänger gärna på.

    Jag kommer fylla 40 den 26 september och min son 4 den 28 september. Skulle väldigt gärna få ett barn till. Tog dock väldigt lång tid att få vårt första barn så vet inte om jag orkar gå igenom det en gång till. Vet inte heller hur många år jag är villig att fösöka denna gång.

  • Finbus
    LyckligaLee skrev 2011-02-13 17:09:55 följande:
    Hej Finbus! Kom lillkillen utan hjälp?
    Vi började försöka skaffa barn när jag var 33, tog 2.5 år innan jag blev gravid första gången men fick då MF. Sedan tog det ett halv år till innan jag blev gravid igen men då gick det bra. Men det var en låååång väntan.
  • Finbus

    Vår son är sent semptemberbarn så funderar lite på att göra uppehåll ett tag, är en viss nackdel att vara född sent på året. Fast samtidigt är ju nov 2011 lite kul datum. Är dock inte rätt person att vara kräsen, får vara glad om det blir något överhuvudtaget så kan inte bestämma mig riktigt.

  • Finbus
    Tina 70 skrev 2011-02-16 01:52:52 följande:

    Jag är gärna med. Jag hade BIM den 24 Jan och går som på nålar eftersom ingen mens dykt upp *hoppas* Skall testa på Torsdag annars är det bara att försöka igen......


    Det är ju väldigt länge sedan, brukar du vara väldigt oregelbunden?
  • Finbus
    Tina 70 skrev 2011-02-16 12:11:55 följande:
    För något år sedan spårade hormonerna ur helt och jag fick behandling för det. Har haft regelbunden mens det senaste halvåret men osäkerheten om det bara är hormonerna som spelar mig ett spratt finns ju i bakhuvudet så jag har inte vågat hoppas.
    Hoppas att du får ett plus när du tester. Är imponerad av att du klarar av att gå vänta. Jag har köpt en uppsättning med tidiga test så jag kan testa BIM-6 och slipper vänta.
  • Finbus
    hmlan skrev 2011-02-16 16:59:21 följande:
    Jag är 43 år och när vi slutade försöka blev testet positivt. Vecka 6 idag och när jag var på toa nyss kom klar-rött blod på pappret. Blir såå orolig, När jag väntade Linus för 20 år sedan kom det inget blod alls. Kan det bero på att vi hade samlag i går måntro. Vågar inte gå och kolla än på ett tag. Någon som har några erfarenheter om det skulle jag tacksamt ta emot eventuella tips och råd
    Jag hade blödning någon gång efter samlag när jag väntade Matti, var dock lite senare i graviditeten. Skall dock vara vanligt eftersom blodvolymen ökar, även näsblod och så blir ju vanligare.
  • Finbus

    Glömde säga att det kom dagen efter också. Känner du dig orolig kan du väl alltid kolla upp det. Oron är så jobbig.

  • Finbus
    LyckligaLee skrev 2011-02-21 18:07:37 följande:
    Nån som vet hur det har gått för Finbus?
    Har BIM 5 mars men hoppas inte på så mycket då vi varit ganska stressade här och inte haft lust att anstränga oss så mycket. Men gissar att du nog mest tänkte på hmlan?
  • Finbus
    LyckligaLee skrev 2011-02-24 13:56:23 följande:
    Sitter på jobbet, seg eftermiddag och försöker känna in om äl är på G, men icke. Gör äl-test varje morgon, inköpta från "billiga tester". Någon mer som handlat därifrån? Läste nånstans att äl-test från "testlagret" var skräp. Måste man lägga ut en förmögenhet på Clearblue eller skall man nöja sig med billigare variant? Tänker att alla tester ändå läser av samma ämne i urinen, men kanske är olika känsliga? Jag tycker att jag brukar känna väldigt väl när jag har äl, ont i ena sidan och egentligen alldeles för öm för att tumla runt i sänghalmen. Vid senaste fösöket tog jag faktiskt en Treo innan jag hoppade på maken. Men nu när man läser ALLT om äl-test fattar jag att det man känner av kan vara både före och efter äl och att man därför kanske har samlag för sent eller till och med för tidigt. Jösses... en hel vetenskap att hålla reda på. Måtte det där ägget lossna nån gång så att man kan börja försöka. Har man tur så blir det till helgen som förmodligen innebär fler tillfällen att fösöka. Suck, just nu blir jag trött bara jag tänker på det. Lite trist att inte kunna vara sådär spontan och optimistisk. Men, men... man får köra med lite idrottspsykologi och sätta upp gyllene mål, så kommer nog lusten och orken. Fler än jag som skall öppna babyverkstad i helgen?
    Man skall ju undvika treo när man är gravid, kan säker vara samma när man försöker. Kör på alvedon istället. Vi borde jobbat på det förra helgen tror jag, men har inte kört några ÄL-tester. Vi orkade dock inte jobba så hårt på det, hade inga känningar heller. Visst har man inte ÄL-varje månad? Funderar med att göra test kommande period så man inte överarbetar det hela.

    Kan väl vara en anledning till att det tar lite längre tid att bli gravid efter 40, i vårt fall ett väldigt långt förhållande (inte så intensivt som de första 10 åren nu), båda väldigt uppe i sina karriärer plus ett barn att ta hand om. Sova är det som jag längtar mest efter ofta.
  • Finbus
    LyckligaLee skrev 2011-02-26 16:34:02 följande:
    Rynkar på näsanIngen äl ännu. Fasen också. Varför sen? Kommer väl som mest olämpligt mitt i nästa vecka är både jag och min karl har mer än fullt upp med annat. Räknade med att den skulle komma som senast nu till helgen, men inte... För alla som försöker vill jag berätta om att forskningen bevisat att man har lättare att bli gravid om man äter 1/4 Treo om dagen 5-6 veckor före befruktning. Acetylsalisyrsyran, ursäkta stavningen, ökar genomblödningen i livmodern och får ägget att fasna bättre och lättare! Man brukar ju varna för Treo på grund av ökan blödningsrisk men 1/4s tablett ger alltså en markant ökad chans att bli gravid. Man har fastställt detta bla vid Sahlgrenska då man testat på kvinnor som genomgår IVF. Så mycket som en tredjedel fler blev gravida i den grupp som fick 1/4 Treo, jämfört med den grupp som inte tog Treo. Googla för att läsa mer om forskningsresultat! För mig är detta bra mycket bättre nyheter än t ex Gurkföolja och Borago. Trevlig helg.
    Ohh vad jag skall käka treo kommande månad, tack för tipset.

    Hoppas du får din ÄL idag.
Svar på tråden Började försöka i helgen, någon mer 40+ som hänger på?